Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Теодор Ушев показва нова версия на "Сляпата Вайша" на Канадските филмови дни у нас

КИНОПАНОРАМА

Теодор Ушев показва нова версия на "Сляпата Вайша" на Канадските филмови дни у нас

Българската публика ще може да види продукции с отличия и номинации от Кан, Торонто, от Американската филмова академия, националните награди "Сезар" и Canadian Screen

"Сляпата Вайша"

Теодор Ушев ще покаже за първи път у нас новата версия на "Сляпата Вайша" във виртуална реалност по време на Канадските филмови дни в България - от 8 до 11 декември в Дома на киното, съобщават организаторите пред БТА.

Още

"Сляпата Вайша" на Теодор Ушев с нов приз в Торонто

"Сляпата Вайша" на Теодор Ушев с нов приз в Торонто

Ушев ще е специален гост на фестивала на 9 декември, когато ще води Майсторски клас и ще представи лично ретроспектива на най-интересните си и награждавани филми.

Негова е и селекцията на канадски анимации, номинирани през годините за наградата "Оскар", която е програмирана за неделя, 10 декември.

Теодор Ушев

Още

"Сляпата Вайша" оживява на български с гласа на Теодора Духовникова

"Сляпата Вайша" оживява на български с гласа на Теодора Духовникова

Продукции с отличия и номинации от Кан и Торонто, от Американската филмова академия и националните награди "Сезар" и Canadian Screen предлагат на българската публика предстоящите Канадски филмови дни.

Под патронажа на заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, проявата е първа по рода си у нас и включва четири игрални и две документални творби, както и две представителни анимационни подборки.

Селекцията е дело на изпълнителния директор на Канадския филмов институт Том Максорли и на изключителния аниматор и художник Теодор Ушев, чийто последен филм "Сляпата Вайша" бе номиниран за "Оскар" през 2017 г. Те са избрали да покажат на зрителите творби, които са заслужили високата оценка на критиката, фестивалните журита и широката аудитория, отбелязват организаторите.

"Сляпата Вайша"

Заглавията в програмата представят както нови имена, така и изявени творци с опит и международна слава. Те показват различните региони на страната (от Арктика през Монреал до дивите простори на Британска Колумбия), запознават публиката и с творчеството на интересни женски гласове в съвременното канадско кино.

Панорамата се организира от фондацията "Арт офис" и Дома на киното, с подкрепата на Държавния културен институт при министъра на външните работи, Националния филмов център, посолството на Канада, Филмовия институт и Националния филмов борд на Канада, със съдействието на "Самсунг" и VR Express.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Порталът" e достъпен за гледане онлайн до 20 юни

Феновете искат втори сезон на хитовия сериал на обществената телевизия

"Петнайсетдневката на режисьорите" в Кан посреща нови имена, Фредерик Уайзман ще бъде почетен със "Златна карета"

"Петнайсетдневката на режисьорите" в Кан ще предостави поле за изява на кинодейци, които отбелязват своя дебют на филмовия фестивал

Българският филм "Жените наистина плачат" с Мария Бакалова е избран на фестивала в Кан

Българо-френската продукция е на Мина Милева и Весела Казакова, а фестивалът тази година ще се проведе между 6 и 17 юли

Войници от Първата световна война превзеха околностите на Велико Търново

Актьори, каскадьори и кадети от Военния университет участват във филмовата продукция "Тутракан 1916", в която зрителите ще бъдат преки участници