Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Доброволчеството във фотографско списание и номинации за награди "Героите"

ДОБРИ ДЕЛА И ЗАСЛУГИ

Доброволчеството във фотографско списание и номинации за награди "Героите"

Призът ГЕРОИТЕ на TimeHeores е възможност за поглед към онези хора от обществото ни, които проявяват специална грижа към заобикалящата ни действителност

Статуетките "Героите" (Снимка: Радина Ганчева)

След като в края на миналата година най-голямата платформа за доброволчество в България - TimeHeroes отбеляза своята десетгодишнина с две фотографски изложби, през 2023 г. техните усилия да разширят знанието за хората, които помагат безвъзмездно или да приобщят още повече хора към доброволческите практики, продължават с номинациите за шестите Годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ и издаването на фотографско списание (зийн) "Ще участвам!"

Още

Особената светлина на доброволчеството с TimeHeroes

Особената светлина на доброволчеството с TimeHeroes

Призът ГЕРОИТЕ на TimeHeores е възможност за поглед към онези хора от обществото ни, които проявяват специална грижа към заобикалящата ни действителност. До 26 февруари на www.awards.timeheroes.org всеки можеше да номинира доброволци, организации, компании и журналисти, заедно с техните добри дела и заслуги.

На 9 март от 18:30 ч. в пространство HyperSpace Social Tech Hub (София, ул. "20 април" №13) ще бъде представен и зийнът "Ще участвам!" със снимки на фотографа Денислав Стойчев от 27 доброволчески акции, негови записки от изминатите над 5000 км и 8 стихотворения на съвременни българските поети Петя Кокудева, Иван Димитров, Стефан Икога, Румен Иванов, Албена Тодорова, Георги Гаврилов, Емилия Найденова и Валентин Томов.

"Стремежът ни беше да поставим естествен финал на събитията около нашата 10-годишнина, като оставим нещо след себе си - със зийна искаме да уловим и да предадем нататък най-естествената емоция от всичко преживяно, да покажем и отпразнуваме финално всички тези хора и събития, цялата солидарност, взаимопомощ и топлина, на която станахме свидетели през годината", пишат от екипа на платформата.

Още

TimeHeroes отбелязва Международния ден на доброволеца с изложба пред Народния театър

TimeHeroes отбелязва Международния ден на доброволеца с изложба пред Народния театър

Изданието ще може да бъде намерено безплатно в София, Бургас и Пловдив в разпространителската мрежа на ВИЖ. Второто представяне на зийна ще бъде на 24 март от 18:30 в ТАМ - пространство за култура и социални събития във Велико Търново (ул. "Велчо Джамджията" 16).

Освен списание, екипът на TimeHeroes съвсем скоро ще представи и уебсайтът на проекта, където всеки ще може да разгледа фотографиите и записките на Денислав Стойчев, да прочете стихотворенията и да се запознае по-задълбочено с историите зад всяка доброволческа инициатива. Неговият адрес ще бъде zine.timeheroes.org.

Изданието се реализира с финансовата подкрепата на Министерство на културата.

Патрон на кампанията "10 години TimeHeroes" е Фондация "Америка за България". Тя се осъществява и с безценната подкрепа на партньорите ни от Noble Graphics.

Още

TimeHeroes празнува 10 години с интерактивна изложба, безплатно издание и различни активности в градска среда

TimeHeroes празнува 10 години с интерактивна изложба, безплатно издание и различни активности в градска среда

Още

Обиколила света, днес възражда културата в едно българско село: Анна Илийчева и читалището в Негован

Обиколила света, Анна Илийчева възражда културата в село Негован

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Политическо напрежение в Гърция заради връщането на скулптурите от Партенона

Обвинения и остра критика отправи опозицията към правителството за начина, по който действа по темата

Илиян Джевелеков: Моята 2022 година

"Приемам поканата на Impressio леко смутен, защото се страхувам да не изпадна в ролята на анализатори, които обожават да дават мнение по всички въпроси и да говорят обилно за себе си, а и защото има риск по светлите празници да дам израз на омерзението, натрупано в мен от действията на т. нар. ни политически "елит"

След 46 години български бас отново записа "На многая лета" (ВИДЕО)

"В навечерието на новата 2023 г. исках да направя подарък на моите сънародници. Затова записах този клип и с екипа ми го предоставихме за безвъзмездно излъчване на медиите. Нека тази молитва достигне до всички и да има здраве и благоденствие във всеки български дом", заяви Хари Драганов

Как и Чайковски стана жертва на войната на Путин

Не на руския език, не на руския балет, не на руската култура - ударената от руската инвазия Украйна отказва да има каквото и да било общо с Русия и в това отношение. "Болезнено ни е да четем на руски", казват украинците.

Вандали в Австралия унищожиха скално изкуство на 30 000 години

"Актът е шокиращ. Тези пещери свидетелстват за най-ранното присъствие на аборигени в тази част на страната", каза Киам Махер, министър по въпросите на аборигените

БНР търси новите "Български посланици на културата"

Със старта на кампанията БНР покани своите слушатели да предложат имена на творци, допринесли за популяризирането на българската култура извън границите на страната ни