Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"Неприлични" експонати от "секретния кабинет" на Археологическия музей в Неапол

О ВРЕМЕНА, О НРАВИ

"Неприлични" експонати от "секретния кабинет" на Археологическия музей в Неапол

Дълги години колекцията е недостъпна за широката публика

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

По всички пътеводители го отбелязват като "секретен кабинет" и че трябва да попиташ служител за да ти го отворят. Бях там, изобщо не е секретен. Просто една от заличките на музея. Вярно, че е малко сбутана, но си е отворена и еднакво достъпна като всички останали.

Така е :) Даже за малко да нахълтаме с децата там, но жената мерна експонатите навреме и ги отклонихме малките към друга галерия...

Прекалена фиксация на Човека на тема "ебане" , "едене" и "пиене" ме навежда на мисълта, животното, незнайно защо самонеркло се хомосапиенс, дефакто ментално НЕ е мръднало ни на йота в емоционално-духовното си израстване. Абе те и обикновените животне се ебат - ама само когато им идва размножителният период, ядата - само когато са гладни, а през повечето време нищо не правят - спят. Необикновеното животно обаче, дотолкова е изтрещяло от "развитие", , че тези напръв поглед чисто биологични нужди на всеки жив организъм, са превърнати едва ли не в Религиозен Култ и "смисъл" на Живота! Не е бил прав Дарвин!

Е какво толкова му е секретното като всички туристи които посещават Помпей, освен креватите на жриците, могат да видят и фреските на професионална тема с които са украсени стените на оцелелите публични домове, а някои от екскурзоводите дори разказват от къде произлиза израза "който гледа надолу-мисли за голо" защото сред паветата на улицата са вградени и указателни знаци към съответните лупанарии;)

Календар