Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Сериалът "Кралството" на Ларс фон Триер с продължение през 2021 г.

КИНО

Сериалът "Кралството" на Ларс фон Триер с продължение през 2021 г.

Телевизионният сериал за неврохирургичното отделение на колосална болница в Копенхаген от 90-те се завръща с трети сезон

Ларс фон Триер в Кан (Снимка: Getty Images)

Култовият двусезонен сериал, пуснат и като петчасов филм на някои места, първоначално е бил планиран да бъде в три сезона, но това така и не се случва. По различни причини. Отчасти поради смъртта на ключовите членове на актьорския състав Ернст-Хуго Ярегор и Кирстен Ролфс. Продуцентите Zentropa за сега пазят подробностите, но казват, че новото продължение ще бъде комбинация и от нови, и от стари герои. Информацията е на сп. "Варайъти". 

Ларс фон Триер и Нилс Вьорсел отново са авторите на сценария, а Триер ще е режисьор на всичките пет нови епизоди. Заглавието на продължението ще е "Kingdom Exodus". Подробностите в сюжета все още са неизвестни, но се очаква да се появят нови неразгадани истории за болницата, както и да се възобновят старите вражди между шведите и датчаните.

Луис Вест продуцира продължението чрез Zentropa Entertainment в сътрудничество между Viaplay, DR, Film i Väst и Nordisk Film & TV Fond.

Успоредно с излизането на третия сезон, който е планирано да излезе през 2022 г., на стрийминг платформата Viaplay ще бъдат възстановени осемте епизода от първия и втория сезон. 

Това ще бъде първата работа на Триер след излизането на филма му "Къщата, която Джак построи" през 2018 г. Това ще е първото му начинание за малкия екран от 2000 г. насам. 

Кадър от сериала "Кралството" на датския режисьор Ларс фон Триер

Ето загадъчното изявление на Ларс фон Триер за продължението на сериала му от 90-те: 

"Границите се появяват в различни форми; те могат да бъдат линии, начертани на бяла хартия (често невидими за онзи, който има шанса да посети географските локации). Линиите на границите могат да бъдат илюстративни, ако не и напълно фиктивни; те могат да бъдат нарисувани в мек червен цвят, практически невидими, или като пунктирана линия, която индикира извинение или дори - срам."

"Независимо от това, линиите висят в немислими числа и всички заедно образуват тези "територии", чиито жители са достатъчно силни, за да защитят. Влизането и излизането често водят до насилие, разбира се, всеки посетител се очаква да се върне след като си свърши работата."

Още

Ларс фон Триер стопля отношенията с Кан?

Ларс фон Триер стопля отношенията с Кан?

"На Земята, "машината, която прави така, че всичко да се върти (целият живот и т.н.) зависи от конфликтите, които линиите провокират, сякаш спрямо дизайна си. Дали изходът означава "влизане" или "излизане" зависи от ъгъла, от който се наблюдава границата, но терминът просто описва голям брой индивиди, пресичащи заедно нарисувана с молив линия. Защо? ... Защото има дисбаланс между добро и зло! Пределът вече е постигнат, поне в Кралството... Но не мога да обещая, че ще бъде лесно и безкръвно да се вземат едновременно всички седем астрални ключове на света с кръвта на докторите..." 

Директорът на TrustNordisk Сюзън Уенд добави: "Ние сме много развълнувани от това съобщение и много горди, че представяме поредицата The Exodus Kingdom на един от най-големите режисьори на нашето време. С този анонс публиката по целия свят може да очаква с нетърпение поне пет чисто нови епизода на "Кралството", една от най-определящите и обичани творби на Ларс фон Триер. Имаме голяма вяра в проекта и наистина вярваме, че от стените на "Кралството" ще се появи нещо уникално."

Още

Най-новият филм на Ларс фон Триер е на път и към българските фенове

Най-новият филм на Ларс фон Триер е на път и към българските фенове

Още

Диаманти и виртуална реалност в първата изложба на Ларс фон Триер

Диаманти и виртуална реалност в първата изложба на Ларс фон Триер

Още

Роман Полански: Преследван и желан

Роман Полански: Преследван и желан

Още

Френската киноакадемия изключи Роман Полански

Френската киноакадемия изключи Роман Полански

 

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Аз съм твоят човек" е германското предложение за "Оскар"

Филмът е за учена, която влиза в странен експеримент, за да спечели пари за своята специализация: тя трябва да живее три седмици с хуманоиден робот

Синелибри 2021 с филми по Филип Рот и Стефан Цвайг

Зрителите в София ще могат да избират измежду 49 филма и 37 специални събития

"10 секунди" - филмът финалист на Награда за Кино 355 с отличие за Най-добър дебют в Москва

Деси Тенекеджиева продуцира пореден успешен филм, този път на младия кинорежисьор Евгения Танева

Финландски уикенд на София Филм Фест и среща с легендарния Мика Каурисмаки

18 и 19 септември са посветени на среща с финландския режисьор и сценаристката на „Туве“ Ева Путро

Гледаме Шон Пен като режисьор и актьор заедно с дъщеря му в "Денят на флага"

Филмът е част от програмата на кинолитературния фестивал Синелибри 2021 г.

Френска продукция спечели Голямата награда на Световния фестивал на анимационния филм във Варна

Филмът на режисьорката Весела Данчева - "Любов по време на туризъм", получи приза за най-добър български филм