Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Коментари

"Боруйската мала Света гора" и нова версия за покръстването на княз Борис Михаил I

ИСТОРИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

"Боруйската мала Света гора" и нова версия за покръстването на княз Борис Михаил I

Историческото изследване се публикува с благословията на Старозагорския митрополит Киприан.

Отказ

Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:

  • не си измислят и пишат прякори всеки път;
  • не въвеждат досадните символи от картинката за сигурност.

Покръстването е преходен период към Богомилството. И самия Борис,Симеон, Кирил и Методий са били за богомиството,но уви главвните гробокопачи на България Петър 1 и презвитер Козма се явиха и ни върнаха към езичеството( чрез църквата).

Още един коментар относвно писания на някакъв невежа ''историк'' по-долу. В Германия точно е имало закон срещу Католическата Църква. Точно за религиозност на немци да не си говорим.

Да използвам един коментар за покръстването на племената населявали днешна македония (по-долу.) Охридската Църква би трябвало да е църковен имот на БПЦ по причини всеизвестни: Да ни се върне! Също така, македонци нямат право на използват името на Св. Кл. Охридски, пак по всеизвестни причини: Да се съдят за плагиатство.

Религиозните "убеждения" са халюцинации.

Дали са халюцинации или не от 8 милиарда население на земята 6 милиарда декларират религиозна принадлежност.

Жената е писала за покръстването на българите. Борис I е Български княз. Разбира се, че покръстването е от 1 век чрез Aпостолите. Това важи и за Западна Европа. най-старата базилика там е от 240 година във Франция. Ядрения Физик за цвят ли е сложен? Tе са като солта: Hа всяка манджа. Навлеци.

Населението на Римската империя през I век е може би 40 милиона души. Апостолите колко души са успели сабпокръстят?

И за да сме по - конкретни в много източници в Западна Европа Македония е наречена "Врата на Християнството", защото там лично Апостол Павел е покръстил населението и е спечелил първите следовници.

И да сме най-конкретни Апостол Петър е покръстител на Европа в 1 век в Рим. Катакомбата в Рим е най-старата църква (християнска.) Разпънат е на кръст в Рим. Гледай да не ти дойда в Македония, македонско лано, такова което сте откраднали от нас Охридската църква и името на Св. Климент Охридски, които са наши.

никой не се занимава с истински сериозните неща в историята ни, първо българско царство и манастири в велико търново, .... не в охрид, не в плиска, не в преслав..... но важните въпроси и отвратителни фалшификации правени от един живеещ в франция не българин пиавица не се изтриват

Ами, много хубаво, но едно такова изследване би трябвало да започне от изнасянето на доказателства, че по времето на Борис Берое е част от българската държава. Не ми е известно такова доказателство. А за онзи ловен дом, който е приписан на съшия този княз... малко е смешно.

Голям съм любител на фантастиката, научната и ненаучната

Календар