Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Фантастичен концерт на възглавници представя Клара и Роберт Шуман

ЗА ДЕЦАТА

Фантастичен концерт на възглавници представя Клара и Роберт Шуман

Неповторимата история на Клара и Роберт Шуман, представена за малчугани и техните родители

Концерти на възглавници (Снимка: МОДО)

Фантастичен Концерт на възглавници ще бъде представен за първи път в неделя, 27 октомври, 2019 г. от 11:00 и 17:00ч. в залата на Съюза на архитектите на ул. "Кракра" №11. Едни от най-изявените млади музиканти, популярни на българска сцена, ще зарадват публиката с произведения от Клара и Роберт Шуман.

Още

Най-великата любовна история из света на музиката в концерта "Роберт & Клара"

Най-великата любовна история из света на музиката в концерта "Роберт & Клара"

Макар и не често споменавана, 200 години след рождението на Клара Вик, си спомняме за нея като за една от най-влиятелните дамски фигури в почти изцяло мъжкия свят на класическата музика. Вдъхновяващата любов на Роберт Шуман към младата Клара го кара да премине дори през съдебен спор с баща й, за да получи ръката й, а постоянството му се отплаща, чрез нейната безусловна отдаденост и пълноценен семеен живот с осем деца и безкрайни осъществени възможности за творчество.

Санджар Сапаев (Снимка: МОДО)

Изпълнителите, които не веднъж са гостували на Концерти на възглавници, се нареждат сред любимците на публиката. Цигуларят Санджар Сапаев е познат и обичан в Германия, Холандия, Турция, Австрия, Швейцария, Япония, Обединени Арабски Емирства, Испания, Гърция, Сърбия, България. Учил е "Trakya University National Conservatory" в Турция, а след това в НМА "Проф. Панчо Владигеров" гр. София. Многократно е лауреат на престижни международни конкурси, а към момента продължава образованието си в Консерваторията в Манхайм, Германия.

Яна Зеленогорска (Снимка: МОДО)

Цигуларката Яна Зеленогорска се усъвършенства в множество майсторски класове на Ирина Бочкова, Дора Шварцберг, Антон Мартинов, Ара Богданян, Жерар Пуле, Мариан Краев, Сузане Станцелайт, Кеворк Мардиросян, Минчо Минчев, Мичо Димитров и други. Тя е носител на многобройни награди от национални и международни конкурси.

Стефания Колева (Снимка: МОДО)

Водачът на виоловата група в Симфоничен оркестър на БНР - Стефания Янкова - свири на цигулка на 6 годишна възраст в НМУ"Любомир Пипков". Продължава музикалното си образование в класа по виола на проф. Джавид Джафер в музикалното училище към университета Билкент, Анкара, Турция. След това завършва НМА "Панчо Владигеров и прави специализация при проф. Томас Зелдиц във "Висше училище за музика и театър" в Хамбург, Германия както и в Университет за музика и приложни изкуства- Виена, Автрия. Лауреат е на редица международни конкурси и участва в многобройни майсторските класове.

Атанас Кръстев (Снимка: МОДО)

Челистът Атанас Кръстев завършва образованието си в "Escuela Superior de Musica Reina Sofia" в Мадрид в класа на проф. Наталия Шаховская. Атанас е участвал е в редица майсторски класове с някои от най-изявените музиканти на нашето време. Той изнася рецитали и концерти като солист на оркестри на най-отговорните сцени в България, както и из цяла Европа и Бразилия . Работил е с диригенти като Васил Казанджиев, Емил Табаков, Пламен Джуров, Карлос Морено, Оливър Гилмор, Жак Мерсие и други.

Още

Венета Нейнска представя новия си диск Brevitas

Венета Нейнска представя новия си диск Brevitas

Пианистката Венета Нейнска завършва Националното музикално училище, а след това заминава в САЩ и получава бакалавърска степен в класа на световно известния пианист Джон Пери в Южнокалифорнийския университет. Пълна стипендия и възможността да учи с Джоан Хавил я отвеждат в Лондон и Училището за музика и театър "Гилдхол", където завършва магистратура. Междувременно участва в майсторските класове на Имоджен Купър, Алексей Наседкин, Джером Лоуентал и Доминик Мерле.

Венета Нейнска (Снимка: МОДО)

Специална сладка награда от Ванила Китчън очаква щастливеца, който грабне традиционния приз за най-послушен родител.

Безплатната Работилница на възглавници започва един час преди всеки концерт. Тя ще се превърне в музикално ателие, водено от Музикална къща Мюзик плей. Децата ще могат да се запознаят с тайните на цигулката, като са подготвени инструменти и за най-малките.

Концерти на възглавници (Снимка: МОДО)

"Концерти на възглавници" са проект на "Модо България" и са оценени от публиката като най-престижния и успешен цикъл от класически концерти за деца в България. Те са първите семейни камерни концерти в страната ни, носители на наградата на Българско Национално Радио и предаването "Allegro Vivace" за Проект на годината, както и на приза "Златна игла", връчван от Classic FM радио.

Концерти на възглавници (Снимка: МОДО)

Билети за събитието се предлагат в музикална къща Мюзик плей на ул. Шандор Петьофи 55, на място преди всеки концерт при наличие на свободни места, както и онлайн на www.pillows.bg.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

За първи път "Перфектни непознати" в България

Премиерата е на Театър "София", а датата и мястото са 6 октомври от 19 часа в Театър "Сълза и смях"

"В кадър" по БНТ е филмът "Спасени усмивки"

За спасеното детство и мечтите на четири деца – гледайте документалния филм този петък от 22:00 ч. по БНТ 1

"Истории с опашки" от Красимир Андонов

Можете да ги видите в галерия "Синтезис" от 28 септември до 11 ноември

Homo Sapiens - Павел Койчев в СБХ - зала "Райко Алексиев"

Може да се види от 2 до 14 октомври 2023

Маргарита Маркова - Гита събира творбите си в изложбата "Преображения"

Изложбата е част от съпътстващите събития на Международното биенале на стъклото 2023 в "Квадрат 500"

"Театър за младите" в Театрална работилница "Сфумато"

Акцията ще представлява ателие под формата на малко театрално училище, чиято цел ще бъде да въведе участниците в театралния свят