Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Издателство "Харпър Колинс" пуска нова книга от Дж. Р. Р. Толкин

ЛИТЕРАТУРЕН КУЛТ

Издателство "Харпър Колинс" пуска нова книга от Дж. Р. Р. Толкин

"Падането на Нуменор" съдържа текстовете на Толкин за събитията от Втората епоха и излиза под редакторството на Брайън Сибли и Кристофър Толкин

Пощенска марка с карта на част от Средната земя от книгата на Дж. Р. Р. Толкин "Властелинът на пръстените" (Снимка: iStock by Getty Images)

Издателство "Харпър Колинс" ще публикува нова книга от Дж. Р. Р. Толкин - "Падането на Нуменор" (The Fall of Numenor) през ноември, съобщава ЮПИ и БТА, като цитират издателите на един от най-великите писатели във фентъзи жанра. Толкин умира на 81-годишна възраст през 1973 г.

Embed from Getty Images

Книгата "Падането на Нуменор" съдържа текстовете на Толкин за събитията от Втората епоха и излиза под редакторството на Брайън Сибли и Кристофър Толкин. Илюстрациите са дело на Алън Лий.

Брайън Сибли черпи вдъхновение от приложенията към поредицата от книги "Властелинът на пръстените" на Толкин, както и други негови произведения, за да разкаже историята за създаването на Нуменор, изковаването на Пръстените и Последния съюз срещу Саурон, който слага край на Втората епоха.

"Още от първата публикация на "Силмарилион" преди четиридесет и пет години, аз следвах прецизното кураторство и ерудицията на Кристофър Толкин при публикуването на великолепната история от текстовете на неговия баща за Средната земя. За мен е чест да добавя към тази авторитетна библиотека "Падането на Нуменор", каза Сибли.

The Fall of Númenor by J.R.R. Tolkien, edited by Brian Sibley. Cover by Alan Lee

"Надявам се, че обединявайки много от нишките в историите от Втората епоха в едно произведение, читателите да открият - или преоткрият, богатия гоблен от герои и събития, които са прелюдия към драмата във войната за Пръстена, разказана във "Властелинът на пръстените".

"Падането на Нуменор" ще даде нова оценка на това как монументалните събития от Втората епоха са се отразили върху тези, разказани във "Властелинът на пръстените", добавя още той.

Embed from Getty Images

Още

Джон Р.Р. Толкин: Не всеки, който скита, е изгубен

Джон Р.Р. Толкин: Не всеки, който скита, е изгубен

Излизането на книгата съвпада с поредицата на стрийминг услугата "Амазон Прайм Видео" (Amazon Prime Video) - "Властелинът на пръстените: Пръстените на силата". Действието на сериала се развива във Втората епоха.

Премиерата се очаква на 2 септември. В главните роли са Морфид Кларк, Робърт Арамайо, Исмаел Крус Кордова, Оуейн Артър и София Номвете.

Още

Почина Кристофър Толкин

Почина Кристофър Толкин

Още

Питър Джаксън на 60: Режисьорът, който оживи света на Толкин

Питър Джаксън на 60: Режисьорът, който оживи света на Толкин

Още

Неиздавани есета на Толкин за Средната земя излизат догодина

Неиздавани есета на Толкин за Средната земя излизат догодина

Още

Грандиозна изложба, посветена на Дж. Р. Р. Толкин, представят в Париж

Грандиозна изложба, посветена на Дж. Р. Р. Толкин, представят в Париж

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Нов тираж на "4 3 2 1" от Пол Остър

По желание на читателите издателство "Колибри" пуска нов тираж на последния роман на Пол Остър, неговия Opus magnum, озаглавен "4 3 2 1"

Пролетните „Литературни срещи“ и изборите на писателите

След по-малко от седмица - на 30, 31 март и 01 април в Гьоте-институт България, ще се проведе пролетното събитие от поредицата на фондация "Прочети София" - "Литературни срещи". Това е и началото на програма от няколко събития през годината

"За радостта и езика": Иван Теофилов събира в книга свои разговори в писма с Георги Господинов

Премиерата на тома е днес в Софийска градска художествена галерия (СГХГ)

10 книги с рецепти за здраве

Те ще ви подтикнат към по-здравословен начин на живот

"Трудни любови" от Итало Калвино

По случай 100-годишнината от рождението на гениалния италиански стилист Итало Калвино, "Колибри" ще предложи на българските читатели сборника с разкази "Трудни любови".

Октавио Пас - премиера на „Избрани есета“

"Срещу тишината и шума създавам Словото - свобода, която се създава и ме създава всеки ден" - Октавио Пас