Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Павел Митков: Дигитализация - Да! Но не забравяйте, че изкуството невинаги е на квадратчета!

СПЕЦИАЛЕН ГОСТ

Павел Митков: Дигитализация - Да! Но не забравяйте, че изкуството невинаги е на квадратчета!

"Дигитализацията е въпрос, който силно ме вълнува последните 10 години, а в началото предизвикваше противоречиви чувства", коментира художникът

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Темата е интересна и в бъдеще ще бъде дискутирана още според мен. Като навлезе и 5G ще стане по-добре.

Този човек защо мисли, че дигитализация е да направи всичко на големи квадрати? Явно не е учил за теоремата на Найкуист-Котелников ;)

Влезнах в галерията от любопитство да питам кой седмокласник от художествената гимназия е клепал с блажна боя. И после разбрах. Клиентите създават идеята че си художник днес. Не познания по анатомия или дизайн. Господина е намерил начин да продаде на нискокултурни и необразовани богаташи. Опитва се да е модерен, мастерклас пиар. Простотия за прост пазар. Купете ми клепнята щото съм известен в пет кръга от неграмотни милионери. Както казваше един даскал от академията: Добро е - Но какво е?

Искам да видя "Ношната стража" във векторен формат. Важно е да се смесват яки термини - дигитализиация, изкуство, аналогов.

1. Качеството на дигитализация зависи от броя на квадратчетата/пиксели на 1 квадратен сантиметър. 2. Окото има пределна разделителна способност броя на клетките в очните дъна е определен. Някои учени даже определят чувствителността на окото на 24 гигапиксели други на повече, но най важда е интерпретацията на мозъка какво и как виждаш.

Пафката, явно е спрял да дава на тъщата си да му рисува картини и сам се е поизучил. Едно време талантът му достигаше до закупуване на най-скъпите бои. Сега, гледам ръси мозък и за дигитализацията.....

Аз бих му отговорил на художника: Не забравяйте, че дигитализацията е не само квадратчета.

Добре, но посланието е малко абсурдно, защото "аналоговата част" пак достига до нас, благодарение на дигитализацията... Така, че посланието е малко парадоксално.

Календар