Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Искате ли да си купите римска вила със стенопис на Караваджо?

ЛУКСОЗНИ ПРИДОБИВКИ

Искате ли да си купите римска вила със стенопис на Караваджо?

Вилата е била провинциално убежище, създадено през през 16-и век и по-късно продадена на сегашните си собственици от благородническата фамилия Лудовизи. Тя ще бъде предложена на търг на 18 януари с начална цена от 471 милиона евро

Търсите разкошна резиденция в Рим и имате на разположение половин милиард евро за харчене? Няма нужда да се оглеждате повече: Вила Аврора - скъпоценен камък на недвижимите имоти и изкуството в столицата на Италия, се предлага за продан, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Вилата е била провинциално убежище, създадено през през 16-и век и по-късно продадена на сегашните си собственици от благородническата фамилия Лудовизи. Тя ще бъде предложена на търг на 18 януари с начална цена от 471 милиона евро (Стопкадър: YouTube)

Имотът, който се простира на 2800 квадратни метра и включва тучна градина, е дом на единствения известен стенопис, изрисуван на тавана, от италианския бароков художник Микеланджело Меризи, по-известен като Караваджо.

Вилата е всичко, което е останало от провинциално убежище, създадено през през 16-и век от кардинал Франческо Мария дел Монте, и по-късно продадено на сегашните си собственици, благородническата фамилия Лудовизи.

Вилата ще бъде предложена на търг на 18 януари с начална цена от 471 милиона евро (535 милиона долара) (Стопкадър: Youtube)

Вилата ще бъде предложена на търг на 18 януари с начална цена от 471 милиона евро (535 милиона долара).

Продажбата е резултат от проточил се наследствен спор след смъртта на бившия й собственик принц Николо Бонкомпани Лудовизи през 2018 г., с участието на третата му съпруга.

Принцеса Рита Бонкомпани Лудовизи, която е родена и израснала в Тексас, но живее във вилата от 18 години, споделя пред Ройтерс, че съоснователят на "Майкрософт" Бил Гейтс навремето се е интересувал от закупуването на имота, както и емир на Катар.

Продажбата е резултат от проточил се наследствен спор след смъртта на бившия й собственик принц Николо Бонкомпани Лудовизи през 2018 г., с участието на третата му съпруга (Стопкадър: YouTube)

"Само се моля и се надявам, че който и да го купи, ще го харесва колкото и ние", казва принцесата с развълнуван глас.

През 1597 г. кардинал Дел Монте, дипломат и покровител на изкуството, поръчва на Караваджо, тогава едва прехвърлил 20-те, да изрисува тавана на малка стая на първия етаж, която той използва като алхимична лаборатория.

Още

Откриха отлично запазена стая за роби във вила до Помпей

Откриха отлично запазена стая за роби във вила до Помпей

Широкият 2,75 метра стенопис е нарисуван с масло директно върху мазилката и изобразява алегорична сцена с боговете Юпитер, Нептун и Плутон, представляваща преобразуването на олово в злато.

Караваджо рисува собствените си лице и тяло върху всяка една от трите фигури. Стенописът сам по себе си е оценен на 310 милиона евро.

Вилата дължи името си на фреска от друг бароков художник, Гуерчино, който украсява огромния таван на входното антре и изобразява Аврора, богинята на зората, яздеща колесница.

Защитена от високи стени, вилата се намира в близост до известната Виа Венето, където е сниман филмът "Сладък живот" (1960) на Федерико Фелини.

Освен стенописа на Караваджо, Вила Аврора приютява изобилие от скулптури, антики и статуи, включително една на Пан, приписвана на ренесансовия майстор Микеланджело.

Още

Нов музей на Фелини отваря врати в Римини

Нов музей на Фелини отваря врати в Римини

Още

Мартин Скорсезе в есе за Федерико Фелини и изгубената магия на киното

Мартин Скорсезе в есе за Федерико Фелини и изгубената магия на киното

Още

Магичният Римини: обиколка из вълшебния град на Фелини

Магичният Римини: обиколка из вълшебния град на Фелини

Още

"На снимки с Фелини", когато всички роли се играят от "вълшебника Федерико"

"На снимки с Фелини", когато всички роли се играят от "вълшебника Федерико"

Коментирай 1

1/1

Още ВИДЕО

Дейвид Гарет издаде нов сингъл с прочутия Андреа Бочели

Песента "Ave Maria" e част от предстоящия албум на виртуозния цигулар

До дъно: Истории за падение, отмъщение и любов с Калин Врачански

Вторият сезон на аудиосериала, създаден специано за Storytel, обещава обрати, комедия и напрегната драма

С тържествена церемония бе открит Залцбургският фестивал

Един от ораторите на тържествената церемония беше писателят Илия Троянов, който отбеляза, че лъжци и лицемери има не само в Русия, но и в Австрия. Алчността свързва бивши политици и други хора повече с логиката на войната

Най-популярната японска манга поредица отбеляза 25-ата си годишнина

"Ще започна да разкривам всички тайни на този свят, които съм пазил скрити", каза авторът на "One Piece" Ейичиро Ода

"Отело" с Желко Лучич, Джанкарло Монсалве и Тамара Калинкина на Античния форум в Стара Загора

Звезден солистичен състав ще очарова почитателите на оперното изкуство на на 23 юли

Не ние пилеем времето си, а времето пилее нас

"Човешките истории са възможност, стъпало по стълба, която води само нагоре", убеден е писателят Иво Иванов, чиито неподражаеми истории жегват читателя в сърцето

Виж всички

Календар