Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Днес излиза новата мистериозна книга на Харуки Мураками

Днес излиза новата мистериозна книга на Харуки Мураками

Известно е единствено заглавието й - "Убийството на командора"

Японският писател Харуки Мураками публикува новата си книга в два тома, чието съдържание се пази в тайна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Става дума за роман, който е по-дълъг от "Кафка на плажа", но е по-кратък от трилогията "1Q84", и описва странна история, заяви преди няколко месеца Мураками, докато приемаше наградата "Ханс Кристиан Андерсен" в Дания.

Писателят изтъкна, че би искал читателите да открият съдържанието на книгата, без да са информирани предварително за него, заяви говорител на издателството "Шинчоша".

Затова няма да оповестим нищо преди публикуването й. Съвсем малко хора са запознати със съдържанието й. Първоначално се предвиждаше всеки от двата тома да е с тираж 500 000. Впоследствие обаче решихме първият том да е с тираж 700 000, а вторият - с тираж 600 000.

Това е най-дългата книга на 68-годишния Мураками след "1Q84", чиито два първи тома бяха публикувани в Япония през 2009 г., а третият - следващата година. След "1Q84" бяха публикувани други две негови книги - "Безцветният Цукуру Тадзаки и неговите години на странстване" през 2013 г. и сборникът с разкази "Мъже без жени" през 2014 г.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

За първи път чернокожа жена печели Британските литературни награди

Кендис Карти-Уилямс и Бернардин Евалисто вземат наградите за Книга на годината, тъй като издателите са изправени пред критики за отношение към черни автори

Пътешественикът с български произход Филип Лхамсурен представя книга и филм за Амазония

Представянето е на 29 юни в кино "Люмиер", съобщиха от издателство "Книгомания"

Стефан Вълдобрев представи "Книга за песните" в лятното кино "Кабана" (галерия)

Това е първата книга на твореца, която може да се определи като литературен албум от текстове, поезия и биографични истории

"Софийски разкази" на Вазов излиза по повод 170 години от рождението му

Те представляват своеобразна хроника на събитията в българската столица от края на 19-и и началото на миналия век

След 40 години "Радецки марш" на Йозеф Рот излиза отново на български

Един от десетте най-добри романа в германоезичната литература на ХХ век е за историята на три поколения на рода Трота и разказва за упадъка и разпадането на Хабсбургската империя

Професор Юлия Кръстева представи новата си книга, посветена на Достоевски

Споделя, че баща й я убеждавал да не чете големия руски писател