Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Нелюбов" - тайнствена и ужасяваща история за една цялостна катастрофа на духа

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

"Нелюбов" - тайнствена и ужасяваща история за една цялостна катастрофа на духа

В криминалния трилър, който донесе на Андрей Звягинцев нагарадата на журито в Кан, разказва за дехуманизацията и алчността на средната класа в Русия

"Нелюбов" на Андрей Звягинцев (Снимка: София Филм Фест)

"Кино и психоанализа" продължава със среща и в сряда, 28 март, когато от 20:00 часа на фокус ще бъде една от най-разтърсващите творби на 2017 година, най-новият филм на майстора Андрей Звягинцев - "Нелюбов".

"Нелюбов" на Андрей Звягинцев е силна, тайнствена и ужасяваща история за една цялостна катастрофа на духа: жестока драма, облечена привидно в жанровата форма на криминален трилър.

"Нелюбов" на Андрей Звягинцев (Снимка: София Филм Фест)

Филмът притежава хипнотична сила и непоносима неопределеност, която продължава до самия край. Това е една история от съвременна Русия, чиито народ е оставен на благоволението на неумолими сили - липсата на любов е равнозначна на невъзможността на нашата планета да дава шанс за живот на човечеството, а обикновената необходимост да се осигури оцеляването се е изродила в безкраен стремеж към по-висок статус, пари, свобода да се домогнеш до по-добър апартамент, секс, лукс и себеутвърждаване в социалните медии.

И всичко това е ограничено от консервативните социални норми на християнството, конформизма и национализма... "Нелюбов" не притежава очевидното великолепие и размах на "Левиатан", като се доближва повече до язвителната драматургия на "Елена", но неговите страст и изключителна сила са неустоими...", коментира Питър Брадшоу от "The Guardian".

"Нелюбов" на Андрей Звягинцев (Снимка: София Филм Фест)

Женя и Борис са в процес на развод, белязан от гняв, разочарование и взаимни обвинения. Насочвайки се към нов живот, всеки с нов партньор, те са нетърпеливи да започнат отначало, да отворят нова житейска страница, дори да има опасност по този начин да изоставят своя 12-годишен син Альоша. До момента, в който той става свидетел на един от техните скандали и изчезва...

"Миниатюра за пиано" (2017) на Елдора Трайкова (Снимка: София Филм Фест)

Още

Панорама от български филми на 22-рия София Филм Фест

Панорама от български филми на 22-рия София Филм Фест

Преди това можете да гледате най-новия филм на кинодокументалиста Елдора Трайкова "Миниатюра за пиано" (2017). Лентата, която получи НАГРАДАТА в ДОКУМЕНТАЛНИЯ КОНКУРС на 22-рия София Филм Фест, ще се срещне отново с публиката в София - в Дома на киното на 28 март, сряда, начален час 18:30.

Филмът е разказ за живота и всекидневието на четирима възрастни селски лекари в България. Сценарият е на Асен Владимиров.

"Миниатюра за пиано" (2017) на Елдора Трайкова (Снимка: София Филм Фест)

"Миниатюра за пиано" е продукция на ПроФилм с подкрепата на ИА "Национален Филмов Център", а оператор е Емил Христов. Прожекцията на филма в международния документален конкурс на СФФ беше и неговата премиера в София.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Представяне на двуезичен албум Георги Баев - 100 години от рождението на художника

На 21 юни /петък/ 2024 г. от 17.00 ч. в зала I на Бургаска Художествена Галерия "Петко Задгорски"

В Левски започват Празниците на изкуствата "Парцалев 2024"

Началото ще бъде поставено с награждаване на отличените автори от Националния литературен конкурс за хумор и сатира "Георги Парцалев – Българският рицар на смеха"

Български солисти и композитори в концерта на Симфониета - Враца на 17 юни в Зала "България"

Специално за изпълнението на Симеон Гошев пристига нов роял "Бьозендрофер" 280vc Concert Grand

Народният театър отново е домакин на събитие от платформата ПроТекст

На 21 юни от 19:30 ч. на Сцена "Апостол Карамитев" ще се състои пърформанс-четенето на пиесата на Радослав Чичев - "Голямото чудовище"