Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Тежък удар" от Уилям Кент Крюгер - един роман за израстването и чудото на любовта

ПРЕМИЕРА НА КНИГА

"Тежък удар" от Уилям Кент Крюгер - един роман за израстването и чудото на любовта

Отличен с наградата "Едгар" за най-добър роман на 2014 година

Уилям Кент Крюгер, американски писател/Сн. Официален сайт

Чели ли сте "Да убиеш присмехулник" на Харпър Ли или пък "Вино от глухарчета" на великия Бредбъри? Спомняте ли си детския глас, който описва света, както вече трудно успяваме да го видим? Звучали ли са ви тези гласове познато, носталгично, като един все по-тих и изчезващ вътрешен глас от детството?

Ето че отново имаме възможността да погледнем живота през очите на детето - през тази позабравена, но безкрайно откровена переспектива на 13-годишния хлапак. Този път в рамките на едно не чак толкова безгрижно лято, белязано от драматични събития, мистерии и неочаквани обрати.

Уилям Кент Крюгер, американски писател/Сн. Youtube

"Тежък дар" е книга, която следва сюжетната линия на трилъра и мистерията, но надхвърля рамките на жанра си с темите, които разглежда - за приятелството и братството, драмата на семейните отношения и връзки, смъртта и вярата, и на-вече - говори за тежкия дар на мъдростта, който се получава само след тежки изпитания.

Роман за изборите, които правим, и неизбежните последствия. За възмездието и прошката. Но най-вече - за израстването и чудото на любовта.

"Тежък удар" излиза на българския пазар на 9 октомври и е част от новата поредица на издателство "Изток-Запад", насочена към ценителите на добрата художествена литература.

Това е времето, което Франк и Джейк (13 и 11 години), будните синове на местния пастор, винаги ще помнят, защото променя живота им завинаги. Всичко започва със смъртта на едно малко момче, убито на релсите от идващия насреща локомотив на "Юниън Пасифик". През това лято смъртта ще е честа посетителка в градчето и винаги в различен облик. Злополука. Естествена смърт. Самоубийство. Убийство. Децата се оказват в центъра на злощастните събития, сполетели малкото градче Ню Бремен - Минесота, в началото на 1961  г. За скръбта няма възраст и понякога се налага да пораснеш по-рано от предопределеното.

Има ли как да избягаме от действителността, за да съхраним невинността на детството? Или поемайки от бремето на онези, които обичаме, съзнателно ли навлизаме в света на възрастните? Можем ли да надмогнем обстоятелствата и да запазим човешката си същност, въпреки нещастието? Или може би - точно заради него. Защото само изминалите трънливия път на страданието, могат да се сдобият с тежкия дар на мъдростта.

Уилям Кент Крюгер, американски писател/Сн. Уикипедия

Уилям Кент Крюгер е роден през 1950 г. Не е завършил университет. Изгонен е от "Станфорд" през 1970 г. за "радикални възгледи" и участие в студентски протести. В интервю отскоро казва, че се гордее с това повече, отколкото ако го беше завършил. Автор е на 16 криминални романа за пенсионираният чикагски шериф Кърк О"Конър, някои от които също са отличени с награди. Докато е дете, семейството му се мести почти непрестанно и никога не е усещал принадлежност към определено място. Минесота е мястото, където за пръв път се е почувствал у дома.

Идва от бедно семейство - баща му е бил учител по английски, а майка му - нереализирал се музикант. Те трудно са успявали да изхранват голямото си семейство (Уилям е имал по-малък брат и по-голяма сестра).

След като напуска университета, Уилям работи какво ли не: дърводобив, изкопаване на канавки, строителство и писане като журналист на свободна практика. От дете е мечтаел да стане писател и през всички години, до написване на първия си роман, не е спирал да пише. От баща си наследява огромната любов към литературата, а на 19 години иска да е като Хемингуей. И досега обича да пише рано сутрин, при изгрева на първите слънчеви лъчи, точно като него.

1/1

Уилям Кент Крюгер, американски писател/Сн. Официален сайт

Уилям Кент Крюгер, американски писател/Сн. Youtube

Уилям Кент Крюгер, американски писател/Сн. Уикипедия

Календар

Препоръчваме ви

"Операция "Сладкоугодник" - роман мистификация

Поредното произведение на големия Иън Макюън е едновременно шпионски роман, любовен роман, роман за литературата, роман за британското общество

Какви са "Невидимите градове" на Итало Калвино?

Книгата на забележителния италиански писател и есеист ще бъде на книжния пазар от 8 юни

Георги Мамалев представи автобиографията си "Усмихни се, човече!"

Премиерата на книгата, издадена от Книгомания се състоя в НДК

В "Царството на книгите" - за първи път на открито

Днес започна най-голямото пролетно книжно изложение у нас - "Пролетният базар на книгата", който ще продължи до 3 юни

Поетесата Мирела Иванова с премиера на "Седем. Стихотворения (с) биографии“

Драматургът на Народния театър с нова стихосбирка, издадена от "Хермес"

Много настроение и позитивни емоции за празника на буквите в парка зад НДК

Локацията пред вход А6 тепърва ще се превръща в място за разнообразни културни събития, обещават от Двореца