Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Най-доброто от Андрю Лойд Уебър" - сред акцентите в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

"Най-доброто от Андрю Лойд Уебър" - сред акцентите в НДК тази седмица

Impressio представя събитията в Двореца за седмицата 13 -19 май 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Събитията в НДК

(13 -19 май 2019 г.)

13 май (понеделник)

От 13 до 19 май любителите на бриджа от цял свят ще имат възможността да участват в София Бридж Фестивал, който ще се проведе в зала 9 на НДК. В рамките на една седмица ще се проведат турнири в три различни категории. Желаещите да бъдат част от събитието трябва предварително да се регистрират на официалната фейсбук страница.

"Аз, Сизиф", постановка на Веселка Кунчева (Снимка: Театър Азарян )

"Аз, Сизиф" очаква своята публика на 13 май от 19:00 часа в Театър Азарян. Спектакълът е с участието на невероятния Стоян Дойчев, текстът се изпълнява от Леонид Йовчев, режисура и драматургия - Веселка Кунчева. "Аз, Сизиф" изследва пътя на непрекъснатото завръщане на Човека към себе си.

Книгата "Отворени възможности" на Цвета Делчева ще бъде представена на 13 май (понеделник) от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото".

В понеделник 13 май е предвидена прожекция на филма "Бягай" в кино "Люмиер Лидл" от 19:00 часа.

14 май  (вторник)

И тази година България ще бъде домакин на събитието Webit Festival, на което над 10 000 посетители от над 110 държави правят бизнес и сверяват часовниците си с последните технологии. На 14 и 15 май бъдещето на киберсигурността, образованието, градовете, медиите, маркетинга и рекламата, медицината, отбраната, парите и финансовите технологии, климатичните промени и човечеството във века на изкуствения интелект ще бъдат дискутирани от едни от най-големите умове на света в рамките на 15 събития под покрива на Webit в и пред НДК.

На 14 май от 19:30 часа в кино "Люмиер Лидл" ще има прожекция на документалния филмов проект Invisible Strings /Невидими нишки/. Филмът е заснет в повече от 20 държави из целия свят, търсейки взаимовръзката между всикчи нас и връзката ни със Земята.

15 май  (сряда)

"Някъде там и някъде тук" на Соня Преград и Ана Крайтмейер (Хърватия) е представление, породено "от паниката, която изпитваме, но не разбираме; от тревогата на света, който живее на ръба...", както споделят авторите му. Те се качват на сцената на ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс на 15 май в 19:30 часа, за да изживеят своята радикална среща в танца.

Документалният български филм "Формулата на Тео" ще може да гледате в кино "Люмиер Лидл" в сряда - 15 май от 19:30 часа.

16 май  (четвъртък)

Още

"Най-доброто от Андрю Лойд Уебър" за първи път в България със звезди от европейските мюзикъл сцени

"Най-доброто от Андрю Лойд Уебър" за първи път в България със звезди от европейските мюзикъл сцени

Интернационалната мюзикъл сензация "The best of Andrew Lloyd Webber" гостува за първи път в България на 16 май от 20:00 часа в зала 1 на НДК. Концертът представя емблематична част от творчеството на най-значимия мюзикъл композитор на всички времена - "Котките", "Фантомът на операта", "Евита" и "Исус Христос Суперзвезда". Към изючителните гласове от Уебъровите мюзикъли Ингве Гасой Ромдал (Норвегия), Саша Кребс (Германия), Шарлоте Хайнке (Германия), Беатрикс Райтерер (Италия) и Люси Дяковска (България) се присъединяват Софийската и Плевенската филхармония, както и Националния филхармоничен хор, за да разкажат историите, от които целият свят настръхва. Ромдал, Кребс, Хайнке и Райтерер имат стотици представления в кариерата си, които ги свързват пряко с музиката и персонажите на английския гений.

127 СУ "Иван Н. Денкоглу" ще чества 180 години с концерт в зала 3 на НДК на 16 май от 18:00 часа.

На 16 и 17 май в зала 7 на НДК ще се състои среща на министерско ниво в рамките на Българското председателство на Съвета на министрите на културата от Югоизточна Европа.

В четвъртък 16 май между 19:00 и 21:00 часа в Литературен клуб "Перото" ще се състои церемония по връчване на PR Приз в ежегодния конкурс на БДВО.

17 май  (петък)

От 17 до 19 май ще се проведе традиционният Хенд Мейд Фест в НДК. Сегашното издание на най-мащабното изложение за ръчно правени неща ще е с код ЛЯТО. 150 автори ще Ви очакват петък, събота и неделя от 10:00 до 20:00 часа.

В зала 6 на НДК на 17 и 18 май от 09:00 до 20:00 часа ще се състои двудневна конференция "Balkan Ruby". Събитието се провежда за втора поредна година и е посветено на скъпоценния камък рубин и новите технологии. Конференцията цели фирми и разработчици от цяла Европа да посетят Балканския регион, за да обменят опит и идеи.

Още

"Сбогом, Йохан Райс" - футуристичен разказ за края на вербалното общуване

"Сбогом, Йохан Райс" - футуристичен разказ за края на вербалното общуване

В петък (17 май) от 19:00 часа в Театър Азарян, сцена Backstage, режисьорът Неда Соколовска и актьорите Василия Дребова, Георги Налджиев и Петко Каменов ще представят различни начини на виртуалното общуване в спектакъла "Сбогом, Йохан Райс!".

На 17 май от 19:30 в ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс ще може да бъде видян новият спектакъл на Марион Дърова - "Hating Machine". "Машината за омраза" работи по-добре на бързи обороти, за да няма време за мислене.

ДГ "Малкият принц" организира концерт на 17 май в кино "Люмиер Лидл".

18 май  (събота)

В зала 7 на НДК ще бъде представена книгата "Приключенията на Мая в търсене на Дървото на живота".

"Животът е сън", спектакъл на Театър "Азарян" (Снимка: НДК)

В Театър Азарян - сцена Backstage на 18 май от 18:30 часа публиката ще може да гледа спектакъла "Животът е сън", който бе удостоен с две награди ИКАР 2019 - за водеща мъжка роля на Боян Арсов и за дебют на режисьора Дина Маркова. Представлението е продукция на Театър ЗОНГ и Център за култура и дебат "Червената къща". Спектакълът е антиутопична хорър приказка по "Животът е сън" на Педро Калдерон де ла Барка.

На 18 май в 19:30 часа в ДНК е вероятно да видим "святкащи очички, които гледат непристойно, уста, която хапе и издава смущаващи звуци, малко танц на една въображаема котка, ритащ крак на робот" и едно чудовищно тяло, което ще се изгради пред нас в реално време, защото към това се стреми хореографията на Зринка Ужбинец (Хърватия/Германия) в представлението "EXPLODED GOO", част от фестивала Антистатик.

Два концерта на учениците на Music Play ще се състоят на 18 май в Литературен клуб "Перото". Концертите са с начален час 11:00 и 14:00 и са затворено за външни посетители.

19 май (неделя)

"Кралят Елен" - трaгикомична театрална приказка в три действия по Карло Гоци ще можете да гледате на 19 май от 18:30 часа в Театър Азарян. Сценична версия и постановка са дело на Анастасия Събева.

Режисьорският спектакъл на Ани Васева - "Пътуване към Ада" ви очаква на 19 май от 19:30 часа в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс. Спектакъл разказва за еуфорията от освобождаването на формите и желанията. За пространство без време.

Концерт на учениците на Music Play ще се проведе и на 19 май в Литературен клуб "Перото" от 11:00 до 14:00 часа.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Софи и Стоян Мартинови представят своята "Нежна серенада"

Концертът за флейта и пиано ще се състои на 15 август.2022 г. от 19:00 ч. в къщата на София

Повече от шест хиляди души ще слушат Лили Иванова на Античния театър в Пловдив днес и утре

След 15 години пловдивската публика отново ще чуе хитът "Ветрове" с изцяло с нов аранжимент, дело на известния пловдивски музикант Ангел Дюлгеров

Билетите за спектаклите на Държавна опера - Стара Загора на брега на язовир Копринка са в продажба

Дългоочакваните празнични дни, посветени на мистичната древнотракийска култура тази година ще се проведат от 26 август до 4 септември

"Зелени библиотеки" за осма година завладява парковете на София

Арт програмата на инициативата включва срещи с любими поети, които раздават свои нови книги с автографи, интересни тематични изложби, музикални изпълнения на живо

Несебър ще отбележи своя празник с програма от визуални спектакли и концерти

Финал на празника на 15 август ще постави впечатляващ музикално-пиротехнически спектакъл, който ще озари целия залив

"Фрагменти от едно пътуване" на Георги Щърбев

Изложбата е от 9.08 до 29.08.2022 г. в Галерия "Неси"