Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Хипнотизиращото сляпо изкуство на Джордж Редхоук

СВЕТЪТ ПРЕЗ НЕГОВИТЕ ОЧИ

Хипнотизиращото сляпо изкуство на Джордж Редхоук

"Моите творби са начин да покажа малко от "света през моите очи", без задължително да съм го виждал", разказва Редхоук

Роденият в Калифорния Джордж Редхоук е художник, посветил се на подвижните графики. Неговата работа е съсредоточена върху създаването на анимирани гифове от фотографии, изпълнени със сюрреализъм и фантазия.

Най-впечатляващото е, че Джордж Редхоук e почти напълно сляп. Преди години той започва да губи зрението си, докато следва медицина, поради прогресивно заболяване на ретината. Впоследствие успява да се пребори с този недостатък, използвайки цифрови фотографски манипулации, благодарение на специализиран софтуер, предназначен за хора със зрителни увреждания. Неговата колекция от произведения е обединена под заглавието "Светът през моите очи".

"За да създам моите гифове аз използвам софтуер, наречен "Морфинг", с когото експериментирам от много години. Основното, което "Морфинг" прави, е да създава преход между една фотография и друга. След много опити осъзнах, че така може да се постигне много забавен ефект на движение.

Целта на моето изкуство е да оспоря общоприетото схващане за зрението, въпреки че очите ми са повредени и това е постоянно предизвикателство за мен. Моите творби са начин да покажа малко от "света през моите очи", без задължително да съм го виждал", разказва Редхоук.

Джордж Редхоук е бил дипломиран лекар, преди, по неволята на съдбата, да се превърне в истинска сензация на съвременното изкуство.

Вижте част от хипнотизиращите му творби, които той не спира да прави: 

 

Джордж Редхаук

Джордж Редхаук

 Източник: George RedHawk_Dark Angel0ne

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Теодора Нишков за "тайните" на творческия си процес

Фотографката вдига още малко завесата от работата си по проекта цикъла "100 запечатани от времето" (Строители на съвременна България), който има за цел създаването на визуална памет за хората, които полагат достойни усилия за нас и са едно от богатствата в културния и обществен живот на България

"Това е моят живот": Любовта на Педро Алмодовар към Мадрид в нова изложба

Експозицията "Мадрид, момичето на Алмодовар" представя 200 снимки от 23-те му филма, както и бележници, филмов реквизит и първата камера, която режисьорът си купува

"Лоте в думи" - Осмото издание на конкурса "Снимките говорят" бе открито с изложба

На събитието бяха обявени дванадесетимата финалисти и тримата победители в конкурса за художествен анализ на фотография