Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Стрийт арт легендата Mr. June пред Dir.bg: Много е важно да бъдеш фрийк в изкуството

ГРАДОВЕ И ФАСАДИ

Стрийт арт легендата Mr. June пред Dir.bg: Много е важно да бъдеш фрийк в изкуството

Той ще гостува в София от 8 до 11 септември като част от второто издание на проекта "От вандализъм до изкуство" на Sofia Graffiti Tour

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

много е важно да се използват чуждици, иначе не си нищо

Измет ненагледна.

То и затова няма изкуство, защото повечето хора в изкуството са откача-лки. Пък уличното е хвани единия дето маца, пък удари и другия дето маца. Доста нищоправци са "артисти" демек нищо не правят, но искат да имат титла

Положението е толкова омазано от идеята, че като художник не казвам, че правя изкуство. Понеже използвам класически техники и методи с маслени бои, и рисувам реалистично в по-голямата част казвам, че съм Архивист. Не Артист:) Либералните изкуства тотално загубиха занаятчийската си основа и идеята, че гледащият картината трябва да разбира посланието. От импресионистите насам всички клепат, мацат и са Фрийкове в изкуството на нищоправенето и мегаломанията. Най-смешното е, че DALL-E ще премахне цялата нужда от дигитално изкуство следващите две години. След това следва интерфейс дизайн, после кад и кам дизайн. Ще пишат едни промптове и ще чакат невронните мрежи да им направят "изкуство". От там логично тези, които имаме истински занаятчийски умения ще дерем по няколко кожи, което му е време отдавна. И ако някой ще ми извади аргумента: Ми то всички като могат да си имат изкуство за без пари, за какво ще плащат? Отговора: Всеки може да си купи кола. Не всеки може да притежава Бугати за 5 милиона.

На български няма дума "фрийк" Стрийт арт се превежда като улично изкуство. И словоредът не е според българските правила. Не учите, дирници, на изкуство. Учите на лош български език. Вероятно сте неграмотни, както на български, така и на английски.

Даже не позволяват и +++ да ти сложа !

тези изроди ...

Психеделично, би казал Остин Пауърс. И май е най-точно.

Най-подходящото предложение за превод на фрийк беше чешит, обаче келешите го изтриха.

Само да отбележа че чешит е турцизъм. Не че нямаме страшно много техни думи навлезли в българския

Тука едни келеши изтриха сума ти смислени коментари. Ако бяха псувни със сигурност щяха да останат. Опомнете се, не осъзнавате ли, че именно смислените и качествени коментари привличат потребители и ви носят приходи?

... и "фрък" в българския език ...

казва фрийк щото българска дума изрод някак не пасва да си изрод в изкуството...

_stankow

Наглед всичко е като при нормалните хора - говорят за арт, имат си общи термини, обща история, някакви неразбираеми за другите, ценности, но ги има. Но не е изкуство. Няма стойност. Не буди нищо. Абсолютно нищо - емоции, усещания, спомени. Боядисана стена. Така, че да ти се завие свят. Физиологична реакция. Бързо отвръщаш глава. Нищо общо с хуманността. И той си го каза - това е изкуството на уличните банди. Е, само улични банди не сте ни внесли още ...

Какво повече означава street art от улично изкуство?

_stankow

Ами който каже улично изкуство вмест стрийт арт е демоде, консерватор, враг на прогреса, неполиткоректен и изобщо - извън мейнстрийма. С една дума - комунист ! :D :D Амаха-а ! :)

Този като не говори български, вие не го ли знаете, бе? Фрийкащи нещастници.

Да са фрийкваш е изкуство? Ми споко бе. DALL-E вече взима на илюстраторите заплатите. Некви замовлюбени бояджии са следващите.

Хората вече си мечтаят за романтична спретната къщурка с две липи от пред.

Календар