Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Паисий ползвал библиотеката на Преображенския манастир за "История славянобългарска"

БЪЛГАРСКИ СВЕТИНИ

Паисий ползвал библиотеката на Преображенския манастир за "История славянобългарска"

През 1951 г. в Светата обител пристигнала държавна комисия, която конфискувала и иззела част от книгите, а 79 документа изгорила

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Човешката история не познава по-голямо зло от комунизма! В България комунистите не само разграбиха вековното наследство на църквите и манастирите, но осъществиха тотален геноцид срещу елита на страната! Десетки хиляди достойни българи - мъже, жени, деца и старци, бяха избити без съд от озверелите комунистически палачи още в първите седмици след зловещата дата 9 септември 1944 г. и реки от кръв заляха цялата страна! Унищожаването на българския интелектуален, икономически и политически елит продължи с чудовищния „народен съд“, който унищожи хиляди велики синове и дъщери на България! Кървавата разправа с останалите доблестни българи продължи със създаването на десетки концентрационни лагери, които по жестокост надминаваха многократно лагерите в нацистка Германия! България беше обезглавена и дори днес, след толкова десетилетия, все още не може да се съвземе от ужасяващите последици на комунистическото зло!

До кога ще сме по, по-най!!? Има един францискански мон ах на име Блазиус Клайнер, дето е написал историята 20г.по-рано от Пайсий... Време е да поднася е фактологията коректно. Иначе звучи като Северно Македонската история-уж хилядолетна, пък трално на 20 години

Защо Иван Костов даде ,, История Славянобългарска на Гърците ??? Това е национално Предателство и трябва да бъде Разследван и Осъден ! Не може Народна вещ да се дават от Сульо и Пульо ! СЪД и ЗАТВОР за предателя , а народното проклятие ще дойде когато не очаква !

А някакъв коментар ще дадете ли за народните другари, конфискували и горили ръкописи? Не, нали, защото не е удобно и затова удобно ще го подминете измествайки темата в някаква измислена от вас посока. Колко типично!

Какво може да се очаква от изродите дошли на власт на 09.091944г.

Те са съхранени някъде , няма кой да ги намери ! Добре че са прибрани , иначе Сульо и Пульо щяха да ги отмъкнат и продадат ! Не прави преждевременни заключения , Тиква си и бъди въздържан ! Знаеш ли колко много направи онази власт и за Манастири и Църкви , а отчето което говори така или е наркоманче или фригиден ! Говори така защото тиквите им направиха по 2000 лева заплати !

Не съм сигурен, че са съхранени някъде! Те просто са откраднати и скрити, вероятно няколкократно продадени или предлагани за продажба! Защо не попиташ за тях г-н Божков? Може той да знае нещо по въпроса! А колкото до комунистите по онова време - те са били неуки и атеисти и хич не ме очудва това, което са направили! Грях им на душите!

Календар