Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Зала 1 на НДК почете на крака Никола Анастасов във филма "Безкрайната градина"

КИНОМАНИЯ 2017

Зала 1 на НДК почете на крака Никола Анастасов във филма "Безкрайната градина"

Киномания 2017 започна, над 50 филма очакват зрителите до 30 ноември

Димитър Николов, Елица Матева, Глория Петкова, Мартин Димитров и Галин Стоев на премиерата на "Безкрайната градина"/Сн. НДК

С премиера на дебютния игрален филм на режисьора Галин Стоев "Безкрайната градина" започна 31-вото издание на Киномания, което ще продължи до 30 ноември.

Още

Галин Стоев: Пропуснах срещата си с Изабел Юпер в "Комеди франсез"

Галин Стоев: Пропуснах срещата си с Изабел Юпер в "Комеди франсез"

Пълна зала 1 на НДК почете на крака големия български актьор Никола Анастасов, чиято последна роля в киното е именно в "Безкрайната градина". Екипът на филма, много актьори, режисьори, професионалисти и съмишленици минаха по червения килим и създадоха невероятно настроение в празничната вечер.

Киномания бе открита официално от зам-министъра на културата Румен Димитров и Малина Едрева, председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие.

Малина Едрева, председател на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столична община на откриването на Киномания 2017/Сн. НДК

Още

Над 50 филма ще видим на Киномания 2017

Над 50 филма ще видим на Киномания 2017

"За мен е удоволствие да ви поздравя от името на министъра на културата - г-н Боил Банов, който днес подписва в Париж договор за сътрудничество с музея "Лувър". Радвам се, че спазихме традицията и през този ноември Националният дворец на културата отвори отново вратите си за всички почитатели на хубавото кино. Тази година ще имаме възможност да се насладим на най-добрите ленти от света и България, а някои от тях пристигат само броени дни след световните им премиери.

Още

Никола Анастасов - слънчевото дете на българския театър

Никола Анастасов - слънчевото дете на българския театър

Поздравявам организаторите за селекцията, за това, че избраха да поставят началото на филмовия празник тази година с един толкова нежен и деликатен, но преди всичко български филм, посветен на любовта. Смятам, че това е едно от най-силните послания, които трябва да отправяме всеки ден към заобикалящия ни свят - уважението към различността и към чувствата на всеки един човек. Надявам се съвременното българско кино да продължи да ни изненадва все така приятно", каза зам-министър Румен Димитров.

Премиерата на филма на Галин Стоев "Безкрайната градина"/Сн. НДК

Още

Киномания отбелязва три юбилея на три легенди в киното

Киномания отбелязва три юбилея на три легенди в киното

На свой ред Малина Едрева поднесе поздравление към публиката от името на кмета на София - г-жа Йорданка Фандъкова. "Много е хубаво, че Киномания всяка година се открива с български филм.

Тази година това е дебютът на Галин Стоев, това е невероятният филм, в който се появява един особен герой и това е София. Позволете ми да цитирам режисьора, който казва, че филмът е като обяснение в любов към София, а операторският екип Георги Богданов и Борис Мисирков, споделят, че това е градът, който приема героите в себе си, превръща се в градина, а тя пак в град. Пожелавам приятни мигове с Киномания", каза от своя страна Малина Едрева.

Още

Киномания 2017 открива с „Безкрайната градина” на Галин Стоев

Киномания 2017 открива с „Безкрайната градина” на Галин Стоев

От името на ръководството на НДК Ия Петкова, ръководител направление "Стратегическо развитие, маркетинг, реклама и продуцентска дейност" благодари на публиката за верността й към Киномания през годините и пожела вълнуващ полет с магията на киното.

Цялата програма на КИНОМАНИЯ може да откриете на kinomania.bg

Билети за всички филми от програмата има на касите на НДК и кино "Люмиер Лидл". Онлайн резервации може да направите ТУК.

"Киномания" е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

165 филма на международния фестивал за късометражно кино In The Palace

Тазгодишното издание ще се проведе от 29 юни до 6 юли в Перник

"Уроците на Блага" с награда за най-добър български филм на наградите "Васил Гендов" 2024

Съюзът на българските филмови дейци раздаде кино наградите и отпразнува 90-тата си годишнина

Франсис Форд Копола в Кан: Не може да се създава изкуство, без да се поемат рискове

"Мегалополис" включва цитати от Шекспир и изображения на архива на Хитлет, критикува капиталистическото общество и популизма на Доналд Тръмп

Трейлърът на "Гунди - Легенда за любовта" с рекорден брой гледания

За по-малко от седмица - с общо 2,5 милиона гледания - трейлърът на филма се превърна в най-успешния в историята на българското кино

Ели Скорчева ще получи награда за цялостен принос в киното на 11-ото издание на кинофестивала "Златната липа"

"Ели Скорчева е изключителната българска актриса. Тя е достоен гост и носител на нашата специална награда...", съобщи директорът на фестивала Магдалена Ралчева

Режисьорът Мохамад Расулоф, който избяга от Иран, призова световното кино на помощ

Режисьорът, който бе осъден на затвор и удари с камшик в страната си, казва, че "се страхува за безопасността и благополучието" на екипите, работили по последния му филм "Семената на дивата смокиня", които остават в Иран