Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Третият закон на Артър Кларк: Всяка достатъчно развита технология е неразличима от магия

ГЕНИИ НА СЪВРЕМИЕТО

Третият закон на Артър Кларк: Всяка достатъчно развита технология е неразличима от магия

105 години от рождението на големия писател и изобретател

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

"Още през 1976-а година той [Aртър Кларк] напълно подробно описва комуникациите, които имаме днес..." Кларк е страхотен, но, все пак, нещо се е случило у нас цели 40 години преди неговото изказване! "Колата спря и при нас се качи горския, който започна да се извинява на съдията, че е закъснял. - Но как и кога му съобщихте [че ще идвате]? - питам аз. - Тази сутрин, от Крива река, по телефона. - Телефон, но там нямаше жици? - Прав сте. Ето телефона, той е в джоба ми. Съдията извади малка кутийка, прилична на фотоапарат. - По тоя телефон мога да говолря с всички квартали на Рупчос, когато пожелая. На тази пластинка се появава образът на лицето, с което говоря.Желаете ли да извикаме Нареченските бани? Съдията натисна едно бутонче, чу се слаб звук, като на детска свирка и когато тоя звук се повтори, съдията ни показа пластинката - на нея едно засмяно лице приказваше. - Добър ден, лекарю! - викна съдията." "Един сън: Рупчос през 1999-та", Никола Хвойненски, 1936 година!!! (сюжет - жител на село Рупчос от 1929-та попада във вече областния град Рупчос през 1999-та). Пълният текст може лесно да се намери онлайн.

ще има едно световно правителство в Париж (Брюксел?), за да родят деца родителите трябва да поискат разрешение от властите и когато се роди, детето се предава на държавата за отглеждане и възпитание

Това са неща, над които можеш да се замислиш! Харесва ми фантастиката, особено на такива автори, които проглеждат в бъдещето!

Просто Велик!

Календар