Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Доброволчеството във фотографско списание и номинации за награди "Героите"

ДОБРИ ДЕЛА И ЗАСЛУГИ

Доброволчеството във фотографско списание и номинации за награди "Героите"

Призът ГЕРОИТЕ на TimeHeores е възможност за поглед към онези хора от обществото ни, които проявяват специална грижа към заобикалящата ни действителност

Статуетките "Героите" (Снимка: Радина Ганчева)

След като в края на миналата година най-голямата платформа за доброволчество в България - TimeHeroes отбеляза своята десетгодишнина с две фотографски изложби, през 2023 г. техните усилия да разширят знанието за хората, които помагат безвъзмездно или да приобщят още повече хора към доброволческите практики, продължават с номинациите за шестите Годишни награди за доброволчество ГЕРОИТЕ и издаването на фотографско списание (зийн) "Ще участвам!"

Още

Особената светлина на доброволчеството с TimeHeroes

Особената светлина на доброволчеството с TimeHeroes

Призът ГЕРОИТЕ на TimeHeores е възможност за поглед към онези хора от обществото ни, които проявяват специална грижа към заобикалящата ни действителност. До 26 февруари на www.awards.timeheroes.org всеки можеше да номинира доброволци, организации, компании и журналисти, заедно с техните добри дела и заслуги.

На 9 март от 18:30 ч. в пространство HyperSpace Social Tech Hub (София, ул. "20 април" №13) ще бъде представен и зийнът "Ще участвам!" със снимки на фотографа Денислав Стойчев от 27 доброволчески акции, негови записки от изминатите над 5000 км и 8 стихотворения на съвременни българските поети Петя Кокудева, Иван Димитров, Стефан Икога, Румен Иванов, Албена Тодорова, Георги Гаврилов, Емилия Найденова и Валентин Томов.

"Стремежът ни беше да поставим естествен финал на събитията около нашата 10-годишнина, като оставим нещо след себе си - със зийна искаме да уловим и да предадем нататък най-естествената емоция от всичко преживяно, да покажем и отпразнуваме финално всички тези хора и събития, цялата солидарност, взаимопомощ и топлина, на която станахме свидетели през годината", пишат от екипа на платформата.

Още

TimeHeroes отбелязва Международния ден на доброволеца с изложба пред Народния театър

TimeHeroes отбелязва Международния ден на доброволеца с изложба пред Народния театър

Изданието ще може да бъде намерено безплатно в София, Бургас и Пловдив в разпространителската мрежа на ВИЖ. Второто представяне на зийна ще бъде на 24 март от 18:30 в ТАМ - пространство за култура и социални събития във Велико Търново (ул. "Велчо Джамджията" 16).

Освен списание, екипът на TimeHeroes съвсем скоро ще представи и уебсайтът на проекта, където всеки ще може да разгледа фотографиите и записките на Денислав Стойчев, да прочете стихотворенията и да се запознае по-задълбочено с историите зад всяка доброволческа инициатива. Неговият адрес ще бъде zine.timeheroes.org.

Изданието се реализира с финансовата подкрепата на Министерство на културата.

Патрон на кампанията "10 години TimeHeroes" е Фондация "Америка за България". Тя се осъществява и с безценната подкрепа на партньорите ни от Noble Graphics.

Още

TimeHeroes празнува 10 години с интерактивна изложба, безплатно издание и различни активности в градска среда

TimeHeroes празнува 10 години с интерактивна изложба, безплатно издание и различни активности в градска среда

Още

Обиколила света, днес възражда културата в едно българско село: Анна Илийчева и читалището в Негован

Обиколила света, Анна Илийчева възражда културата в село Негован

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Изкуството и културата като интеграционна политика

Културна фондация А25 инициира и проведе първото по рода си изследване, посветено конкретно на културните потребности и на нуждите и достъпа до изкуство на украинските бежанци

Готви се национален протест: Народ без култура е народ без бъдеще!

"Години наред ние – творците от сценичните изкуства – работехме, без да протестираме. В резултат на това стигнахме до ситуация, която може да се определи единствено като унизителна", казват организаторите

37 магични Елхи на таланта грейнаха пред патриашеската катедрала "Св. Алексансър Невски"

Коледната Благотворителна Еко кампания на Фондация "Стоян Камбарев" сбъдва мечтите на даровити деца от многодетни семейства

Олена Зеленска призова света да подкрепи опазването на културното наследство на Украйна

"Повече от 270 от нашите повредени паметници са част от списъка на "ЮНЕСКО", каза съпругата на украинския президент Володимир Зеленски

Еманюел Макрон откри Град на франкофонията

При инвестиция от 210 милиона евро това е вторият най-голям културен проект на президента Макрон след възстановяването на катедралата "Нотр-Дам"

Владо Михайлов и Владо Пенев ни напомнят "За хвърчащите хора" на Валери Петров в навечерието на Деня на будителите

Актьорите в компанията на популярния глас Константин Динчев, ни напомнят за ролята на будителите в живота ни във видео, представящо вдъхновяващото стихотворение на Валери Петров "За хвърчащите хора".