Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Борис Гарлицки, лауреат на конкурса "Паганини" като солист на The Next Generation Orchestra

МУЗИКАЛНИ ФЕСТИВАЛИ

Борис Гарлицки, лауреат на конкурса "Паганини" като солист на The Next Generation Orchestra

На 19 юли от 19:30 ч. в Централния военен клуб в София най-добрите участници в академията на едноименния фестивал АЛЕГРА, заедно със звездите на фестивала, водени от дългогодишния концертмайстор на Лондонския филхармоничен оркестър и лауреат на конкурса Паганини проф. Борис Гарлицки ще излязат заедно на сцената за концерта "The Next Generation"

Борис Гарлицки, лауреат на конкурса "Паганини" като солист на The Next Generation Orchestra (Източник: Фестивал "Алегра")

На 19 юли от 19:30 ч. в Централния военен клуб в София най-добрите участници в академията на едноименния фестивал АЛЕГРА, заедно със звездите на фестивала, водени от дългогодишния концертмайстор на Лондонския филхармоничен оркестър и лауреат на конкурса Паганини проф. Борис Гарлицки ще излязат заедно на сцената за концерта "The Next Generation".

Купи билет

Музикантите от The Next Generation Orchestra ще разгърнат своята неподправена виртуозност в съзвучие с няколко великолепни соло инструмента - две цигулки, една виола и един контрабас.

Публиката ще съпреживее музикалните вълнения на Моцарт, Менделсон и Шостакович под елегантните звуци на цигулките на изключителния Борис Гарлицки - концертмайстор на Лондонския филхармоничен оркестър, Кралската опера "Ковънт Гардън" и Хамбургската филхармония.

Лора Маркова (Източник: Фестивал "Алегра")

Още

Фестивал и Академия Алегра ни пренасят в сърцето на Виена

Фестивал и Академия Алегра ни пренасят в сърцето на Виена

С тях на сцената ще бъдат още виолистът на квартет "Мерел" Алесандро Д"Амико, свирил под диригентската палка на Густаво Дудамел, челистът Кирил Злотников, солист на няколко международно признати оркестри, работил с прочути диригенти като Даниел Барембойм и Зубин Мета, съосновател на един от най-успешните квартети в момента - Йерусалим квартет, и контрабасистът Алп Туна.

В "The Next Generation" ще чуем галантното и нежно остроумие на Моцартовата Serenata Notturna, младежкия музикален порив на Менделсон - Концерт за цигулка в ре минор, който дава простор за виртуозна изява на солиста и то в едно развълнувано съкровено-романтично изявление.

В пълния спектър от силни емоции, които този концерт ни е подготвил, ще прозвучи и гласът на засегнатите, онеправданите, отхвърлените и забравени в Камерната симфония в до минор, оп.110а на Дмитрий Шостакович.

Купи билет

Класическата музика е мост между поколения и епохи. Тя ни свързва със съвършенството на майсторските звуци, задава вечни въпроси и елегантно ни дава техните отговори, когато се заслушаме внимателно. The Next Generation Orchestra е голямото достижение на фестивал и академия АЛЕГРА, многолик портрет на тяхната мисия - да окрилява младите таланти чрез професионализма на истински музикални легенди.

Алесандро Д'Амико (Източник: Фестивал "Алегра")

Още

Фестивал и академия Алегра продължават "Истински сериозно"

Фестивал и академия Алегра продължават "Истински сериозно"

Повече за солистите:

Борис Гарлицки е "от нивото на всеки концертмайстор в най-добрите световни оркестри на Ню Йорк, Виена, Берлин, и може да играе изключителна роля във всички водещи международни оркестри" по думите на Курт Мазур, един от най-големите диригенти на 20-и век, с когото Борис Гарлицки работи дълги години. Репертоарът на Борис Гарлицки е невероятно богат. Сред партньорите му са Пинкас Цукерман, Гидон Кремер, Марта Аргерич, Ане-Софи Мутер, Вадим Репин, Трулс Мьорк, Мария-Жоао Пиреш. "Харизмата на Гарлицки е крещящо очевидна. И как още! Първа цигулка с такова внушително присъствие е благословия за всеки ансамбъл." - допълва френската преса.

Лора Маркова е един от най-големите млади български цигулари. Носител на десетки български и международни отличия, солист на множество български оркестри и стипендиант на Леонидас Кавакос и Dakk App за 2021г., днес Лора продължава образованието си като студент в Музикалната академия "Ханс Айслер", Берлин в класа на професор Коля Блахер.

Купи билет

От 2002 до 2009 Алесандро Д"Амико е член на международно известния Младежки оркестър "Simon Bolivar" и има възможността да работи с велики диригенти като Джузепе Синополи, Клаудио Абадо, Густаво Дудамел, Еса-Пека Салонен, Хайнрих Шиф и Сър Саймън Ратъл.

Роден в Каракас, той получава магистърска степен по виола под ръководството на проф. Силвия Симионеску, а през 2008 г. на конкурса за камерна музика "Гаетано Доницети" виолистът е удостоен с Почетен диплом.

Кирил Злотников (Източник: Фестивал "Алегра")

Още

Фeстивал и Академия "Алегра ще започнат с музиката на Хайдн и Брамс

Фeстивал и Академия "Алегра ще започнат с музиката на Хайдн и Брамс

Член-основател на един от най-разпознаваемите с артистичната си креативност, най-динамични и вълнуващи млади квартетни ансамбли днес - струнния квартет "Йерусалим", Кирил Злотников свири не само като камерен музикант, но и като солист с международно признати оркестри - Израелска филхармония, Йерусалимски симфоничен оркестър, симфониците на Лудвигсбург, Gulbenkian Orchestra, West-Eastern Divan Orchestra, Камерата Йерусалим.

Купи билет

Роденият в Турция контрабасист Алп Туна Куртоглу е представител на младите таланти на класическата сцена. Той има богата концертна дейност като член на различни оркестри, включително Президентския Симфоничен Оркестър в Анкара, Classic FM, Академичния Симфоничен Оркестър на НМА "Проф. Панчо Владигеров" и Нов Симфоничен Оркестър. От ноември 2021 година той е водач в Академичния Симфоничен Оркестър на НМА "Проф. Панчо Владигеров".

На 19 юли от 19:30 ч. в Централния военен клуб в София най-добрите участници в академията на едноименния фестивал АЛЕГРА, заедно със звездите на фестивала, водени от дългогодишния концертмайстор на Лондонския филхармоничен оркестър и лауреат на конкурса Паганини проф. Борис Гарлицки ще излязат заедно на сцената за концерта "The Next Generation" (Източник: Фестивал "Алегра")

Още

Фестивал и Академия Алегра посрещат световни звезди на класическата музика

Фестивал и Академия Алегра посрещат световни звезди на класическата музика

В концерта "The Next Generation" като солисти ще свирят още израелската цигуларка Софи Рохлин и китайския виолист Хануен Ни.

Билети за концерта "The Next Generation" може да намерите в мрежата на Ивентим.

За повече информация, следете сайта и социалните мрежи на Фестивал и академия Алегра - фейсбук и инстаграм.

Фестивал и академия Алегра се реализират с финансовата подкрепа на Националния фонд "Култура" по програма "Едногодишен грант" 2022, с финансовата подкрепа на Столична Община - Столична програма "Култура", Институт Лист УКИ, Италиански културен институт, под патронажа на Посолството на Швейцария в България и в партньорство с Националното музикално училище "Любомир Пипков".

Още

Мария Найденова – Абрашева: Фестивал и академия Алегра е наслада за духа

Мария Найденова – Абрашева: Фестивал и академия Алегра е наслада за духа

Още

Ирина Стоянова: Благодарение на фестивал Алегра, музикалното училище ще бъде „лаборатория за музика“ на световно ниво

Ирина Стоянова: Благодарение на фестивал Алегра, музикалното училище ще бъде „лаборатория за музика“ на световно ниво

Още

Код Стравински с фестивал Алегра

Код Стравински с фестивал Алегра

Още

Контрабасистът Петър Найденов: Фестивал и академия Алегра са моята мисия

Контрабасистът Петър Найденов: Фестивал и академия Алегра са моята мисия

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

За първи път операта "Самсон и Далила" от Камий Сен-Санс оживява на варненска сцена

Тя ще бъде представена премиерно тази вечер в Летния театър в града

Легендата на японския авангарден джаз Акира Саката идва в София

Концертът му ще е на 28 юли 2024 (неделя) от 21:00 ч. в клуб "Сингълс" (НДК, вход А4)

Турнето на Плевенска филхармония и маестро Йордан Камджалов продължава в Созопол, Карнобат, Бургас и Несебър

Солист на концертите в тази впечатляваща програма е феноменалният кларинетист Атанас Маринов, българин, живеещ в Швейцария, подкрепен от фондация "Йордан Камджалов"

Турнето "Обич и песен" отбеляза третия си рожден ден с вълнуващ спектакъл в Пловдив

Празничният рожден ден на турнето бе представен от продуцента Евгени Боянов, който за първи път бе в ролята на водещ на спектакъла в Градът под тепетата.

Секстетът "Страдивари" от Италия представи произведения от Брамс и Чайковски на фестивала "Варненско лято"

Шестимата членове на секстета са водещи музиканти от Симфоничния оркестър на академията "Санта Чечилия" в Рим