Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Възможни светове: В какви ще се превърнем в далечното бъдеще

КИНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ВЪВ ВРЕМЕТО

Възможни светове: В какви ще се превърнем в далечното бъдеще

Най-обичаната научна поредица на планетата "Космос: Възможни светове" се завръща по National Geographic с премиера на 29 март от 22.00 часа

"Космос: Възможни светове" © NATIONAL GEOGRAPHIC

Създаден от екипа на Ан Друян, Сет Макфарлън, Бранън Брага и Джейсън Кларк и с водещ световноизвестния астрофизик Нийл Деграс Тайсън, "КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ" е вълнуваща одисея, която окрилява зрителя с възхитителното могъщество на научната перспектива.

Най-обичаната научна поредица на планета се завръща по National Geographic с премиера на 29.03. от 22 часа

"Космос: Възможни светове" © NATIONAL GEOGRAPHIC

Преди много десетилетия младият Карл Сейгън седял на килима вкъщи и си мечтаел. Представял нещо твърде необичайно за момче на неговата възраст - една картина, изпълнена с момчешки мечти за космическа ера и междузвездни пътешествия.

Световноизвестният визионер Сейгън изживява тези мечти и ги споделя със света в предаването "Космос: лично пътуване" (Cosmos: A Personal Voyage), запалвайки искрата на най-обичаната научна поредица в телевизионната история.

Сега, 40 години след първото му представяне пред световната аудитория, това епично пътешествие достига нови приключенски висини с дългоочаквания си трети сезон "КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ".

"КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ" ще се излъчва премиерно от 29.03. в 22 часа по National Geographic.

Той е създаден под вещото ръководство на сътрудничката на Сейгън Ан Друян и смело поема щафетата, превръщайки този сезон в най-амбициозния до момента.

В безкрайното търсене на познание, най-новият сезон на "КОСМОС" отново се осланя на своя знаков, основаващ се на факти сюжет, като с лекота запознава зрителя със сложни научни понятия.

Предизвикващите размишления приключения ознаменуват възможностите пред човечеството в нашата Вселена. Сезонът включва пътуване във времето до отминали епохи и представя непризнати научни герои, жертвали всичко в търсене на научни прозрения.

Той пренася зрителя на едно скрито място, където е възможно да се е зародил животът на Земята, в някои от изгубените светове на нашите предци и във възможните светове на нашите далечни потомци.

Друян е отличена с награди "Еми" и "Пийбоди" като сценарист и продуцент на втори сезон, "КОСМОС: ПЪТЕШЕСТВИЕ В ПРОСТРАНСТВОТО", реализиран съвместно с Бранън Брага ("Орвил", "Стар Трек"). Друян и Брага отново обединяват усилия за създаването на "КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ", като споделят задълженията на сценаристи и режисьори.

Към тях се присъединяват и партньорите им изпълнителни продуценти от втори сезон, Сет Макфарлън ("Орвил", "Семейният тип"), Джейсън Кларк ("Орвил", "Дългият път към дома"), копродуцентът Кара Валоу ("Семейният тип", "Американски татко") и продуцентът Джоу Микучи ("Денят на патриота", "Приятелю, Тед 2").

Световноизвестният астрофизик Нийл Деграс Тайсън от Американския природонаучен музей, водещ на четирикратно номинираната за наградата "Еми" поредица "Да поговорим за звездите" и автор на бестселърите "Да паднеш в черна дупка" (Death by Black Hole) и "Писма от един астрофизик" (Letters From an Astrophysicist), се завръща в ролята на водещ и изпълнителен научен редактор.

"Космос: Възможни светове" © NATIONAL GEOGRAPHIC

"КОСМОС" е много повече от едно драматично кинематографично пътешествие. Надяваме се да пробуди възможно най-широка световна аудитория за съкровените търсения, които съставляват сърцевината на науката. Ще се срещнете с нови герои, които са били готови да жертват живота си, пред това да изрекат лъжа или да застрашат бъдещето." - разказва Друян. - "КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ" е една визия за бъдещето, която все още бихме могли да постигнем, ако притежаваме мъдростта и волята да действаме според онова, което ни казват учените."

"КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ" продължава вечното търсене на отговори за самите нас из Вселената" - казва Тайсън. - "Поредицата изследва преплитащите се нишки на пъстрия гоблен, който представлява животът на Земята, и ни призовава да запомним тази истина, докато заедно градим бъдещето на цивилизацията."

"Значимостта на влагането на време и средства в научни начинания от страна на нашия вид, е неизразима. С оглед на стремежа ни към едно по-дълбоко познание за Вселената около нас, за мен е чест да дам своя малък принос в извисяването на тази страст като част от продуцентския екип на "КОСМОС" - казва изпълнителният продуцент Макфарлън, който също така озвучава президента Труман в поредицата.

Това е и най-амбициозният сезон от популярната поредица, с 13 епизода, заснети на 19 локации в 11 страни, и включващ над хиляда талантливи личности от всякакви сфери, включително и дублиращи актьори, за да пренесе зрителите до далечни звезди и непознати предели.

"Космос: Възможни светове" © NATIONAL GEOGRAPHIC

Творческият екип от изтъкнати творци включва номинирания за наградата "Еми" Карл В. Линденлауб ("Денят на независимостта", "Старгейт"), носителката на "Оскар" и номинирана за наградата "Еми" дизайнер на костюми Рут Е. Картър ("Черната пантера", "Корени"), носителя на наградата "Еми" и номиниран за "Оскар" композитор Алън Силвестри ("Отмъстителите", "Форест Гъмп", "Контакт"), отговорника по визуални ефекти Джеф Оукън ("Сблъсъкът на титаните", "Кървав диамант"), и анимационните директори Лукас Грей ("Семейство Симпсън", "Семейният тип"), номинирания за наградата "Еми" Брент Уудс ("Американски татко", "Семейният тип") и номинирания за "Оскар" Дюк Джонсън ("Аномализа", "Mary Shelley"s Frankenhole").

Сред множеството актьори, чиито гласове ще чуем в този сезон, са номинираният за наградите "Еми" и "Златен глобус" актьор сър Патрик Стюарт ("Стар Трек", "Х-Мен") като астронома с немско-британско потекло Уилям Хершел, номинираният за "Оскар" Виго Мортенсен ("Зелената книга", "Властелинът на пръстените") като съветския ботаник и генетик Николай Вавилов, и Джъд Хърш ("Красив ум", "Денят на независимостта") като Робърт Опенхаймер, прочут като "Бащата на атомната бомба".

Саша Сейгън, дъщеря на Друян и Сейгън, се появява в ролята на майката на Сейгън - Рейчъл Грубер Сейгън.

"КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ" ще се излъчва всяка неделя в рамките на 13 седмици, от 29.03. в 22 часа. Предаването ще се излъчва в САЩ и в 172 страни, на 43 езика по цял свят. Предишният сезон е гледан от над 135 милиона души по целия свят.

"КОСМОС: ВЪЗМОЖНИ СВЕТОВЕ" се продуцира за National Geographic и FOX от Cosmos Studios, компанията, съоснована от Ан Друян през 2000 г., и Fuzzy Door на Сет Макфарлън. Друян и Брага са сценаристи и режисьори на поредицата. Друян, Макфарлън, Брага и Кларк са изпълнителни продуценти.

Кара Валоу ("Семейният тип", "Американски татко") е копродуцент, а Джоузеф Микучи ("Денят на патриота", "Приятелю, Тед 2") е продуцент.

За National Geographic изпълнителен продуцент е Кевин Мос, а Джеф Даниълс е изпълнителен вицепрезидент на глобалните нескриптирани програми.

Последвайте National Geographic: Facebook  | YouTube | Instagram

Още

Стартира международен онлайн фестивал с благотворителна цел

Стартира международен онлайн фестивал с благотворителна цел

Още

София Филм Фест продължава с онлайн дневника си

София Филм Фест продължава с онлайн дневника си

c

Още

Стартира международен онлайн фестивал с благотворителна цел

Стартира международен онлайн фестивал с благотворителна цел

Още

Пътувайте назад във времето с шест завладяващи документални филма

Пътувайте назад във времето с шест завладяващи документални филма

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Проф. Сие Фей прави майстроски клас и представя свои филми в София

Поканата е част от честването на петдесетгодишнината на факултета по екранни изкуства в академията

Деветото издание на „Срещи на младото европейско кино“ за поредна година предлага безплатни събития за младата публика

От 20 до 25 юни 2023 в София ще се проведе деветото издание на фестивала "Срещи на младото европейско кино" - събитие, посветено на кинообразованието на младата аудитория от 3 до 19 години

Домът на киното ще живее!

Борислав Чучков, Цанко Василев и Ради Георгиев поемат управлението на Дома на киното

Иван Бърнев с награда за мъжка роля за филма „Васил“

От международния филмов фестивал за ново европейско кино „Златна липа“ 2023

Специална предпремиера на филма "Георги Господинов в убежището на времето" в Дома на киното

Зрителите на обществената телевизия ще се насладят на биографичния филм тази вечер от 21:00 ч. по БНТ 1

Трети Международен Документален Родопи Филм Фест (RIFE)

Той ще се проведе между 6 и 9 юли 2023 г. в Смолян, а мотото е „На лов за боклук!“