Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Лин-Мануел Миранда поде инициатива за многообразие на Бродуей и в театрите в САЩ

СВЯТ

Лин-Мануел Миранда поде инициатива за многообразие на Бродуей и в театрите в САЩ

Създателят на мюзикъла "Хамилтън" Лин-Мануел Миранда се надява да увеличи многообразието на Бродуей и в театрите в САЩ

Създателят на мюзикъла "Хамилтън" Лин-Мануел Миранда се надява да увеличи многообразието на Бродуей и в театрите в САЩ с инициатива, чието начало обяви в четвъртък, съобщи Асошиейтед прес (Снимка: AP/ БТА)

Създателят на мюзикъла "Хамилтън" Лин-Мануел Миранда се надява да увеличи многообразието на Бродуей и в театрите в САЩ с инициатива, чието начало обяви в четвъртък, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Мрежата R.I.S.E. (The Representation, Inclusion and Support for Employment Theater Network) създава каталог на театрални специалисти с разнообразен произход, за да улесни наемането им на работа от продуценти и мениджъри.

Още

Лего пуска конструктор, посветен на ЛГБТ+ общността и многообразието

Лего пуска конструктор, посветен на ЛГБТ+ общността и многообразието

"След 2020 г. се говори много за многообразие и промяна", каза Миранда за Асошиейтед прес. Той добави, че базата данни се появява в "наистина чудесно време, защото театърът като система се научи да казва точните неща". Сега всичко това трябва да бъде подплатено, каза Миранда.

По данни от доклада за 2021 г. на Коалицията за действие на азиатско-американските изпълнители, изследвала спектаклите на Бродуей през сезон 2018-2019 г., 100 процента от главните мениджъри и 94 на сто от продуцентите са бели. Белокожи актьори са в 80 на сто от главните роли в мюзикълите и 90 на сто във водещите роли в постановките на драматичните театри.

Още

Операта в Париж няма да сваля постановки. Но и балетът не е музей на XIX век

Операта в Париж няма да сваля постановки. Но и балетът не е музей на XIX век

Оттогава са предприети действия за подобряване на многообразието в театъра, като сред най-отличителните е "Нов договор за Бродуей" от 2021 г., постигнат след преговори между Black Theatre United, спектаклите на Бродуей и продуцентите на гостуванията на театралните трупи.

Чрез мрежата R.I.S.E. Миранда иска да улесни хората, които наемат специалисти за продукциите. "Целта на R.I.S.E. е да гарантира, че тази красива мозайка от хора, които виждате например в продукции като "Хамилтън", "Ем Джей (Мюзикълът)" или "Фет Хем" на Бродуей, се отразява и извън сцената, зад кулисите, а не става дума само за хората в светлините на прожекторите. Има невероятно талантливи специалисти, дърводелци, гримьори, специалисти по гардероба, които заслужават внимание", каза Миранда.

Още

Парижката опера дава приоритет на етническото многообразие

Парижката опера дава приоритет на етническото многообразие

Още

Асоциацията, стояща зад Златните глобуси, планира реформи с цел засилване на многообразието и етиката

Асоциацията, стояща зад Златните глобуси, планира реформи с цел засилване на многообразието и етиката

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

Версайският дворец разкрива тайни за 400-годишния си юбилей

Управата му реши да повдигне още малко завесата и да представи на аудиторията непознати късчета от дългата история на Версайския дворец, започнала по времето на управлението на крал Луи XIII, минала през Френската революция и достигнала до днес

Момчил Карамитев: Баща ми вървеше много бързо напред и непрекъснато търсеше нови неща

Това каза във Варна синът на великия ни актьор, който присъства на прожекцията на своя документален филм "Апостол Карамитев" на фестивала "Златна роза". С нея бе отбелязана 100-годишнината от рождението на Апостол Карамитев

Напълно изследваха светилището на Орфей при момчилградското село Татул

Обект на научната дейност през тази година, както и през предходната, е било липсващото звено от данни за това какво се е случило със светилището след 3-4-и век

Откриха неизвестни досега помещения в пирамидата на древноегипетския фараон Сахура в Абу Сир

Комплексът се състои от пирамидите на четирима фараони от Старото царство и там е намерена най-голямата колекция от папируси до момента

Гроб от времето на цивилизацията на маите беше открит в Мексико

Находката е в район, където работници приключиха строителството на голям туристически железопътен проект

Гримове от римската епоха са открити в древния град Айзаной в Западна Турция

Айзаной е известен със своя добре запазен храм на Зевс, който е включен в предварителния списък на световното наследство на ЮНЕСКО през 2012 г.