Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Мозайките на Бузлуджа са спасени, сред "осиновителите" им са българи и чужденци

ПАМЕТ

Мозайките на Бузлуджа са спасени, сред "осиновителите" им са българи и чужденци

Само за 2 месеца дарители - кмет, лекари, адвокати и др., успяха да съберат сумата, необходима за запазването на мозайките от външния кръг на Паметника на едноименния връх

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

безбожни комунистически престъпници

Германия събори всички свастики. Русия събори петолъчките. Дори Русия събори паметниците на Сталин. А ние пак пазим паметници на злото.

Не лъжи, че и без друго ще се пържиш в Ада, така ще си в най-дълбокия котел. Нямя нищо вярно в това , което казваш защото си един обикновен луд "демократичен" трол. и скоро ще идеш в Ада....

Какъв е този комуноиден бяс за възстановяване на нещо рушало се от десетилетия и за което то бкп е виновна? Комундетата защо не възстановиха някой завод?

Интересно е как са откраднати двете огромни звезди от рубиново стъкло от двата пилона.Били са огромни по 12 метра

На авторката на статията да й еба майката смотана! Какво значи че са дарили кмет, лекари и адвокати?? Аз съм чистач и също дарих, и мога да заложа една хубава сума, че съм дарил повече от адвокати и лекари, защото ми се иска този паметник да бъде спасен и също виждам доста финансов потенциал в мястото като цяло да се превърне в атрактивна локация за много чужденци. Ходил съм по подобни обекти и имам поне десетина идеи за различни неща, които туристите могат да правят срещу доста по-висока сума от 30 лв, при това няма нищо общо с политика, минало, комунизъм и т.н. - чисто и просто локацията, архитектурата и размерите предпоставят успешно реализиране на активности за туристите, които са успешни и търсени и следователно доказано печеливши и много би ми се искало с такива обекти да накараме повече туристи да идват и да научат, че не сме някаква треторазрядна държава, колкото и политиците да се опитват да ни развалят имиджа с некомпетентността си. Давам ви един пример веднага от UK, където живея. Направили са специална пътека върху купола на O2 ARENA в Лондон и със специална екипировка и осигурителни въжета се изкачваш, достигаш специална площадка на самият връх, правиш си снимки на фона на Лондон и след това се спускаш. Цена около 120 лв на човек без екстри като заснемане със техни камери или други такива, а си представете ако се добавят и те. Същото може да се направи на купола на Бузлуджа като го оправят. Пак казвам - никаква политика, никакъв комунизъм, чист бизнес и ще се радвам хората да погледнат от тази перспектива и да разберат каква машина за изкарване на пари може да стане този обект. Още поне десетина неща се сещам които успешно могат да се приложат там, и които аз съм правил лично на подобни места, и да носят много пари, а покрай парите и известността на БГ, все пак ще успеем да съхраним и нещо от историята си, няма значение добра или лоша, история е все пак и умните хора се учат от историческите грешки и успехи, а не се опитват да ги забравят или заличат.

Да беше налял пари в драгалевският лифт. Чисто икономически. Ще късаш билетчета и песен ще пееш. Да беше налял малко пари и в някоя възрожденска къща. Бъкано е с такива. Тръгнал си да ни обясняваш, какъв голям бизнес мозък си. Тая кочина която насила се опитвате да спасите ще се разруши от самосебе си. Опитвате се да обвинявате, че някой въображаем недробожелател иска да я събори, а не си задавате въпроса, че партията собственик и пет пари не дава и не я поддържа.

Мозък е ключовата дума тук както си казал, но е явно нещо, което на теб ти липсва, шамандура тъпа. Това отдавна не е на БКП, а е на общината, но си толкова късоглед, че по-далеч от късата си пишка не виждаш и затова си написал тези глупости. Всичко си заслужава да се спаси, аз имам нюх и опит с места като Бузлуджа, а и ми е по на сърце. Ти като си толкова умен да беше изкарал пари и да дариш на тези места дето искаш, ама явно си некадърен и освен да си избършеш гъза след тоалетна и да плюеш по форумите за друго не ставаш.

Чистачето с нюха. ГЕРБ върнаха НЛО-то БСП. Ако БСП са се отървали от тоя коптор, това трябва да ти говори колко мозък си налял там.

Тук разни червени гниди се опитват да разиграват една опорна точка, че това било паметник от национално значение и че трябвало да се съхрани. Това не е паметник от национално значение, а партийната кочина на БКП-БСП. Нищо ДОБРО значително не е направено от Димитър Благоев. Който иска да си го поддържа и да налива пари в кочината, това си е техен избор, но и от гледна точка на безопасността един ден трябва да се срине, защото е опасен и нехигиеничен. Комунистите са винаги на принципа "дайте да дадем".

А ти си луд "демократ" , който постоянно бръщплевио глупости, докато не евтаназираме всички "демократи" и живота в България потръгне...

Да са Живи и Здрави всички помагащи. Само да не искат от моите данъци да им се плаща!

Един ден тая кочина ще се срути и ще убие някой невинен посетител. Докога с тия мракобесни срутища ще ни занимавате.

докато не избием всички "демократи" и нещата в държавата се възстановят както са си били в едно друго прекрасно време преди нахллуването на лудата "демокрация".

""Новата кампания на фондация "Запази Бузлуджа" ще бъде "Отвори паметника", обяви арх. Дора Иванова. Тя прогнозира, че цената на един билет ще бъде около 30 лева." Тръпката беше контраста между призрачната занемареност разбитите прозорци и гледката ... вълнуващо преживяване ... тогава беше безплатно. Сега за 30 лева получавате същото което може да получите срещу 5 лева на Шипка.

Трогателно. БКП сега БСП изчезва. Паметникът остава. Досущ като паметниците на съветска армия-нашественик.

Рушенето на паметниците на културата от времето на комунизма е всъщност много доходно занимание! "Безработният юрист Христо Иванов, натирен от Съюза на адвокатите за неплащане на членски внос, почти без ден юридически трудов стаж и съпредседател на Демократична България, декларира 314 000 лв. спестявания, 2 апартамента в София и 2 имота в Белгия....Какво върти, какво калкулира безработният юрист и неправителственик Христо Иванов? Понеже не знам как да ви го кажа, ще ви го кажа директно. Демократът Иванов върти и калкулира евроатлантически ценности-узаконена корупция. Получава грантове. Главно от „Америка за България“ и от „Отворено общество“. Толкова много, че не само се храни, но и спестява и инвестира. И да, може да докаже произход на средствата. Нали затова е уредил жена си в евроинституциите да работи по линия на иновациите. Той тук се води безработен, но тя там спастря на негово име. Че и трупа за децата. Безработният борец срещу корупцията Христо Иванов от „Демократична България “ всъщност е трудов човек. Труди се на ползу САЩ. Служи. Изпълнява поръчки. Организира митинги. Влиза във властта. Инициира законодателни промени, угодни на чужди сили… Не е малко. Затова и много получава. За 12 години фондация „Америка за България“ е купила влияние тук за 240 милиона долара, четем на нейния сайт. Има над 500 партньора, над 1000 проекта… Да, разбира се, някои от тях са за някоя и друга римска базилика, тук – таме левче за дечица, за някое книжле, друго, трето… За парлама. Някои и полезни неща…. Но основното е да се пълнят с доларово гориво дебелите черва на христо-ивановци… Те прокарват задокеанските интереси да нямаме Южен поток, да нямаме АЕЦ Белене, да сме ограбени, концесионизирани, хомосексуализирани и денационализирани…"

А Лукойл, този който не плаща данъци, е на Русия, нале ?

К``во общо има Христо Иванов с паметника на Бузлуджа?! Я се прибирай в герберския кенеф и не се обаждай повече!

Dobre e da se vzrivi I da se izcjisti planinskiqt vruh.

Но не и преди да съберем всички "демократи" на едно място и да ги взривим.... Само като се оттървем от "демокрацията" и "демократите" нещата в БГ ще потръгнат. Смърт,мъчителна смърт за всички "демократи"...

Паметник за който КОМУНИСТИТЕ 1 ЛЕВ НЕ ДАДОХА Оставиха им го да го стопанисват, а те дори не го изметоха. Само си правиха сбирките с кебапчета и замърсяваха около него. Този паметник трябва да бъде забранен за комунисти !!!!!!!! Този паметник трябва да спре да се свързва с комунизма. ТОЗИ ПАМЕТНИК СЕ РЕСТАВРИРА С ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ, А НЕ С ТАКИВА ОТ РУСИЯ !!!!!!!!!!!!!!

в Русия е див капитализъм, в ЕС е социализъм на високо ниво,а комунизма е в САЩ! Ти от Марс ли си паднал?!

алооо... научи се да четеш, не да тролиш. на кой му пука какво е в тероРусия?

на себе си ли говори?!? Късно ти е даже за доктор, sorry!

Да не забравяме че повечето от най - ценните исторически паметници са построени от самовлюбени диктатори или в чест на измислени божества! Само талибаните, ИД и нашите седерасти рушат паметниците на културата!

Пич бягай в северна корея. Кви ги чепкаш тук. Промит мозък. Тук е псевдо капитализъм с шуро-баджанащина от крадците през 80-те и 90-те. Пролетарията чука по кухите ви тикви.

Комунизма ви бил лош, сега пък и капитализма ви бил псевдо.. абе на кривия все космите му пречат! За простия и бездарния никога нищо не му е в ред и все търси да разрушава и ако може да крадне нещо..

Незнам какво прват тези но не ремонтират паметника . Трябва да се сложат стъкла и да се въстанови както е било- човека Паяк и фирма Ареткс даваха пари за паметника и нищо не стана.

Нямало е кой да ги вземе. Но да, трябва да се остъкли и да се ремонтира покрива.

Мунчо Тъпото да пали чинията и да изчезва в необятния космос... Нали уж шофьор на самолет.

Ама да натовари и хунтата преди това...

Дано един ден има кратер на това място.

И в кратера на ада да изгорите всички, които грачите и храчите тук!..

Засрамих се! Ще го преглътна с две бири! Комунизма си отива, спете спокойно изчядия!

Колко жалко, че не успяхме да опазим мавзолея от посегателството на неграмотни измислени демократи. Можеше да бъде музей, заради който да идват чужденци и да печелим от туризма. Сега там има циментова площадка, а всички се чудят как да докарат туристи в София. Жалки, но агресивни глупаци!

Тамън щеше да има къде да изложим Мунчо.

Колко жалко че и Гошо консервата го закопаха. Миризмата на формалин ми липсва.

египетския музей и мумията трябваше да си го ремонтират египетското посолство.

Грозна комунистическа чикия. Отдавна трябваше да бъде разрушена с всички бесепари и комунисти в нея и забравена.

Да оставиш Бузлужа да се руши е все едно французите да оставят да се руши Лувъра или руснаците да зарежат Ермитажа ... Народ който не цени историята си, няма бъдеще!

Шчупи тъпомера с това изказване. Летяща чиния и Лувър. Офце и електронни калкулатори.

Да ти обърна внимание, че в щатите (харесваш ги или не) за за съвсем незначителни неща има музеи и хората си ги поддържат и посещават.

Да ти напомня, че в щатите са нямали комунизъм. Айде бяга да си играеш с парцалите.

да ти напомня, хресва ли ми или не, са имали робство, война между севера и юга и си тачат нещата и от двете страни.

Да сравниш кенефа на комунистите с Лувара и Ермитажа. Вярно, че комунетата сте прости, но не вярвах, че сте толкова прости.

Ей Българан. Ти си тотално увреден. Да сравняваш Ермитажа с Летящата чиния на Бузлуджа? Това е проект във възхлава на БКП.

222 Ами той и свинкса в Газа е построен от един фараон във възхвала на баща си! Е дай да го разрушим тогава! Ма много прост народ ходи пише из тези форуми! Само комунизъм и демокрация в главите им!

В Египед не са имали комунизъм бе шебек.

ЕгипеТ! Явно образованието ти е посткомунистическо!

Насила направен, но не насила рушащ се! Въплатил в себе си една идеология за заблуда на масите. Следва естественото развитие на партията построила го!

булгаристанския слуга е много тъпо животно. слугинажното поведение на 5якой човекоподобни индивиди 5аправо кърти с тъпотията си и простотията си. Народ, който не познава миналото си, няма бъдеще ..

Понякога е добре да забравим бързо, бързо утопията от миналото. Като гледам как хората гласуваха тая година, сме на път да го повторим това минало.

От твоите уста в божиите уши! Да ли пак ще бъдем номер едно по производство на кари, дали пак Балкан ще литне до Ню Йорк, дали пак Слънчев бряг ще стане престижен и уважаван курорт.. дали пак крадци и бандити ще чукат камъни в Белене вместо да се кипрят в Парламента и да си карат Аудита по пътищата на България.. млъкни сърце!

Къв българин си ти? Летял до Ню Йорк? Ходил в Корекома на Слънчев браг? Чукал по вратата на партийният лидер, за да се дореди за нив телевизор с.Фръски.

Моите поздравления. На мястото кьдето е загинал героиски Хаджи Димитар и за което Ботев е написал наи великото си стихотворение, НИЩО! Но пьк за мястото кьдето Димитар Благоев считащ себе си за Македомец а не Бьлгарин, прокарва една зла идеология и за сградата на една продажна политическа партия, ВСИЧКО.

ето ти малко ъ,ъ,ъ,ъ-та, да си ги позваш со здраве!

Простено ти е! Невеж си! Преди комунистите да се изсерат на това място, българи са загивали за свободата на суяци като теб!

Трудно е да опазим татковината от седесарщината и джендърските талибани!

Димитар Благоев преди 130 години прокарва социализма в Бьлгария на това място. Социализма е оргиналната джендерска и соросоидна идеология.

Ako тази халтура е изкуство...........по- добре да взривят паметника на простотията.

По - добре пак да отворим Белене, ама не АЕЦа! И да изпратим само малка част от седерастията там на превъзпитание. Останалите мигом пак ще наденат червените връзки и ще се втурнат пак да стават партийни членове. Те тогава може би България ще си върне миналото величие!

Те лайната само това знаят, мързеливите и простите на власт, а другите в Белене. Така се узаконяват кражби и престъпления.

Защо не възстановим Девня, Химко, Булгартабак, напоителните системи и т.н. вместо мозайките?

За тази цел първо трябва да възстановим Белене и Скраверна, иначе пак всичко ще разграбят..

Бузлуджа е уникално място, но е много по добре да бъде оставен така както е в момента. Истинската му стойност е че отиваш на едно изоставено място. Това сюреалистично усещане да влезнеш в зали засипани от сняг с липсващи прозорци, рушащите се мозайки с комунистически реализъм и уникалната гледка няма как да бъде подобрено ако остъклят и пребоядисат. Напротив ще загубим нещо което е на път да придобие култов статус. Така, че не е като да няма две мнения.

цяла България е станала изоставено място заради такива тъпаци като тебе ве макака бездумна.

Тази сграда няма покрив интересно ми е колко време ще се задържат съхранени?

Има такива материали днес, че ако се направи както трябва тази мозайка може да надживее пирамидите.

Много се задълбочаваш. Важното е да се усвоят едни пари.

Точно това е начинът- държавата не трябва да плаща за комунистически паметници, нито за поддръжката нито за строежът Който член или симпатизант на БСП сметне че желая да инвестира там- нека да инвестира Но от данъците събирани от всички данъкоплатци- не съм съгласен

Комунизъм до дупка. Първо Бузлуджа, после Мавзолея ли ще възстановите? Това ли ви е "промяната"?

А бе, ние хубаво ще възстановим Мавзолея, но чия мумия ще положим вътре ? Мунчо още мърда !

Календар