Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Концертът "Моята музика" на Стефан Димитров - сред акцентите в НДК тази седмица

НДК - СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

Концертът "Моята музика" на Стефан Димитров - сред акцентите в НДК тази седмица

Impressio представя събитията в Двореца за периода: 8 - 14 април 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Предстоящи събития в НДК

 8 април  (понеделник)

Още

В очакване на Годо

В очакване на Годо

Представлението "В очакване на Годо" ще можете да гледате на 8 април от 19:00 часа на сцената на Театър Азарян. Една история за силата на думите и за това как от летливата им субстанция се ражда материя, реалност или послание, което някой някъде би искал да предаде. "В очакване на Годо" по пиесата на Самюъл Бекет е режисьорската версия на Деян Донков, вдъхновен от работата и приятелството му с проф. Крикор Азарян.

Режисьорският спектакъл на Ани Васева - "Пътуване към Ада" ви очаква на 8 април от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. Спектакъл разказва за еуфорията от освобождаването на формите и желанията. За пространство без време.

Още

"Изкуството отива на кино" на "Master of Art" 2019: Вижте кои 15 филма избра Impressio за вас

"Изкуството отива на кино" на "Master of Art" 2019: Вижте кои 15 филма избра Impressio за вас

На 8 април в кино "Люмиер Лидл" са предвидени три прожекции на документални филми от програмата на Master of Art: "Барбара Крюгер: част от дискурса; Вдъхновени; Тейям: танцът на боговете" от 18:00, "Решението на журито, Мис Ван Дер Рое: Павилион Барселона в 2 действия" от 18:45 и "Очите на Орсън Уелс" от 20:30. Повече информация за филмите може да намерите на официалния сайт на фестивала и в програмата на сайта на НДК.

9 април (вторник)

Още

"За теб" отново в театър "Азарян"

"За теб" отново в театър "Азарян"

Спектакълът "За теб" събира на една сцена актьорите Станимир Гъмов и Христо Мутафчиев. Те ви очакват на 9 април от 19:00 часа в Театър Азарян, за да ви разкажат за любовта на двама братя към едно и също момиче.

Във вторник (9 април) между 18:00 - 20:00 часа ще се проведе затворено събитие на Национален младежки форум в Литературен клуб "Перото".

На 9 април в кино "Люмиер Лидл" ще се състоят три прожекции на документални филми от програмата на Master of Art: "Умната; Изкушението Павел Койчев" от 17:30, "ИЦХАК" от 18:45 и "Пъстър живот: Василий Кандински; Купка - другата история на модернизма" от 20:30.

10 април (сряда)

Снимка: Личен архив

Още

Стефан Димитров пред Дир.бг: Във всяка истинска любов има някаква обреченост

Стефан Димитров пред Дир.бг: Във всяка истинска любов има някаква обреченост

На 10 април в зала 1 на НДК от 20:00 часа един от най-големите композитори на нашето време Стефан Димитров ще посрещне своя 70-годишен юбилей. В концертът "Моята музика" ще вземат участие Богдана Карадочева, Васил Найденов, Тоника СВ, Тони Димитрова, Слави Трифонов и Ку-ку бенд, Трамвай №5, Ритон, Братя Аргирови, Георги Мамалев, Йорданка Христова, Михаил Белчев, Кристина Димитрова, Прея, Бон Бон и други млади популярни изпълнители.

Спектакълът "Малките неща" може да гледате на 10 април от 19:30 часа в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс. Авторският проект на Ирина Голева насочва погледа към моментите, в които бавното разтапяне на шоколад в устата, споделянето, прегръдката, тишината, музиката, поезията, смехът са двигателя да приемем живота такъв, какъвто е - несъвършен, но и пълен с радост.

Още

Завръщането на Яворов (откъс)

Завръщането на Яворов (откъс)

Издателство "Колибри" ще представи книгата "Романът на Яворов, първа част" от Михаил Кремен в сряда (10 април) от 19:00 часа в Литературен клуб "Перото". Смело разрушавайки наложените стереотипи, с респект към документалния материал, Михаил Кремен създава впечатляващ разказ с неувяхваща стойност.

На 10 април в кино "Люмиер Лидл" ще се състоят три прожекции на документални филми от програмата на Master of Art: "Остриета" от 17:15, "Йонас Кауфман: Тенор за вечността" от 18:30 и "Луни; Роден - Божествен - Ад" от 20:30.

Още

Над 70 документални филма на четвъртото издание на Master of Art

Над 70 документални филма на четвъртото издание на Master of Art

11 април (четвъртък)

В четвъртък (11 април) от 18:30 часа в зала 2 на НДК ще се проведе концерт на 144 СУ "Народни будители".

На 11 и 12 април БНР организира двудневна радио асамблея на Европейския съюз за радио и телевизия. Конгресът ще се проведе в зала 7 на НДК от 9:00 часа.

В четвъртък (11 април) между 18:30 и 20:30 в Литературен клуб "Перото" ще бъде представена новата книга на Рандал Бейкър "(Не)преходни промени".

Задава се една от най-вълнуващите биографии - на любимата "актриса на народа". На 11 април от 19:30 ч. в Клуб 1 ще се състои премиерата на книгата "Катерина Евро...И още нещо". В събитието ще вземат участие и някои от персонажите в книгата, а именно - Мартина Вачкова, Виктор Калев, Камен Воденичаров, Любен Чаталов и Георги Мамалев.

На 11 април в кино "Люмиер Лидл" са предвидени две прожекции на документални филми от програмата на Master of Art: "Музика и власт" от 18:30 и "В търсене на Ингмар Бергман" от 20:30.

12 април (петък)

На 12 април в зала 1 на НДК от 20:00 часа ще имате възможност да гледате премиерата на българския игрален филм "Бягай". Във филмът режисьорът Матей Генчев проследява историята на група тийнейджъри, които откриват в стар джобен часовник мистериозна тайна, водеща след себе си опасни и вълнуващи приключения.

В петък (12 април) от 19:00 часа в зала 3 на НДК ДП "Ръководство на въздушното движение" ще чества 50 години от своето създаване.

ВМА организира двудневен симпозиум (12 - 13 април) на тема "Ендоурология и минимално инвазивна хирургия" в зала 6 на НДК. В петък (12 април) конференцията ще се проведе от 08:00 до 19:30 ч., а в събота от 08:00 до 17:30 ч.

На 12 април от 09:30 часа в зали 8 и 9 ще се състои Международна конференция за замърсяването на въздуха.

"Тотална щета", ДНК (Снимка: Стоян Гребенаров)

Спектакълът "Тотална щета" ви очаква на 12 април от 19:30 в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс. Леонид Йовчев и Галя Костадинова ще ви разкажат за щетата, която си нанасяме, живеейки.

На 12 април в кино "Люмиер Лидл" ще се състоят три прожекции на документални филми от програмата на MASTER OF ART: "Гласът на Света София; От партера до балкона и ложите" от 17:00, "Червената палка" от 19:00 и "Азбуката на Грийнауей" от 21:00.

13 април (събота)

В събота (13 април) филмовият фестивал Master of Art предлага шест прожекции в кино "Люмиер Лидл": "Хигинботъм: вдъхновяващи гласове" от 12:30, "Оскар Нимайер завинаги; Мишел де Клерк: Корабът" от 14:15, "Тук се чувствам прероден; Монолог в антракта; Димитрис Папайоану Зад стената" от 16:30, "Ленард Бърнстейн: Разделният Гений" от 17:45, "Американско огледало" от 19:15 и "Всички сме в една лодка; Спасяването на Банкси" от 21:00.

14 април (неделя)

Фондация "Българско танцово изкуство" продължава да провежда Фолклорна танцова панорама 2019 за седма поредна година. Панорамата се провежда в цяла България с участието на детски, професионални и самодейни ансамбли. Първите два концерта ще се проведат на 14 април в зала 1 на НДК от 14:00 и от 19:00 часа.

В неделя (14 април) от 08:30 до 21:00 часа ще се състои Инвеститорски форум в зала 3 на НДК.

"Музеят Прадо Мадрид" (Снимка: Master of Art)

На 14 април в кино "Люмиер Лидл" ще се състоят четири прожекции на документални филми от програмата на Master of Art: "Музеят Прадо Мадрид" от 13:00, "Наклонени кули" от 14:00, "Да откраднеш Роден" от 15:15, "Барнет Нюман и краят на света" от 17:00.

Вечерта на 14 април от 19:00 в кино "Люмиер ЛИДЛ" ще се проведе церемония по награждаване. Тази година Гилдия Критика към Съюза на българските филмови дейци ще връчи своя награда на критиката за филм от програмата на фестивала Master of Art.

След церемонията отново в кино "Люмиер Лидл" от 20:00 часа ще има прожекция на филма, отличен с голямата награда.

От 21:00 часа по повод церемонията по награждаване на филм от програмата на фестивала Master of Art е предвиден коктейл в Литературен клуб "Перото".

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Представяне на двуезичен албум Георги Баев - 100 години от рождението на художника

На 21 юни /петък/ 2024 г. от 17.00 ч. в зала I на Бургаска Художествена Галерия "Петко Задгорски"

В Левски започват Празниците на изкуствата "Парцалев 2024"

Началото ще бъде поставено с награждаване на отличените автори от Националния литературен конкурс за хумор и сатира "Георги Парцалев – Българският рицар на смеха"

Български солисти и композитори в концерта на Симфониета - Враца на 17 юни в Зала "България"

Специално за изпълнението на Симеон Гошев пристига нов роял "Бьозендрофер" 280vc Concert Grand

Народният театър отново е домакин на събитие от платформата ПроТекст

На 21 юни от 19:30 ч. на Сцена "Апостол Карамитев" ще се състои пърформанс-четенето на пиесата на Радослав Чичев - "Голямото чудовище"