Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Пътувайте назад във времето с шест завладяващи документални филма

КИНОМАРАТОНИ

Пътувайте назад във времето с шест завладяващи документални филма

Как функционира Вселената, мистерии, загадки, скрити съкровища и най-шокиращите убийства в историята, гледайте само по VIASAT HISTORY през април

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Историческият филмов канал Viasat History съживява историята с пленителни документални филми, които предлагат свеж и съвременен поглед върху събития от миналото. Предаванията им са основани на проучвания и представляват пътувания назад във времето, които са както интересни, така и провокативни. Фокусират се върху историята на Европа, разкриват загадки от миналото и изучават как те определят съвремието ни.

Как функционира Вселената?
Кои са мистериите на две хилядолетия?
Кое е светото съкровище на Хитлер?
Кои са тайните на Третия райх?
Кои са най-шокиращите и изненадващи убийства в историята?
Кои са най-дълго просъществувалите мистерии и загадки в историята?

Пътешествайте назад във времето с тези шест любопитни заглавия, които можете да гледате през април: 

Древните небеса
Започва от неделя, 19 април, в 22:00 ч.
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Ancient Skies
Година: 2019

Copyright © ZDF

С помощта на завладяваща компютърна анимация, красиви пейзажни кадри и някои от най-важните астрономически артефакти в света, поредицата показва Космоса през очите на нашите предци, очертавайки променящите се възгледи за него през историята.

Предприемаме пътешествие през идеите за небесата от цял свят - от възникването на цивилизацията до близкото минало. От ловците събирачи до Едуин Хъбъл, виждаме хилядите начини, по които човечеството е наблюдавало и опитвало да разгадае движението на небесните тела.

С помощта на експерти - историци и астрономи, обясняваме научните основания зад феномените, които нашите предци са се опитвали да обяснят чрез митология. Свръхмодерна анимация демонстрира еволюцията в разбирането ни за това как функционира Вселената и нашето място във вечно растящия Космос.

Мистерии през вековете
(специална програма)
Цял ден на 12 април и 13 април

Ще представим мистерии от две хилядолетия, сред които маратони на "Митове и чудовища" от 12:40 и "Египетски загадки" от 18:10 и пилотният епизод на "Помпей: В очакване на бедствието" на 12 април, както и "Парижки мистерии" от 19:30, "Прокълнати династии" от 20:00 и "Загадки в музея" - от 21:00 на 13 април.

Светото съкровище на Хитлер
Понеделник, 6 април, в 22:00 ч.
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Hitler's Holy Treasure
Година: 2019

Годината е 1945, войната е почти приключила. Съюзниците окупират Германия, където повечето вишестоящи нацисти или са се самоубили, или са заловени и предстои да бъдат изправени на съд. Световният ред търпи разместване след войната.

В този контекст американски войник и експерт по средновековни светини получава най-опасната мисия. Той разполага само с три седмици до началото на Нюрнбергските процеси, за да реши загадка, с което да допринесе за края на Третия Райх и в същото време да върне реликвите от Свещената Римска империя.

Copyright © Mediawan

Неразказаните истории на Третия райх (рубрика)
Всяка делнична вечер от понеделник, 6 април, в 22:00 ч.

Този април ще представим спиращи дъха поредици за най-мрачния период от историята, сред които "Жените на Третия райх" на 7 април, "Олимпийската мечта: Нацистките игри през 1936" на 8 април, "Моят живот в хитлеристка Германия" на 9 и 10 април, и много други, вкл. "Проект "Нацизъм" и "Нацистка наука".

География на убийствата - Сезон 4 и Сезон 5
Всяка вечер от понеделник, 20 април, в 23:00 ч.

Поредицата ни връща назад във времето с най-шокиращите и изненадващи убийства в историята. Водещият Никълъс Дей ни отвежда в света на убийците и виждаме как полицейската находчивост и ранните криминалисти са помогнали престъпниците да бъдат осъдени за деянията си.

Потапяме се дълбоко в епохата на Джак Изкормвача, разбираме как Мери Ан Котън е вкарвала самотни мъже в смъртоносен капан и научаваме завладяващата история на две жени, работили неуморно и преодолели всички трудности, за да изправят серийния убиец Хенри Ландру пред правосъдието.

Copyright © 3DD

Загадки в музея
Всяка вечер от понеделник, 13 април, в 21:00 ч.
Сезон: 11, Брой епизоди: 13 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Mysteries at the Museum
Година: 2016

Музеите са местата, на които държавите излагат своите чудни съкровища от миналото, оформили облика на историята. Зад всеки артефакт се крие по една история, която трябва да бъде разказана и много тайни, които трябва да бъдат разкрити.

Всеки час от тази поредица отвежда зрителите на едно завладяващото, разкриващо много тайни, а понякога и шокиращо пътешествие в миналото на Америка. Ние се занимаваме с някои от най-дълго просъществувалите мистерии в историята - както познати истории, така и малко известни факти, които никога преди не са били разказвани по телевизията.

Още

Обиколете над 1200 музеи и галерии в света, седейки си вкъщи

Обиколете над 1200 музеи и галерии в света, седейки си вкъщи

Още

Предлагаме ви виртуална обиколка в 3 от най-емблематичните храмове в Европа

Предлагаме ви виртуална обиколка в 3 от най-емблематичните храмове в Европа

Коментирай 1

1/1

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Copyright © ZDF

Copyright © Mediawan

Copyright © 3DD

Календар

Препоръчваме ви

Филми по Карел Чапек в Чешкия център в рамките на есенния София Филм Фест

Можете да гледате "Бялата болест" (1937), "Хордубал" (1937) и "Кракатит" (1948)

Кинофествалът в Кан прави символично мини издание в края на октомври

Минифестивалът ще започне във Фестивалния дворец с прожекция на "Триумф" на Еманюел Коркол и ще завърши с "Двамата алфредовци" на Брюно Подалиде

Грузинският филм "Начало" триумфира на кинофестивала в Сан Себастиан

"Бащата" на Флориан Зелер получи наградата на публиката

Полската режисьорка Агнешка Холанд със специален приз на 24-тия София Филм Фест

На 1 октомври от 21.00 часа българско време ще се състои онлайн разговор между режисьорката и полската киноведка Барбара Холендер

"Тяло Христово" с номинация за Оскар ще бъде представен на 24 София Филм Фест #ЕСЕН

Днес фестивалът е подготвил Полска гала в партньорство с Полския институт в Дома на киното

Роман Полански няма да участва в заседанията на академията на наградите "Сезар"

"Полански никога не се е намесвал по какъвто и да е начин в решенията на академията и нейните членове", съобщават от екипа на режисьора