Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Вижте 10 уникални места за селфи във Франция

КРАСОТА ЗА СПОДЕЛЯНЕ

Вижте 10 уникални места за селфи във Франция

Може би ще поскачате на моста - батут над Сена?

Всеки е убеден, че във Франция няма да му се наложи да търси подходящо място за уникално селфи. Тази страна е толкова фотогенична, че забележителностите сами попадат в обектива на туристите.

Но родината на Волтер и Юго е много по-разнообразна, отколкото сме свикнали да си мислим.

Предлагаме ви изключително привлекателни места, където е просто задължително да си направите селфи. Как ви се струва перспективата да се щракнете на един от най-високите виадукти в света или в гигантски авиационен завод?

Вижте само:

На виадукта Мийо

Още

Как изглежда най-скъпото имение в Китай

Как изглежда най-скъпото имение в Китай

Виадуктът Мийо - френският отговор на моста "Златна врата" Сан Франциско. Това е пътен вантов мост, пресичащ долината на река Тарн, в близост до град Мийо, Южна Франция. Официално е открит на 14 декември 2004 година, а два дни по-късно е отворен за движение.

Стоейки на моста или до него, лесно ще подберете уникални ракурси за селфи. Стига и капка фантазия.

При голямата арка"Дефанс"

Още

Вижте резиденциите на световните лидери

Вижте резиденциите на световните лидери

Голямата арка на отбраната, е сграда-паметник в бизнес квартала "Дефанс", в западната част на Париж, Франция. Нейното строителство започва през 1982 г. и завършва през 1990 г. Представлява почти съвършен куб с размери 108х 110х112 м. Архитекти са Ото фон Спрекелзен (1929 - 1987) и Пол Андрьо.

Арката е част от монументите, които формират т. нар. Историческа ос на френската столица.

В полумрака, когато слънцето се изнизва от хоризонта, а фонтанът на площада вече прелива от цветове, на фона на арката стават потресаващи снимки.

В градините Маркесак

Още

Чудните градини на Шьонбрун

Чудните градини на Шьонбрун

По поречието на река Дордон, разлели се по склона на един хълм, с очарование и магнетизъм ни очакват градините на замъка Маркесак.

Типично за всичко френско, така и тези градини зашеметяват с естетиката, стила и красотата си.

Историята им започва в средата на 19-ти век. След това градините са занемарени, обрасли в буйна растителност, храсталаци и гори, но от около две десетилетия насам са възстановени и отново дават възможност на посетители и любители на градинарството да се насладят на този вид изкуство.

Теренът е терасиран, а върху него се вият над 6 километра пътеки и алеи, по които можете да се разхождате и да усетите спокойствието и романтичния полъх на "наклонените градини" около замъка.

През лятото тук се правят възхитителни нощни концерти на свещи.

На пазара на град Сент Уан

Още

Откриха "малък Помпей" в Югоизточна Франция

Откриха "малък Помпей" в Югоизточна Франция

По време на разходката си в Париж, ще бъде грях да не посетите и да не се снимате на един от големите пазари в Сент Уан. Тук можете и да откриете истински съкровища - антикварни предмети за интериора, текстил с уникална бродерия, съдове с монограми, екзотични аромати и какво ли не още.

Като тънък ценител на виното

Да отидеш във Франция и да не се снимаш като тънак ценил на виното? Не е възможно... Предлагаме ви да подходите творчески към задачата. Например, да си направите селфи на фона на едно от многобройните шато. На снимката по-долу - шато Палмър в региона на Бордо.

Особен шик е да държите в ръка бутилка вино със снимка на съотвеното място на етикета.

Заедно със самолет Airbus

Още

Замъци сред водата

Замъци сред водата

Франция не е само вино и красиви пейзажи, но и технология. В Тулуза се намира заводът за производството на прочутите самолети Airbus. Това е една от двете най-големи самолетостроителни компании в света. Идете там и не забравяйте да се щракнете в компанията на въздушните гиганти.

На открита лекция в Политехниката

Основаната преди повече от две столетия Висша политехническа школа в Палезо е в основата на съвременната френска научна школа. Селфи, направено на една от откритите лекции на учебното заведение, ще ви донесе много лайкове в социалните мрежи.

На моста - батут над Сена

Още

Най-удивителните места на нашата планета

Най-удивителните места на нашата планета

На моста - батут над Сена може весело да се скача над реката, а какви селфита могат да се направят? Безспорно уникални! Трябва само да се въоръжите с телефон с хубава камера, защото тук да се стои неподвижно, просто не се получава.

Мостът - батут се състои от три гигантски надуваеми плувки, изработени от PVC и последователно свързани една с друга в самоносеща конструкция.

При "Идеалния дворец" в град Отерив

Не, това не е Азия, а град Отерив в Източна Франция.

Още

 Вижте най-красивите дворци и замъци на Испания

Вижте най-красивите дворци и замъци на Испания

"Идеалният дворец" е замислен и създаден от Фердинанд Шевал, селски пощальон от Франция. Строителството е започнало през 1879, но не е завършено да 1912 г., 33 години по-късно. В края на 1960-те години на миналия век, министърът на културата на Франция обявява двореца за исторически паметник.

Любителите на селфи от целия свят, са благодарни на мосю Шевал.

За къде без Айфеловата кула? Но с въображение!

Не може да се мине без Айфеловата кула, разбира се. Въпреки огромната популярност на това място, свежи идеи за селфи все могат да се измислят. Например, да се снимаме вътре в знаменитото творение на Густав Айфел, на фона на металната дантела.

Валерия КАЛЧЕВА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Истории в чиния от Васил Апостолов

"Кухнята на петзвезден хотел сама ме повика", шегува се майсторът-готвач, който започва от мивката, за да стане един от учениците на Йестер Ларсен, по-известен като готвача на датската кралица

Палеонтолози описаха дълго пренебрегван динозавър с броня (ВИДЕО)

Сцелидозавърът е живял преди около 193 милиона години и е с уникална анатомия

Откриха най-древните скални рисунки във Великобритания

"Тези фрагменти от гравиран камък са невероятни доказателства за художествена изява в най-отдалечения край на Мадленската култура", заяви Шантал Конлър от университета в Нюкасъл

Любимите котки на президента Линкълн, Таби и Дикси редовно се хранили на трапезата му

На 8 август е Международен ден на котката, който се отбелязва от 2002 г. по инициатива на Международния фонд за защита на животните (IFAW)

4 години ще продължи реставрацията на прочутия орган на "Нотр Дам"

Най-големият музикален инструмент във Франция е "гласът на катедралата" от 1733 г.

"Културен файтон" предлага тематични разходки из Виена през лятото

Проектът съчетава три споделени страсти: театър, коне и Виена