Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Зала 1 на НДК почете на крака Никола Анастасов във филма "Безкрайната градина"

КИНОМАНИЯ 2017

Зала 1 на НДК почете на крака Никола Анастасов във филма "Безкрайната градина"

Киномания 2017 започна, над 50 филма очакват зрителите до 30 ноември

Димитър Николов, Елица Матева, Глория Петкова, Мартин Димитров и Галин Стоев на премиерата на "Безкрайната градина"/Сн. НДК

С премиера на дебютния игрален филм на режисьора Галин Стоев "Безкрайната градина" започна 31-вото издание на Киномания, което ще продължи до 30 ноември.

Още

Галин Стоев: Пропуснах срещата си с Изабел Юпер в "Комеди франсез"

Галин Стоев: Пропуснах срещата си с Изабел Юпер в "Комеди франсез"

Пълна зала 1 на НДК почете на крака големия български актьор Никола Анастасов, чиято последна роля в киното е именно в "Безкрайната градина". Екипът на филма, много актьори, режисьори, професионалисти и съмишленици минаха по червения килим и създадоха невероятно настроение в празничната вечер.

Киномания бе открита официално от зам-министъра на културата Румен Димитров и Малина Едрева, председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие.

Малина Едрева, председател на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столична община на откриването на Киномания 2017/Сн. НДК

Още

Над 50 филма ще видим на Киномания 2017

Над 50 филма ще видим на Киномания 2017

"За мен е удоволствие да ви поздравя от името на министъра на културата - г-н Боил Банов, който днес подписва в Париж договор за сътрудничество с музея "Лувър". Радвам се, че спазихме традицията и през този ноември Националният дворец на културата отвори отново вратите си за всички почитатели на хубавото кино. Тази година ще имаме възможност да се насладим на най-добрите ленти от света и България, а някои от тях пристигат само броени дни след световните им премиери.

Още

Никола Анастасов - слънчевото дете на българския театър

Никола Анастасов - слънчевото дете на българския театър

Поздравявам организаторите за селекцията, за това, че избраха да поставят началото на филмовия празник тази година с един толкова нежен и деликатен, но преди всичко български филм, посветен на любовта. Смятам, че това е едно от най-силните послания, които трябва да отправяме всеки ден към заобикалящия ни свят - уважението към различността и към чувствата на всеки един човек. Надявам се съвременното българско кино да продължи да ни изненадва все така приятно", каза зам-министър Румен Димитров.

Премиерата на филма на Галин Стоев "Безкрайната градина"/Сн. НДК

Още

Киномания отбелязва три юбилея на три легенди в киното

Киномания отбелязва три юбилея на три легенди в киното

На свой ред Малина Едрева поднесе поздравление към публиката от името на кмета на София - г-жа Йорданка Фандъкова. "Много е хубаво, че Киномания всяка година се открива с български филм.

Тази година това е дебютът на Галин Стоев, това е невероятният филм, в който се появява един особен герой и това е София. Позволете ми да цитирам режисьора, който казва, че филмът е като обяснение в любов към София, а операторският екип Георги Богданов и Борис Мисирков, споделят, че това е градът, който приема героите в себе си, превръща се в градина, а тя пак в град. Пожелавам приятни мигове с Киномания", каза от своя страна Малина Едрева.

Още

Киномания 2017 открива с „Безкрайната градина” на Галин Стоев

Киномания 2017 открива с „Безкрайната градина” на Галин Стоев

От името на ръководството на НДК Ия Петкова, ръководител направление "Стратегическо развитие, маркетинг, реклама и продуцентска дейност" благодари на публиката за верността й към Киномания през годините и пожела вълнуващ полет с магията на киното.

Цялата програма на КИНОМАНИЯ може да откриете на kinomania.bg

Билети за всички филми от програмата има на касите на НДК и кино "Люмиер Лидл". Онлайн резервации може да направите ТУК.

"Киномания" е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Бляскави кинопремиери в програмата на Синелибри 2023

Броени дни преди старта на деветия международен кино-литературен фестивал Синелибри продължаваме да ви информираме за бляскави акценти от паралелната програма

Дизайнерката на костюми на прочутия ирански режисьор Джафар Панахи е освободена от затвора

Много филмови институции се включиха в призива за освобождаването на Лейла Нагдипари

"ЛУКА" на Джесика Удуърт в избрани киносалони от 6 октомври 2023

Филмът е с участието на легендарната Джералдин Чаплин и е вдъхновен от романа на Дино Будзати "Татарската пустиня"

"Диада" на Яна Титова със завлядяващ трейлър и премиера на 10 ноември

Преди броени дни филмът триумфира с 4 награди на "Златна роза"

Испанският филм "Ръженият рог" на Хайоне Камборда триумфира на кинофестивала в Сан Себастиан

Това е вторият пълнометражен филм на Камборда. "За мен е много специално да получа тази награда тук, в града, в който израснах", каза режисьорката

"Добрият шофьор" на Тонислав Христов покори сърцата на младата публика на фестивала "Златна роза"

Да бъдем добри в името на най-голямата ценност Живота и децата е каузата на филма