Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

10 книги, които ще променят светогледа на вашето дете

ПРОЧЕТИ СВЕТА!

10 книги, които ще променят светогледа на вашето дете

Няма дете, което не обича да чете. Трябва само да му дадете подходящата книга, за да разпалите интереса му

Илюстрация: iStock by Getty Images

Когато детето отвори книга за първи път, се случва магия... Детските книжки са врата към нови светове. От книги с картинки, до графични романи, фентъзи и семейни забавления, те имат силата да завладеят всяко дете. 

Книгите не просто разпалват въображението на младите читатели, те карат децата да си представят живота на хора, различни от тях самите, и правят по-интересно и забавно изучаването на света около тях. 

Независимо дали имате страстен или начинаещ читател, вижте 10 книги, които ще променят светогледа на вашето дете:

Супер силите

Танци, четене, чувство за хумор, пъргавина, въображение... Всички притежаваме своя невероятна суперсила и тя ни прави единствени и неподражаеми! Тази книга ще помогне на вашето дете да разбере своята супер сила. 

Гигантската круша

Животът в Слънчев град си протича мирно и тихо, докато Мичо и Себастиан не откриват писмо в бутилка на пристанището. Дали то наистина е от ИБ кмета на градчето, който е изчезнал още преди година? Съществува ли Мистериозният остров? Как да се справят с пиратите, Ужасяващия морски змей и Катраненочерното море? И не на последно място: какво ще се случи, ако посеят семенцето от бутилката? Отговорите ще намерите във вълнуващата приключенска история с картинки за деца на всякакви възрасти от датския писател Якоб Мартин Стрид.

 Да опознаем Италия. Хиляди чудеса

Пътешествие из географията и културата на Италия, страна с хиляди чудеса... Да открием всичко заедно!

Беше прекрасна лятна сутрин и аз, Джеронимо Стилтън, бях в самолета, готов да прекарам една спокойна почивка със семейството си. Но... оказа се, че не е просто ваканция, а началото на невероятно пътешествие!

Да, защото, без да ми кажат, приятелите ми ни бяха записали за надпреварата ХИЛЯДИ ЧУДЕСА: невероятно приключение за търсене на съкровища сред красиви пейзажи, из градове и села на цяла Италия. Етап след етап, от Рим до Венеция, от Апенините до Алпите, аз и моят отбор посетихме някои от най-изумителните места в света! И ако и вие искате да се изумите от страната, в която красотата, изкуството, историята и природата са си у дома, тогава е време.

Пригответе се и тръгнете с нас... Приключението започва!

Божествена комедия

Възхитителна книга, в която красивите илюстрации на Марко Сома допълват вълнуващия и искрен текст на Даниеле Аристарко. Този нов поглед към "Божествена комедия" ще предизвика любопитството и въображението и на малките, и на големите читатели. Заедно с вашето дете можете да направите първата стъпка в едно пътуване, започнало преди седемстотин години. Това е книга, която прекосява тъмната гора, без да спира да възпява живота.

ВЪЛШЕБНИТЕ ДУМИЧКИ. Моята първа книжка с капачета

Тази поредица илюстрирани интерактивни книжки с уникални двустранни капачета учи децата, че винаги имат избор как да постъпят позитивно или негативно, и нагледно им показва какви биха били последиците от техния избор. По този начин с помощта на увлекателен текст и прекрасни илюстрации поставя основите на тяхната емоционална интелигентност, добри маниери и полезни навици.

Добрите маниери изискват да се използват вълшебните думички: благодаря, моля, извинявай, здравей, обичам те, няма нищо. Ситуациите, разиграни в тази книжка, ще убедят вашето дете, че Блага дума железни врати отваря. Никога не е било толкова лесно да ги научим да използват вълшебните думички.И толкова забавно.

Йога за деца

Това е една специална книга. С помощта на картинки, интересни истории, стихчета и игри децата разбират какво е йога и как се практикува. Научават се да правят йога упражнения, които са лесни и приятни.

За начало е достатъчно да наблюдавате какво правят дърветата, животните и птиците. По-нататък ще научите как да дишате правилно и да се храните пълноценно. И накрая: практикуването на йога ни прави по-силни, по-умни и по-здрави. Да завършим с най-важното: йога е забавна. Разгърнете книгата и се уверете сами!

Дневникът на една Проклетия - том 2

СУПЕР! Фани е поканена на купон у една приятелка и готиният Тео ще бъде там!

НЕ ТОЛКОВА СУПЕР! Трябва да вземе и сестричката си... Истинска гербова марка! Освен това бележникът ѝ (бележник на проклетия, много ясно) всеки момент ще пристигне по пощата и има реален риск да не ѝ разрешат да излезе!

ЗА ЩАСТИЕ, има кой да ѝ повдига самочувствието - любимият ѝ дядо Гошо! А и Фани е завършила проклетология и знае и две, и двеста.

Отличничка невинаги,

Проклетия завинаги!

Шмакофокци

В ръцете си държите най-необичайната книжка на света! Тя ще ви разкаже кой всъщност разхвърля всичко из стаята, защо някои песнички не могат да ни излязат от главата, кой ни крие чорапите и защо настръхваме, когато ни е студено. Интересно, нали? Всъщност калпазанстват малки същества шмакофокците!

Тази книжка ще научи вас и вашия малчуган как да виждате необичайното в най-обикновените неща, ще ви помогне да развиете своята фантазия и креативно мислене. Малката Катя винаги е знаела, че заедно с нас живеят мънички чудати същества шмакофокците. Понякога те са полезни, а друг път много вредни! Когато Катя пораснала, решила да състави енциклопедия на домашните същества. Наистина, тя не е съвсем пълна, но... Огледай се наоколо, може би ти също ще откриеш шмакофокци вкъщи и ще допълниш енциклопедията.

Щастливата къща

В тази красиво илюстрирана книжка, децата не само ще прочетат забавна история, но и ще получат пример за добри навици и отношение. Ще разберат, че техните действия се отразяват на околните, че домът е повече от място за живеене и всички трябва да се грижим за него. Понякога е достатъчно да не вдигаме много шум, грижим се да е чисто или просто поливаме цветята. Добрите навици се градят, докато сме малки, и всичко започва с книжките, които четем, и добрия пример, който следваме. Щастлива е всяка къща, която има добри обитатели.

Още приказки от Хиляда и една нощ

Хилядаи една нощ, създадена от безименни разказвачи, по цял свят тя е ценена от векове заради фантазията и мъдростта в нея. Още с появата си привлича вниманието на писатели и художници, и след време завинаги пленява и въображението на децата. Историите, включени в Още приказки отХиляда и една нощ са бисери и скъпоценни камъни, представени специално за деца.

В тях се разхождат преоблеченият халиф Харун ал-Рашид, хитроумни бедняци, храбреци и разсъдливи девойки, които винаги побеждават злото. Там дебнат ужасни чудовища, магьосници и зловещи джинове. Един свят на приключения, любов, тайни и заклинания, с които да намираме скритите съкровища на голямата литература.

 

В сайта Мarket.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули, като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка!

Коментирай 13

Календар

Препоръчваме ви

10 заглавия от испански автори, в които ще се влюбите

Запознайте се с творчеството на разнообразни и вълнуващи писатели, родени на едно от най-красивите парчета земя на Иберийския полуостров - Испания

Ето кои са номинираните за наградите на "Перото"

За девети път Литературен клуб "Перото" и Национален център за книгата - НДК ще връчат своите награди

„Нощ на литературата": Откъси от 21 европейски заглавия ще се четат в 16 населени места в България

Целта на инициативата на Чешките центрове по света е да запознае публиката със съвременната европейска поезия и проза чрез четения на откъси от известни личности на нестандартни за литературата места - "читателски гнезда"

"Цветя на злото" от Шарл Бодлер в ново издание

Ново издание на „Цветя на злото“ излезе в елегантно библиотечно оформление, дело на Иво Рафаилов

Бърни Топин: Човекът в сянка, написал най-големите хитове на Елтън Джон

Бърни Топин така и не става част от британските артистични среди

Разказ на Труман Капоти от началото на 50-те години бе публикуван за първи път

Капоти е в средата на двадесетте си години, изгряваща звезда, когато се мести от Ню Йорк в Таормина, Сицилия през 1950 г. и се настанява в живописната вила Фонтана Векия, обитавана някога от Д.Х.Лорънс