Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Да живееш с изкуството: Среща на опита и страстта в колекционирането

ДИСКУСИИ ЗА ИЗКУСТВОТО

Да живееш с изкуството: Среща на опита и страстта в колекционирането

Международният колекционер Кристиан Каспар Шварм ви очаква на безплатен уъркшоп, който е кулминацията от пролетните събития на "Форум Колекционери" 2021

Кристиан Каспар Шварм (Източник: OPEN ARTS Foundation)

На 24 април, събота, ще се проведе третото събитие от пролетната сесия на "Форум Колекционери" 2021, което ще бъде и кулминация на организираните от фондация "Отворени Изкуства"дискусии.

Още

Пандемичен пазар на изкуството

Пандемичен пазар на изкуството

Водещ на уъркшопа "Да живееш с изкуството"ще бъде международният колекционер Кристиан Каспар Шварм, който ще сподели с участниците своя личен опит в механиката на колекционирането. За участие в безплатния уъркшоп е необходимо предварително записване до 20 април.

С поредица от виртуални дискусии, срещи между най-активните български галерии и колекционери, и нов прочит на пандемичния пазар за изкуство беше отбелязано 10-то издание на "Форум Колекционери", организиран и провеждан от фондация "Отворени Изкуства".

Източник: OPEN ARTS Foundation

Знаковото събитие от пролетната програма на форума ще се проведе под формата на уъркшоп (24 април) с международния колекционер Кристиан Каспар Шварм. Уъркшопът "ДА ЖИВЕЕШ С ИЗКУСТВОТО" на тема "Чудото на колекционирането" ще представи идеи и добри практики за създаването на лична колекция.

Още

"Open Art Files: Записки и бележки под линия" - прочит на съвременното изкуство в България

"Open Art Files: Записки и бележки под линия" - прочит на съвременното изкуство в България

След успеха на своето първо участие във "Форум Колекционери" през 2019-та, тази година Шварм ще разкрие нови перспективи в света на колекционирането, отговаряйки на въпроси, които галеристи, колекционери и публика поставиха на преден план.

Лекцията и уъркшопът ще надградят дискусиите като комбинират ценна информация и практически решения - от първата стъпка до менажирането на лична колекция. По време на разговора участниците ще имат възможност да споделят своята гледна точка и да дискутират проекти заедно с Кристиан Шварм и водещата и организатор на събитието - Веселина Сариева.

Безплатният уъркшоп е насочен към български и чуждестранни млади колекционери, които желаят да придобият нови знания и умения в областта. Водещи в темата ще бъдат не опитът на участниците или размерът на тяхната колекция, а любопитството и посвещението им в областта.

Събитието на 24 април ще бъде представено в две части: лекцията с Кристиан Шварм ще бъде проведена със свободен достъп, а участието в уъркшопа "ДА ЖИВЕЕШ С ИЗКУСТВОТО" ще изисква предварително записване до 20 април.

Как да заявите участие и да запазите своето място можете да научите: ТУК

Източник: OPEN ARTS Foundation

"Знам, че много хора имат проблем с термина "колекционер". Те свързват колекционерството с големи колекции, с които не искат да сравняват собствената си страст към изкуството. Но много по-важно от определението на колекционирането е откритостта и желанието да се живее с изкуството. Това е, което прави разликата в крайна сметка", споделя Шварм, който ще обърне специално внимание на това какво означава да бъде създадена колекция на място, което не е сред международните центрове на света на изкуството.

Всичко за пролетната сесия на "Форум Колекционери" 2021 можете да следите ТУК: Facebook | YouTube 

Кристиан Каспар Шварм е основател на "Independent Collectors", онлайн хроника на съвременното колекциониране. Неговата глобална дейност в областта на изкуството и свързаните с него области е наградена с престижната "Art Cologne Award" през 2019 г. Същата година Кристиан Каспар Шварм посещава Пловдив и София, за да изнесе лекция в България, реализирана от Фондация "Отворени изкуства". Оттогава той следва и проявява интерес към българската художествена сцена.

Партньор на "Форум Колекционери" е Национален фонд "Култура". През 2021 платформата се реализира с финансовото съдействие на "Програмата за подкрепа на професионални организации в областта на изкуството" на Национален фонд "Култура".

Още

FLUCA: Артисти провокират социален диалог в градска среда

FLUCA: Артисти провокират социален диалог в градска среда

Още

FLUCA: Световни образци на съвременното изкуство през септември

FLUCA: Световни образци на съвременното изкуство през септември

Още

Майк Буше идва с първа изложба у нас

Майк Буше идва с първа изложба у нас

Още

Каква е утопичната ваканция на австрийския автор Флориан Ланг?

Каква е утопичната ваканция на австрийския автор Флориан Ланг?

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

Гледайте "Джоконда" от Амилкаре Понкиели с незабравимата Гена Димитрова

Софийската опера отбелязва 80 години от рождението на незабравимата Гена Димитрова

"Де е България?" - литература между глобално и локално

Дигиталното събитие ще се проведе на 22 и 23 април и е организирано от Национален център за книгата - НДК

Денят на унгарската поезия ще бъде отбелязан на 11 април в София

Денят на унгарската поезия се празнува в Унгария от 1964 г. на рождената дата на поета Атила Йожеф (1905-1937)

Талантливият виолончелист Атанас Кръстев ще бъде солист на Софийската филхармония на 8 април

Той ще замести френския виртуоз Огюстен Дюме, който не успя да пристигне в страната ни заради симптоми на коронавирус

300 вехнещи нарциса и "Откровения за преди началото на края"

Ива Свещарова и Вили Прагер ни канят да си представим началото на края на света в новия си артистичен апокалиптичен проект с вход свободен