Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

10 книги, с които ще подхраните ума и душата си

ПРОЧЕТИ СВЕТА!

10 книги, с които ще подхраните ума и душата си

Те ще ви накарат да се почувствате по-спокойни със себе си и със заобикалящата ви среда

Снимка: iStock by Getty Images

Намирането на вдъхновение не е лесна задача, особено след настъпване на пандемията от Ковид. В такива моменти най-доброто лекарство е добро четиво, с което да подхраним ума си, да балансираме емоциите си и да се мотивираме. Това определено ще ни помогне да се почувстваме по-свързани и спокойни сред хаоса. 

Практикуването на навици, които събуждат въображението, креативността и любознателността ни, е важно за развитието ни както в личен, така и в професионален план. Това ни помага да се справяме в трудни времена и да намерим по-щастлива перспектива. 

Четенето на духовни книги ще ви накара да се почувствате по-спокойни със себе си и със заобикалящата ви среда. Вижте 10 страхотни предложения в Market.dir.bg, които са фокусирани върху здравословните навици, самоизрастването, емоционалната интелигентност и други важни житейски умения.

Да се чувстваш добре

 

Купи книгата

Тревожността, вината, песимизмът, отлагането, ниската самооценка и другите черни дупки на депресията могат да се излекуват без лекарства. Видният психиатър д-р Дейвид Д. Бърнс очертава забележителни, научно доказани техники, които незабавно ще повишат духа ви и ще ви помогнат да развиете положителен поглед към живота

Още

Книгите, които ще променят представата ви за човека и света

Книгите, които ще променят представата ви за човека и света

"Да се чувстваш добре" досега е продадена в повече от 3 милиона екземпляра. В неотдавнашно национално проучване е оценена като най-полезната книга за депресията сред списък от повече от 1000 книги за самопомощ и е най-често препоръчваната от американските психиатри книга за депресирани. 

Пет контролирани изследвания, публикувани в научни списания през последните десет години, сочат, че 70 % от страдащите от депресия, които са прочели "Да се чувстваш добре", са постигнали подобрение в рамките на четири седмици при това без друга терапия. Тази книга определено ще бъде повече от полезна за всеки, страдащ от депресия или тревожност.

Освободи своя мозък

Купи книгата

Знаете ли, че има хора, способни за 43 секунди да изчислят корен седемдесет и трети на 500-цифрено число или да умножат две 13-цифрени числа само за 28 секунди? Те мислят светкавично и притежават феноменална памет. Ала мозъкът им не е по-развит от нашия. Просто те си служат с него по различен и много по-ефективен начин. Какво сковава нашия мозък и как да се избавим от умствените ограничения? Защо традиционното училище е път за никъде и каква е ползата от компютърните игри? Как съвременната реклама, маркетинг, политика и журналистика манипулират мозъка ни...

Още

10 книги, с които ще избягате от забързаното ежедневие

10 книги, с които ще избягате от забързаното ежедневие

Отговор на тези и много други въпроси Идрис Аберкан търси в различни области: когнитивната и социалната психология, невронауките, образованието, новите технологии, маркетинга, социологията, икономиката и дори историята. В своята амбициозна и увлекателна книга той разкрива колосалния потенциал на нашия мозък и неговите неподозирани възможности. Не е нужно да сме гении, достатъчно е да го опознаем и да го използваме целенасочено, за да започнем да мислим по-добре, да (се) обучаваме по-добре, да живеем по-добре. Силата е във всеки от нас.

 

Тайните на хората, които никога не боледуват

 

Купи книгата

Джийн Стоун е разследващ журналист, известен с това, че разчепква до най-дребната подробност всяка тема, с която се захваща. Негова тясна специалност обаче са всички форми на хранителни и здравни режими, диагностични тестове, диети, терапии и модни здравословни увлечения.

Още

10 книги, които ще променят светогледа на вашето дете

10 книги, които ще променят светогледа на вашето дете

"Тайните на хората, които никога не боледуват" е резултат от негово многогодишно проучване и подробно проследяване на житейските истории на 25 конкретни личности, които имат различни свои тайни за поддържане на отлично здраве. Споделяйки с нас техните истории, Джийн Стоун ни позволява да вникнем всеки за себе си в тези тайни и да преценим как бихме могли да променим начина си на живот, за да се радваме и ние на по-добро качество на живота.

Бъди изключителен

 

Купи книгата

Кое прави хората изключителни? Има ли рецепта, която да ни помогне да се превърнем в онези необикновени личности, които умеят да вдъхновяват и мотивират? Истински лидери, които едновременно ни карат да се чувстваме специални и да се стремим да надскочим себе си. Да бъдем изключителни.

Джо Наваро е готов да ни покаже изключителните личности, които движат света. Това е майсторски клас по лидерство, представен от най-добрия специалист по езика на тялото. Ако овладеете петте стълба на изключителността, ще станете не само по-добри лидери, но и по-добри хора. Ще станете изключителни. Всеки, който се стреми към успех, трябва да прочете тази книга.

Практическа аюрведа. Изчерпателен наръчник за здрав живот

 

Купи книгата

Всеки от нас иска да се радва на добро здраве и дълголетие. Как обаче можем да станем по-жизнени и енергични? Има ли средство за подмладяване на тялото и за балансиране на ума? Според Аюрведа здравето е свещено право. Тази древна лечебна система ни дава познания за това какво поражда болестта и как можем да се изцелим. Целта на Аюрведа е да съхрани здравето на здравия човек и да излекува болестите на болния.

Най-доброто лекарство сте вие!

 

Купи книгата

Прочутият френски лекар, кардиолог и експерт по здравословно хранене д-р Фредерик Салдман е написал смела и прагматична книга, която се радва на невероятен успех и на признанието на читателите от цял свят. Неговата основна теза: въздействието върху причините за болестите е най-надеждната преграда срещу тях, е подкрепена с научни аргументи, статистически данни и с множество примери от собствената му практика.

Книгата предоставя на читателя ключове, с чиято помощ сам да навлезе в територията на здравето и да овладее основните му компоненти хранене, телесно тегло, сън, полов живот, стрес, стареене... Тя предлага практични съвети и средства за защита, които активират естествените лечебни сили на организма.

Механизмите на ума

Купи книгата

Как една отличена с Нобелова награда теория за ума промени възприятието ни за действителността? Преди четиридесет години израелските психолози Даниъл Канеман и Амос Тверски написват няколко изключително оригинални статии, в които разнищват предпоставките на процеса за вземане на решения. Те посочват начините, по които човешкият ум системно греши, когато е принуден да взема решения в условия на несигурност. 

Канеман и Тверски стават един от най-великите тандеми в историята на науката, работейки в толкова тясно сътрудничество, че не са в състояние да си спомнят чий мозък кои идеи е родил, нито на кого се пада заслугата. 

 

Бъди тук сега

Купи книгата

През март 1961 г. професор Ричард Алпърт който впоследствие получава името Рам Дас преподава в четири факултета в Харвард, издава книги, кара мерцедес и редовно летува на Карибите. По стандартите на обществото той е успял човек. И все пак, той не може да се отърве от чувството, че нещо му липсва. Алпърт се отправя към Индия, където неговият гуру му дава името Баба Рам Дас, слуга на Бога, и го въвежда в съзнателните дихателни упражнения, хатха йога и източната философия.

Още

13 исторически книги, които си заслужава да прочетете

13 исторически книги, които си заслужава да прочетете

И всеки път, когато ученикът се отплесва в спомени или планове за бъдещето, учителят му напомня: бъди тук сега. Веднъж тръгнал по пътя към просветлението, Ричард продължава да го следва и до днес. В "БЪДИ ТУК СЕГА" той споделя своята истина и виждането си за свободния избор и самоопределението. Написана преди повече от половин век и продала милиони екземпляри по цял свят, книгата вече е класика. С над 100 страници метафизични илюстрации, вдъхновяващи цитати и йогийски практики, тя ще обогати вашия емоционален, физически и духовен живот.

Вашето здраве е във вашите ръце


Купи книгата

Като се позовава на най-новите научни изследвания и на собствения си клиничен опит, френският кардиолог и изтъкнат специалист по превантивна медицина д-р Фредерик Салдман, автор на "Най-доброто лекарство сте вие!", ни учи как по-добре да използваме тялото си и да живеем по-дълго. Съветите му са разделени в пет части, които представляват стълбовете на доброто здраве - храненето, управлението на тялото, всекидневните грижи за него, поддържането на мозъка и, накрая, тайните на контрола над Аз-а и на оптимизма. Книгата "Вашето здраве е във вашите ръце!" ни показва как да станем най-добрият партньор на собственото си здраве и да забравим за ненужните лекарства.

Речник на психоанализатаКупи книгата

Второто издание на един от най-известните речници на психоанализата, появил се за първи път през 1967 г., е издадено впоследствие на 17 езика. В него авторите си поставят задачата да анализират концептуалния апарат на психоанализата, а именно - съвкупността от понятия, които тя постепенно изработва, за да отрази своите специфични открития.

Намерението им е да осветлят първоначалния смисъл на понятията и те съответно се насочват преди всичко към понятийния апарат на Зигмунд Фройд. Стремежът им е не толкова да инвентаризират изчерпателно езика на психоанализата, колкото да се задълбочат в смисъла на понятията и проблемите, свързани с тях.

В сайта Мarket.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули, като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 99.99 лв.

Още

9 велики истории за 9 велики личности

9 велики истории за 9 велики личности

Още

Фарове към знанието: 13 книги за малки и големи любознайковци

Фарове към знанието: 13 книги за малки и големи любознайковци

Още

Чувствате ли се демотивирани? Ето десет книги, които ще ви помогнат

Чувствате ли се демотивирани? Ето десет книги, които ще ви помогнат

Още

Магията на любовта и други "демони" в 10 книги за едно приказно лято

Магията на любовта и други "демони" в 10 книги за едно приказно лято

Още

7 смразяващи кръвта трилъра за мързеливи летни дни

7 смразяващи кръвта трилъра за мързеливи летни дни

Още

За свръхестествена почивка: 10 книги, които ще ви пренесат в друг свят

За свръхестествена почивка: 10 книги, които ще ви пренесат в друг свят

Коментирай 2

Календар

Препоръчваме ви

Юлският брой на списание ЛИК е посветен на 55-ата годишнина от създаването на курорта Албена

В тематична хронология изданието през юли проследява какви новини за курорта Албена присъстват архивните бюлетини и емисиите на БТА

Романът „Скарида“ от Димитър Коцев-Шошо излиза и на английски език

Романът разказва за Дива Мила, Асистента и Бор. Дива Мила практикува "най-старата професия в света" и е суперзвезда в пъстрия и мистичен свят на ясновидци, екстрасенси и гадатели, разказват издателите

Нова книга за худжоника Васил Стоилов събира непубликувани досега ръкописи на Владимир Свинтила

Читателите ще имат възможност да се докоснат едновременно до образния и пластичен свят от мадони, моми и битови сцени на един от представителите на движението за родно изкуство от началото на ХХ в.

Националната библиотека представя изложба по повод 200 години от рождението на Александър Дюма-син

Откриването е на 18 юли, като експозицията продължава до 15 септември, съобщиха организаторите

Критически дебат реши: Първият американски роман е "Силата на симпатията"

Дебатът по темата кой е първият американски роман продължава до 20-и век, когато е прието, че това трябва да е произведение, написано и публикувано в страната, от автор, роден и живял в САЩ

Берлинският литературен фестивал ще посрещне 150 автори от 50 страни

Освен основната програма на литературния форум, който ще бъде от 5 до 14 септември, ще се проведе и дискусия за крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" с участието на политици като бившия министър на вътрешните работи Томас де Мезиер