Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

След вас, госпожо! В Берлин ще въвеждат тоалетни "унисекс"

ИНОВАЦИИ

След вас, госпожо! В Берлин ще въвеждат тоалетни "унисекс"

Така градските власти ще решават проблема с дългите опашки пред тоалетните за дами

Градските власти в Берлин се опитват да решат проблема с дългите опашки в женските тоалетни по любопитен начин - като направят унисекс тоалетни.

Управляващата в столицата лява коалиция е създала "Концепция за тоалетните в Берлин". 99 страници от документа са посветени на обществените тоалетни. "В бъдеще тоалетните трябва да са универсални и да могат да се ползват и от давата пола". Таза инициатива, съгласно концепцията, трябва да е пример за иновационната политика на коалицията в Берлин.

Немските тоалетни на бъдещето трябва да бъдат добре осветени, да имат указатели, че могат да се ползват и от двата пола, паник бутон и довбра видимост на входа.

Още

Дизайнери свалят панталоните на знаменитости

Дизайнери свалят панталоните на знаменитости

Идеята за "безполова" тоалетна се появява в света не за първи път.

В началото на годината в Туитър бе публикувана женска тоалетна в швейцарския град Винтертур.

Още

Тенденциите в дизайна през 2017-а година

Тенденциите в дизайна през 2017-а година

В същото време професор Мите Демириц от университета в Холзикирхен заявил, че с универсалните тоалетни ще се икономисва вода, защото жените често пускат водата до три пъти за едно посещение.

Той съобщил, че неговият екип от дизайнери работи над създаването на тоалетна в кабинка и с врата. Такава тоалетна ще бъде разположена по-ниско от обичайната тоалетна чиния, което ще помага на жените да облегнат гърба си на стената.

Не е много ясно, как точно тези тоалетни ще решат проблема с опашките в женските тоалетни. Очевидно, в Берлин скоро няма да има знаци за мъжка и женска тоалетна, а опашката ще бъде обща.

Валерия КАЛЧЕВА

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Вятърът в крилата ми" от Ангелина Павлова

Изложбата е от 2 декември 2022 до 7 януари 2023, СБХ - Шипка 6, зала 1В

Голям музей-школа на Джакомети ще бъде създаден в Париж

В музея също така ще се помещават "изложби на модерно и съвременно изкуство, издържани в духа на Джакомети", както и "непрофесионална творческа школа

Брад Пит и Ник Кейв заедно като художници

"Исках да направя дявол, защото обичам червено. Историята на дявола ми говори за прошка и за необходимостта да бъдем опростени. За мен тези творби са много лични", казва музикантът Ник Кейв

Японският колектив IC4DESIGN, избран за един от 200-те най-добри илюстратори в света, идва в България

Авторите на култовата поредица книги "Детектив Пиер" идват на Sofia Summer Fest

Християн Бакалов направи уникална цветна, трептяща украса за барутния погреб "ReBonkers"

Арт инсталацията е направена специално за мястото от световноизвестен танцьор и хореограф, работил с артисти като Ян Фабр, Иво Димчев, Мийт Варлоп, Робърт Уилсън, Жером Бел и Флорентина Холцингер

"Oмагьосаната душа" на световнопризнатия художник Мартин Джачков превзема Пловдив

Експозицията може да бъде видяна от 8 до 31 август пред бившата сграда на БНБ на ул. "Райко Даскалов", а след това 19 септември до 2 октомври на алеята до фонтан "Деметра" в Цар Симеоновата градина