Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

Изгубената България: Тежко́ ни и горко́, ако за знание говорим само на 24 май (галерия)

МИНАЛО НЕСВЪРШЕНО

Изгубената България: Тежко́ ни и горко́, ако за знание говорим само на 24 май (галерия)

"Невежеството е нощ на духа, нощ без луна и без звезди"

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Тази България не е изгубена. Тя е унищожена. Имената на унищожителите и техните господари и вдъхновители от север са известни.

Толкова зле написана статия не бях чела от доста време! За просвета не е нужно само да се говори! Не са нужни на никому празни и глупави лозунги! Нито пък тъпашки демонстрации по площадите! И да бяха мъчение и излишно разхищение на средства! Достатъчно би било всяко училище, всяка библиотека или дом на културата да почете празника по свой начин! Така, че децата да го почувстват! Всичко друго е излишно! И си намерете грамотни хора, да пишат за Вас!

Г-жо, Вие май нещо сте се объркали. В статията се говори точно за излишните чествания, празните лозунги и нуждата от просвета всеки Божи ден. Освен това май сте пропуснали факта, че това е текст, писан преди 80 години. Ама нейсе, да си поплюем ей тъй на...

ИМАМ ПРИЯТЕЛКА, РАБОТИ В БАН, В ЕДИН ОТ "СИЛНО БЪЛГАРСКИТЕ" НИ ИНСТИТУТИ. ВСЕ РАБОТЯТ, ПЪТУВАТ, ПИШАТ, СЪБИРАТ СЕ НА КОНФЕРЕНЦИИ... ОТ РАБОТАТА ИМ, ОБАЧЕ, НЕ РАЗБИРАМЕ НИЩО. ТЯ НИКАК НЕ СТАВА ДОСТОЯНИЕ НА ХОРАТА. ПРЕДИ ГОДИНИ Я ПОСЪВЕТВАХ - ТОВА, ЗА КОЕТО ПИШЕТЕ, КОЕТО ОТКРИВАТЕ ПО АРХИВИТЕ, ТРЯБВА ДА СТАВА ДОСТОЯНИЕ НА ДЕЦАТА НИ. В УЧИЛИЩЕ ДА ВЛИЗА И ТАКА ДА Е ВЪЗПИТАВА НАЦИОНАЛНО САМОЧУВСТВИЕ. ТЯ МЕ ПОГЛЕДНА С ПОЧУДА. ВСЪЩНОСТ КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ ИНСТИТУТИ ,АКАДЕМИИ И ПРОЧЕЕ? А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ОТ НЕЯ ЗНАМ КОЛКО НЕГРАМОТНИ 3.-4. КУРСНИЦИ ИМА В СПЕЦИАЛНОСТ "БЪЛГАРСКА ФИЛОЛОГИЯ" В УНИВЕРСИТЕТИТЕ. КАКВО ПРАВИМ????

Вие сигурна ли сте, че разбирате нещо от това, с което те се занимават, пък какво да говорим за учениците. Не и робота на БАН да популяризира науката. Нейната работа е да я прави. Друг въпрос е да ли я прави. Моето мнение е, че БАН е излишна съветска институция.

през другото време мачлета с тоалетна хартия

България наистина е загубена! Тя е окупирана от румелеийци, македонци, западни агенти западни зомбита! Софията, правителството, президентството, икономиката ... са напълно под техен контрол! .... научните степени и званията са за тях и те използват авторитета на науката и търпението на българите да ги ограбват, отвличат, заличават! на практика всички историци и журналисти са или румелийнц или македонци или западняци! ... да развалим Съединението и на Освободим България от окупаторите!

Има един огромен слон в стаята и докато се правим, че не го забелязваме, всички други разговори са безмислени, защото няма да решат нищо.. Наречете го както искате - Борисов, шайка, мафия, ГЕРБ.. от там тръгват всички проблеми!

Абре гей прост, кой да управляна бе !? Импексовица или СерГЕЙ ?

Не ме обиждай ! Гей съм но не съм прост !

КОи са по-свестни от ГЕРБ - БСП, ДПС, Атака, Копейковците ли?!

Слонът е доста по-голям от Борисов. Той не прави нищо по-различно от това, което прави Путин в Русия. Заобиколен от крадливи олигарси и като някой почва да не слушка му се праща прокурор.

В България не се развива знание, нито култура, не се развиват технологии, не се развива индустрия, вече дори градинарство не се развива. От много десетилетия в България всичко се усвоява. И е така понеже за горните са нужни свободни, мислещи и независими хора, а долното може да осъпествява под надзора на партията и политкоректните и лакеи. В Бълария вместо средна класа - гръбнак на дъжава, икономика и кулрщлтура, има клиентелна класа - главен усвоител и крепител на простакоавторитарното статукво.

така е

Знанието не се развива само. Развиват го хора. Колко го развиваха по тошево време помним. Особено в хуманитарните науки, които се развиваха само за да прославят социализма. Те подготвиха тия хора, които сега "не развиват". Проблемът не е паднал от небето. Ние сме си го направили.

Календар