Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"Руският граф на българите" - филм за видния дипломат Николай Игнатиев

ДОКУМЕНТАЛНО КИНО

"Руският граф на българите" - филм за видния дипломат Николай Игнатиев

Премиерата, която е тази вечер в Руския център в София, ще бъде представена от изпълнителния директор на Фонда "История на Отечеството" Константин Могилевски и автора на филма Олга Булле

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Игнатиев - руският ГАФ на българите

Ние сме страна на професионални историци, всеки разбира не само от сегашната, но и от миналата политика и точно знае какво е станало и защо. Само един факт не можете да оспорите, господа - ако я нямаше Руско-турската война и руската дипломация, още щяхте да ходите с фесове. Макар че на повечето от вас това им харесва. Не си заслужихме свободата нито тогава, нито после. На нас ни дай Биг Брадър да ни казва какво да правим и да ни потупва по рамото. Без това не можем. Само на това ни се гради самочувствието. И при всяка смяна на господаря робът ще се утрепе да плюе по предишния.

Най-големия враг на българите за времето си, който до последно е бил против война "...с нашите приятели турците", както сам споменава в мемоарите си. Отявлен враг на България и българите, който въпреки договорите подарява Нишка област на сърбите, въпреки че е била населена предимно с българи по онова време и по договор е била в рамките на България. Този "голям български приятел" не кани нито един българин за при подписването на СанСтефанския договор. За сметка а това там има румънци, сърби, гърци, а българите се споменават като "местното християнско население".

Този "нищо не значещ прелиминарен договор" е първото и най-сериозното признаване на българската нация в границите на нейното историческо обитание и реално заселване в рамките на Османската империя, към момента на подписването му. Значението на Сан-Стефанския договор е огромно и ще остане такова и за в бъдеще. Престанете да пишете глупости!

София е обявена за столица на 3 април 1879 година от Учредителното събрание по предложение на проф. Марин Дринов, като стар български град, отдалечен от турската граница и средищно разположен в българските земи според тогавашното разбиране.През 1879 година се разгаря и спор за името, като жителите на града създават комитет от известни личности, който се застъпва за възстановяване на историческото име СРЕДЕЦ. НАДДЕЛЯВА ОБАЧЕ СТАНОВИЩЕТО НА РУСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И НОВАТА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ …..СЕ НАРИЧА ОФИЦИАЛНО с гръцкото име СОФИЯ. Явно името СРЕДЕЦ не е влизало в руските планове за трибутарното княжество България.

Значението на Сан-стефанското примирие е огромно единствено от гледна точка на проруската пропаганда в България. Иначе е било просто един руски блъф, за да изиграят по възможно изгодно картите си в Берлин, където реално е решавана съдбата на България БЕЗ БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ и в полза на концепцията за "Руска задунайска губерния", като плацдарм за бъдеща експанзия на Руската империя. Нищо за българите.

Даже и кръстили улица на тоя шибан руски боклук. Що за ..........са тези руски подлоги.

толкова е направил за България? Като оставим настрана Левски, подписал е един нищо не значещ прелиминарен договор, защото много добре е знаел, че ще има Берлински конгрес и мечтата за "топлите морета" няма да стане - че иначе ще има война с Британия и евентуално с Австро-Унгария, заради Райхщадсткото споразумение.

Поредните гадни руски лъжи.

Тази руска сволоч трябва официално да бъде осъдена от българската държава! Вместо това, шепа руски идиоти ще му прожектират филм...

Грозна гавра с България.Руските курви пак се гаврят с нас.Въпросният руски боклук е лично отговорен за смърта на Левски.Който иска може да прочете по темата.

е това да свързваш Левски с руснаци! Ще изчезнем като народ защото 90 % са тъпи като теб.

Прочети и нещо друго освен вестник Дума, нещастнико

Статията е пълна с лъжи.Освен имената друго вярно няма.

Календар