Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

В очакване на тазгодишните носители на Националните награди за сценични изкуства ИКАР 2022

ТЕАТРАЛНИ ПРИЗОВЕ

В очакване на тазгодишните носители на Националните награди за сценични изкуства ИКАР 2022

В неделя специалната награда за Чест и Достойнство ще получи актьорът Симеон Алексиев, наградата за Изключителен принос към българския театър - режисьорът Асен Шопов, а за Изключителен принос към музиката награда ще бъде присъдена на Мими Николова

Тази година в Световния ден на театъра - 27 март, Съюзът на артистите в България връчва за 48-и път Националните награди за сценични изкуства ИКАР.

Церемонията ще се проведе в Народния театър "Иван Вазов" от 19:00 часа, а билети могат да бъдат закупени касите на театъра.

След обявяването на номинациите в началото на февруари, почитателите на сценичните изкуства очакват с все по-голямо нетърпение да научат имената на победителите в 22-те категории.

Водещи на тазгодишната церемония за връчването на наградите ще бъдат директорът и актьорите от трупата на Театър "Възраждане" - Роберт Янакиев, Виттория Николова, Лиляна Шомова, Йордан Ръсин и Ивайло Драгиев.

Любо Киров и Станислав Сланев - Стенли (Снимка: Съюз на артистите в България)

Публиката ще има възможността да се наслади на музикални изпълнения на Любо Киров, Станислав Сланев - Стенли, трио "Вива" и Смесен хор "Света София".

Съюзът на артистите в България връчва наградите ИКАР от 49 години.

Симеон Алексиев, Мими Николова и Асен Шопов (Снимка: Съюз на артистите в България)

През 2022 г. специалната награда за Чест и Достойнство ще получи актьорът Симеон Алексиев, наградата за Изключителен принос към българския театър - режисьорът Асен Шопов, а за Изключителен принос към музиката награда ще бъде присъдена на Мими Николова.

Още

Ясни са номинациите за дългоочакваните награди ИКАР 2022

Ясни са номинациите за дългоочакваните награди ИКАР 2022

Марио и Калин Москови ще получат приз за приноса им в цирковото изкуство, а Кирякос Аргиропулос - наградата на Акт-Унима за значим принос в развитието на българското куклено изкуство.

Всеки, който иска да научи имената на останалите отличени артисти, може да присъства на церемонията в неделя, която по-късно същата вечер ще бъде излъчена и по Българската национална телевизия. Всички средства от продажба на билети за церемонията постъпват 100% в поддържаме Здравния фонд на САБ, чрез който се финансират операции и медикаменти за нуждаещи се творци и служители от сценичните изкуства.

Церемонията за връчването на Националните награди ИКАР 2022 г. е част XVII издание на Софийския театрален салон, който по традиция е част от Календара на културните събития на Столичната община, както и част от Националния културен календар и се реализира с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма.

Събитието се провежда с подкрепата на лично дарение от проф. дтн. инж. Цоло Вутов и благотворителната програма "Българските добродетели" на Група ГЕОТЕХМИН.

Наши основни партньори са Първа инвестиционна банка, Филип Морис - България, NESCAFÉ® Dolce Gusto.

Събитията се осъществяват с подкрепата на Минерална вода H2O, NOUHAU Saloon, Винарска изба Брестовица, Dewer`s, Zubrowka Biala, Hill Clinic, Атера Дизайн, Vivacom Art Hall Oborishte 5, АКТ Унима - България, Театър Азарян, Столичен куклен театър, Народен театър "Иван Вазов", Общински културен институт Дом на културата "Красно село", Издателство "Колибри", MSM.BG, MDL.

Медийни партньори: Българската национална телевизия, БТА, БГ Радио, АртАкция, Въпреки.com, Impressio.bg, Dir.bg, списание КуклАрт, artSofia, 7АRTS.BG

Всичко за наградите можете да следите - ТУК

Ето и номинираните:

Снимки: Съюз на Артистите в България

Още

Вижте "ИКАР"-ите в снимки

Вижте "ИКАР"-ите в снимки

Още

В Деня на театъра вижте и кой ще се бори за наградите Икар 2021

В Деня на театъра вижте и кой ще се бори за наградите Икар 2021

Още

Кой си тръгна с "Икар" 2019

Кой си тръгна с "Икар" 2019

Още

Награди "Икар" 2020: режисура - Стайко Мурджев за "Слава", най-добър спектакъл - "Празникът" на Явор Гърдев

Награди "Икар" 2020: режисура - Стайко Мурджев за "Слава", най-добър спектакъл - "Празникът" на Явор Гърдев

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Homo Sapiens - Павел Койчев в СБХ - зала "Райко Алексиев"

Може да се види от 2 до 14 октомври 2023

Маргарита Маркова - Гита събира творбите си в изложбата "Преображения"

Изложбата е част от съпътстващите събития на Международното биенале на стъклото 2023 в "Квадрат 500"

"Театър за младите" в Театрална работилница "Сфумато"

Акцията ще представлява ателие под формата на малко театрално училище, чиято цел ще бъде да въведе участниците в театралния свят

Победителите във фотоконкурса на National Geographic ще бъдат отличени на специално събитие "Фотографите отблизо"

Членовете на забележителното жури Владислав Терзийски и Иво Данчев ще споделят любопитни истории от творческия си опит в разговор на живо, воден от Владимир Карамазов, а специалният гост – фотографът на National Geographic Ейми Витале, ще представи презентация на тема "Нови подходи във фоторазказа"

Вижте Flexible Horizons от Франсиско Монтоя Касарес

Изложбата е до 28 септември 2023 в галерия Little Bird Place

Билетите за спектакъла "Коварство и любов" от Фридрих Шилер вече са в продажба

Това е втората премиера за сезон 2023/2024 на Голяма сцена в Народния театър. Премиерните дати са 11 и 12 ноември