Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Цензурират книгите на Агата Кристи заради "обидни" и "расистки" пасажи

ЛИТЕРАТУРНИ ВЪПРОСИТЕЛНИ

Цензурират книгите на Агата Кристи заради "обидни" и "расистки" пасажи

Издателство Harper Collins пренаписва реплики на най-популярните персонажи на британската писателка - Мис Марпъл и Еркюл Поаро

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Никаква расистка не е била, а назовавала нещата с истинслите им имена.

Безумието на нацистите, ислямистите и комунистите се повтаря. Да осакатяваш автори от такава величина, без да се съобразяваш нито с епоха, нито с образа, изказал "сакралните строфи".... С какво тази цензура е по-различна от онази срещу "Сатанинските строфи" на Салман Рушди?

Значи, ако някой каже на негъра негър е расист. Ако кажеш на педераза педераз - си хомофоб. И така нататък... странни неща се случват.

Много нагли и безскрупулни са тези обезумели либерали.

Така наречените "коректори на чувствителни теми" не са нищо друго освен раболепни, явно ментално ощетени, но много активни грешки на естествения подбор, които не са в състояние да си изкарват хляба по друг начин!

Чутовен цинизъм! Някои лобита пресоляват манджата

Ами просто няма да купувам книги от това издателство...

Почвайте да ги горите направо, какво си играете на цензура! Кретени.......

Няма вече съмнение, че фашизмът навлезе от Киев в Западна Европа и ФАЩ. Такива престъпни редакции дори хитлеристите не са си позволявали - те направо са горели книги на аутодафето. Почвайте и вие, какво си играете на редактиране!!!

ИДИОТИ!!! И ние сме с тях!

Божеее, жива да не бях

И накрая в книгите и филмите няма да има лоши, няма да има антагонисти и протагонисти-всички ще бъдат розови, добри и щастливи, като от филм на Дисни!!!!! И няма да има конфликт, и няма да става за гледане или четене. Но тогава, подозирам, ще започнат да ни задължават да ги четем и гледаме, за да ни се изгладят мозъците, да сме щастливи и розови, да не мислим и съответно да не протестираме :) 1984......Хайде тая западна либерална помия няма да ли да мре вече?

Това е новата комунистическа цензура. Комунистическата зараза бавно превзема света.

Болшевикте са горили книги далеч преди в света да се появи хитлеризма.

Това ли им е най-големият проблем на запад? Няма ли вече инфлация, фалиращи банки, рекордни дългове, повишаване на пенсионната възраст, че ще се гаврят с творби на велики автори? Обидни били... колко негри и пакистанци изобщо са прочели нещо от Агата Кристи?

Цензурирането на оригинални текстове променя произведенията. Вече да наречеш грозното грозно е дискриминация. Аман от крайности...

Като виждам какво посегателство и произвол вилнее върху книгите на писатели - вече покойни и беззащитни, как да вярвам на БИБЛИЯ, ЕВАНГЕЛИЯ и други подобни ?!

Нашите хич и да не чакат -веднага да променят "Под игото",поезията на Ботев, "Време разделно " и т.н. Как така турчин ще бесней над бащино ми огнище .... Ще се засегнат чувствата им. Иде ми да кажа едно -две хубави неща ,но ще ме изтрият.

Яжте ми на Агатата Криститу!

Докато комунистическата цензура забраняваше някои книги, дори тя не си позволяваше такава наглост - да променяш текста от името на автора, без негово съгласие!

най расистко е да си похапнеш, да пийнеш и отпочинеш като бял човек......

Разликата е, че болшевиките са горили книгите, защото не са можели да четат, а нацистите - за да не ги четат...

3023 година. Седят си на терасата на кръчмата двама гренландски лордове пият бира, радват се на гледката: селяните орат, берат мандарини и маслини, слънцето залязва, залеза неописуемо красив. И почнали да се хвалят по ловджийски. Първият казва, аз миналата година бях на сафари в Германия. Лъвове не видях, но застрелях десетина носърчета. Хехе, подсмива се вторият, стари вицове, аз миналата година бях в украинските джунгли на лов за носорози. А бе там бе беше ли радиоактивно, пита първият. Е, колко да е, минали са толкоз години.,та носорози не видях ама застрелях поне стотина дайчета. - Искаш да кажеш зайчета, поправя го първият. - Не дайчета си бяха. - Ама какво е това животно пита първият. - Ми не знам някакви със жълто-синя кожа на ивици, протягат ръка и крещят " Дай","Дай","Дай"

Демократично!!!

ЕХооооо, какво стана с авторските права ?!? Ехоооо, спите ли блюстители на закона ?!? Ехооо, идиоти ?!?

Ред е да нарисуват дрехи върху голите тела в ренесансовите картини, примерно. Също и да поочупят някоя и друга скулптура...или орнамент от готическа катедрала ...Или да посегнат на творбите на Ботев, Вазов... Умишлено се посяга на словото. Да не забравяме, че " В началото бе словото" - словото твори реалност , сменяш словото, сменяш реалността. Нов говор...

Колко си малоумен и ти не знаеш

А какво очаквате от "ДЕМОничнократичната педерунгелска " страна на кравите и джендър саюзниците и , която налага тази клитура . Както казваше Радой Ралин : - Не ме е страх от министъра на културата ,а от културата на министъра Те сложиха печка да играе Орфей , малката русалка стана печка , елфи -печки , Херкулес -травестит . Ще цензурират Шекспир , щото Отело бил печка Марк Твен е цензуриран , щото краварите имали печки за роби . Ако не е педал , травестит , печка или мангал значи не е човек

Предполагам вече са иззели всички бройки на "Десетте малки негърчета" и в момента ги горят по площадите?

Пуснете в гугъл търсене на дайчета.++++

Сега цената на нецензурираните издания ще хвръкне до небето. Жалки нещастници. Какво сте дали вие на човечееството, че ще му отнемате? Всичко ли ще цензурирате, ненормалници такива? Тези същите винаги са горяли гниги, картини, научни трудове в цялата човешка история. Тези, които не са способни да оставят нищо след себе си.

Направо не ми се мисли в какъв свят ще живеем след две три години.

Неее . Вече ще се казва "Десет малки афроромчета"

Всъщност е много добро. Говорих си с украинец в един наш бар. Виждаше се, че онзи нещо очаква от нас, след като го питахме откъде е и ни каза, че е от Украйна. Никой от нас не го почерпи бира или нещо друго, нито го попита нещо за войната, за чувствата му или нещо друго. И този бързо се омете. Видя, че изобщо не ни стана интересен с това, че е от Украйна и май го разочаровахме. Беше симпатяга

Новговор..

След тях остава само една следа , но само когато клечат

РаспУтка ?

да я кръстят 10 малки циганета. Братята роми ще са щастливи.

В същия в който и сега.

Следва пре-нарисуване на класически картини!

Светът се управлява от луди западни изроди.

В интерес на истината е да кажем, "с техните камъни по техните глави". Та нима кралица Виктория не цензурираше думи като "кълка" и не обличаше "голите" крака на роялите, да не би някой да си представи нещо неприлично, според нейните схващания, посред кралски обед с пилешко ястие или пък класически концерт в присъствието на кралицата?! Самата Агата, харесвана вкл. и от мен, нима не цензурира цялата ни държава, като "пропусна" София и въобще българската част на Ориент експреса в най-четения ѝ роман, така че влакът по незнаен начин "прескочи" от Белград в Цариград? Апропо, Цариград. Нима ние срамежливо забравихме цялата ни възрожденска история и вече не смеем да изречем Цариград, ами се кълчим - Истанбул, ли беше или Истамбул? Нима не смеем да изречем "народен", ами подчертаваме, че сме минали на кастрираните: "събранието", "будителите" и - забележете "гледах пиесата в Иван Вазов"? Срам, позор, резил и язък!

Тъпаци, сър...

В цивилизованите страни ще е малко по-толерантен към малцинствата и различните, а тоталитарните - абсолютно същия като сега.

Ние си имаме цялата колекция на Агата Кристи от по-добрите времена, когато бялото си беше бяло, а черното - черно! След време като нищо можем да забогатеем прилично, ако решим да продаваме... :)))

Скоро ще ги забранят, защото няма джендъри в тях.

Агата кристи не е и сънувала, че хора чиито "нелицеприятни особености" са описани, ще бъдат читатели, и съответно потребители на продукта - КНИГА. А както знаем, този който плаща поръчва музиката, и винаги има право. Та, за да може "новите платежоспособни" да плащат за продукт, продуктът трябва да бъде пигоден. нищо ново под слънцето, и нищо по-различно от "китайските ресторанти" в америка - които сервират "китайска" храна потопена в захар, за да се пригоди към местните вкусове. то "китайското" в българия е същото впрочем ;) "подобрено" та, нищо лично. продуктът просто трябва да се продава

ама ще можеш ли да забогатееш ако продаваш на "черни" тези "велики архиви" ? я се замисли ? кой черен ще ти го купи ??? а като го попроменят, доста черни ще си купят книШки. сешшшш ли се сега ?

ша ма извиняваш, ама книгата е просто - ПРОДУКТ. трябва да се продава. за да се продава, четивото трябва да е ИНТЕРЕСНО. ами.. съжалявам, ама в частта на ориент експрес през територията на "българия" просто няма нищо интересно. а "цариград" както му казваш се нарича КОНСТАНТИНОПОЛ в продължение на 1700 години, от основаването си през 300 г до 1920 някъде. а, ако ти смяташ КОНСТАНТИН за цар - замисли се. аз също така твърдя че ние сме РИМСКИ ПОДАНИЦИ а не сме "бугаре придошли на кон през дунава". КОНСТАНТИН е императорът на вликата РИМСКА ИМПЕРИЯ. за да наричаме НИЕ този град - ЦАРиград, очевидно ние самите (И ТИ ОСОБЕНО) подсъзнателно ПРИЗНАВАМЕ КОНСТАНТИНОПОЛ за наша изконна столица, не мислиш ли ????

Си мега прост дето седи и ми “инфлуенсърства” тук с неговия продукт

Календар