Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Днес излиза новата мистериозна книга на Харуки Мураками

Днес излиза новата мистериозна книга на Харуки Мураками

Известно е единствено заглавието й - "Убийството на командора"

Японският писател Харуки Мураками публикува новата си книга в два тома, чието съдържание се пази в тайна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Става дума за роман, който е по-дълъг от "Кафка на плажа", но е по-кратък от трилогията "1Q84", и описва странна история, заяви преди няколко месеца Мураками, докато приемаше наградата "Ханс Кристиан Андерсен" в Дания.

Писателят изтъкна, че би искал читателите да открият съдържанието на книгата, без да са информирани предварително за него, заяви говорител на издателството "Шинчоша".

Затова няма да оповестим нищо преди публикуването й. Съвсем малко хора са запознати със съдържанието й. Първоначално се предвиждаше всеки от двата тома да е с тираж 500 000. Впоследствие обаче решихме първият том да е с тираж 700 000, а вторият - с тираж 600 000.

Това е най-дългата книга на 68-годишния Мураками след "1Q84", чиито два първи тома бяха публикувани в Япония през 2009 г., а третият - следващата година. След "1Q84" бяха публикувани други две негови книги - "Безцветният Цукуру Тадзаки и неговите години на странстване" през 2013 г. и сборникът с разкази "Мъже без жени" през 2014 г.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

"Времеубежище" на Георги Господинов е с номинация за Дъблинската литературна награда

Книгата е публикувана в лондонското издателство "W&N", а преводът на английски език е на Анжела Родел

Ина Иванова представя свои стихове от "Нещата, за които мълчим" в "Топлоцентрала"

"В междусезонията ѝ се е сгушил един свят, който не знаем колко и дали ще трае, но е спасителен тук, сега" споделя Невена Дишлиев-Кръстева, която ще представи книгата

Здравка Евтимова получи диплом за най-добър разказ с научнофантастични елементи от САЩ

"Много се зарадвах, но винаги слагам граници на радостта, защото това е само момент. Този разказ е, всъщност, съкратен вариант на един разказ, който излезе в "Офнюз". Аз исках да бъде по-къс и по-събран и го направих на английски език в по-късия му вариант

Ново издание на Улица "Консервна" на Джон Стайнбек (откъс)

Книгата е част от авторова поредица с избрани произведения от големия американския писател и Нобелов лауреат

Втората световна война накратко или 200 кратки есета за ключови събития (откъс)

Все по-често покрай случващото се в Украйна и ударите от страна на Русия правим аналогии с военни действия от Втората световна война. Но знаем ли достатъчно за нея?

"Гордън и тапира": Пингинвът, който обича реда и тапира, който обича да му е весело

Книгата на издателство "Точица" - "Гордън и Тапира" е на страхотния немски автор и илюстратор Себастиан Мешенмьозер.