Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Хипнотизиращото сляпо изкуство на Джордж Редхоук

СВЕТЪТ ПРЕЗ НЕГОВИТЕ ОЧИ

Хипнотизиращото сляпо изкуство на Джордж Редхоук

"Моите творби са начин да покажа малко от "света през моите очи", без задължително да съм го виждал", разказва Редхоук

Роденият в Калифорния Джордж Редхоук е художник, посветил се на подвижните графики. Неговата работа е съсредоточена върху създаването на анимирани гифове от фотографии, изпълнени със сюрреализъм и фантазия.

Най-впечатляващото е, че Джордж Редхоук e почти напълно сляп. Преди години той започва да губи зрението си, докато следва медицина, поради прогресивно заболяване на ретината. Впоследствие успява да се пребори с този недостатък, използвайки цифрови фотографски манипулации, благодарение на специализиран софтуер, предназначен за хора със зрителни увреждания. Неговата колекция от произведения е обединена под заглавието "Светът през моите очи".

"За да създам моите гифове аз използвам софтуер, наречен "Морфинг", с когото експериментирам от много години. Основното, което "Морфинг" прави, е да създава преход между една фотография и друга. След много опити осъзнах, че така може да се постигне много забавен ефект на движение.

Целта на моето изкуство е да оспоря общоприетото схващане за зрението, въпреки че очите ми са повредени и това е постоянно предизвикателство за мен. Моите творби са начин да покажа малко от "света през моите очи", без задължително да съм го виждал", разказва Редхоук.

Джордж Редхоук е бил дипломиран лекар, преди, по неволята на съдбата, да се превърне в истинска сензация на съвременното изкуство.

Вижте част от хипнотизиращите му творби, които той не спира да прави: 

 

Джордж Редхаук

Джордж Редхаук

 Източник: George RedHawk_Dark Angel0ne

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Фотографът Димитри Стефанов открива своята изложба "Прима" в Софийската опера и балет

Официалното откриване ще се състои на 29 април от 17:00 ч. в сградата на Софийската опера и балет послучай Международния ден на балета

"Завръщане в нощта на Бродуей" от фотографа Стоян Йоргов – Теката

Изложбата е от 28 февруари до 18 март 2023 в Галерия "Ракурси"

Министър Найден Тодоров подари на Джон Малкович книга за богатото културно наследство на страната ни

Това се случи в Национална галерия "Квадрат 500", където беше открита на изложбата "Малкович, Малкович, Малкович" на американския фотограф Сандро Милър

Непоказвани произведения на Станка Цонкова–Уша в Топлоцентрала

Изложбата “Вълна отнесе стъпка в пясъка” с куратор Вера Млечевска обхваща серия фотографски колажи, черно-бели и цветни фотографии и три видеопрожекции, вдъхновени от японската култура

Нашият Созопол

Представяне на книга и изложба на художествена фотография от Асен Шопов