Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Последният филм на Жан-Люк Годар с премиера на фестивала в Кан

IN MEMORIAM

Последният филм на Жан-Люк Годар с премиера на фестивала в Кан

Осем месеца след смъртта на Жан-Люк Годар, фестивалът ще представи световна премиера на 20-минутния късометражен филм "Droles de guerres" ("Смешни войни"), смятан за върховно произведение на легендарния кинематографист

Колаж: Траяна Генчева/Dir.bg

Филмовият фестивал в Кан представи в петък, единадесет дни преди откриването си, списъка с филми, които ще бъдат представени в разделите "Класики на Кан" и "Кино на плажа", съобщава АФП, съобщава БТА. 

Още

Итън Хоук за Жан-Люк Годар: Той промени киното!

Итън Хоук за Жан-Люк Годар: Той промени киното!

Осем месеца след смъртта на Жан-Люк Годар, легендарна фигура на киното, фестивалът ще представи световна премиера на 20-минутния късометражен филм "Droles de guerres" ("Смешни войни"), смятан за върховно произведение на легендарния кинематографист.

"Жан-Люк Годар често трансформира сценариите си в естетически програми. "Droles de guerres" изхожда от тази традиция и ще остане като най-добрият жест на майстора в киното", пише в прессъобщение на фестивала.

В секцията "Кино на плажа" Кан избра да излъчи като световна премиера "Flo", биографичен филм за Флоранс Арто, мореплавателка, наричана "малката булка на Атлантическия океан", която почина през 2015 г..

Още

Жан-Люк Годар, който трансформира киното

Жан-Люк Годар, който трансформира киното

Още

Жан-Люк Годар: Перманентният революционер на 90

Жан-Люк Годар: Перманентният революционер на 90

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Дванадесет докосващи реални истории в Документалния конкурс на 28-ия София Филм Фест

В състезателната програма са включени два български филма – най-новите истории, разказани от Тонислав Христов в "Последният гларус" и от Цветан Драгнев в "Балканска черна кутия"

Джейсън Райтман заедно с повече от 30 режисьори купиха емблематичен театър в Лос Анджелис

Изтъкнатите холивудски режисьори искат да запазят театъра, превърнал се в популярно място за филмови премиери още от откриването си през 1931 г.

Кой още ще се бори за първи и втори филм на международния конкурс на 28-ия София Филм Фест?

Представяме ви останалите пет заглавия в състезателния конкурс на фестивала, в който за първи път половината от режисьорите са жени

"Прекрасни дни" на Вим Вендерс и "Присила" на София Копола приковават вниманието в 28-ия София Филм Фест

"Присила" ще бъде филмът, който българската публика ще може да види в Зала 1 на НДК във вечерта на раздаване на наградите на 28-ия София Филм Фест - 23 март, и американската гала на фестивала.

"Солтбърн" и "Всички сме непознати" - два от най-очакваните хита на 28-ия София Филм Фест

Не пропускайте хитовете в специалната селекция "Калейдоскоп" на очаквания кинофорум

Мати Диоп разказва за върнати на Бенин артефакти в документален филм, представен на "Берлинале"

В "Дахомей", включен в надпреварата за "Златна мечка", френско-сенегалската режисьорка разглежда трънливия въпрос за реституцията на произведения на изкуството, откраднати от Африка