Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

FLUCA: Световни образци на съвременното изкуство през септември

МОБИЛНА КУЛТУРНА СЦЕНА

FLUCA: Световни образци на съвременното изкуство през септември

Тази есен Австрийският културен павилион ще предложи на посетителите си необикновено пътешествие до далечни места и нови измерения в съвременния арт

FLUCA - "Австрийски културен павилион"

През септември FLUCA ще разгърне пълния си потенциал, обединявайки концепцията на световни артисти в тематични изложби, незабравими партита и лекции с актуални теми от света на съвременното изкуство.

С разнообразната си програма Австрийският културен павилион ще се включи в НОЩ Пловдив, която ще се проведе на 13, 14 и 15 септември.

На 25 септември изложба на FLUCA, курирана от Борис Костадинов ще гостува във Виена и ще бъде част от viennacontemporary - най-големият панаир за съвременно изкуство в Австрия.

Тази есен Австрийският културен павилион FLUCA ще предложи на посетителите си необикновено пътешествие до далечни места и нови измерения в изкуството. Сред ключовите акценти за месеца е самостоятелната изложба на Маркус Кротендорфер (Виена), която ще оживи пространството на FLUCA с фотографии, базирани на проучването на постмодерните практики в архитектурата.

Mountains of Kong (@Markus Krottendorfer)

Още

НОЩТА преобразява Пловдив в "ОБЩО МЯСТО" за публика, съвременно изкуство и културно наследство

НОЩТА преобразява Пловдив в "ОБЩО МЯСТО" за публика, съвременно изкуство и културно наследство

По време на откриването на изложбата на 13 септември, когато се открива НОЩ Пловдив 2019, посетителите на контейнера ще проследят значението на колоните като смислов елемент в различни исторически периоди. По време на своите пътувания в Португалия, Франция и Испания, Маркус заснема сградите на Рикардо Бофил (Ricardo Bofill) и Клод-Никола Ледо (Claude-Nicolas Ledoux), добавяйки ефект върху фотографиите като постмодерен жест. Освен фотографиите с колоните, в пространството на FLUCA е поставена и масивна реплика на колона от Ледо (Ledoux) - тази забележителна инсталация е създадена неслучайно именно в Пловдив, където римската античност съжителства с архитектурата в различни исторически периоди.

Ден по-късно, на 14 септември, във FLUCA ще се случи нещо наистина забележително. В разговор пред публика Аарон Мълтън (куратор и антрополог, Лос Анджелис) и Оракул L ще обсъждат историята и практиката на проекта А.С.Т.Р.А.Л.Н.И.О.Р.А.К.У.Л.И и неговата мисия в България, както и ритуала, организиран в предишната вечер като част от него. Двамата ще представят филм за съвместната им дейността през последните две години.

В края на месеца, на 25 септември, FLUCA ще се пренесе във Виена, за да гостува на LLLLLL Verein für Kunst der Gegenwart със своя официална изложбата, посветена на "невидимите татуировки". Te се разглеждат по метафоричен начин - като отпечатък на времето, образи запечатани в съзнанието, травми или пък белези върху сгради или обекти от градската среда. Изложбата е с участието на Оливие Хьолцл, Василена Ганковска, Емил Киров и Ив Тошайн, е курирана от Борис Костадинов в рамките на viennacontemporary. По време на официалното си участие на международният панаир за съвременно изкуство Австрийски културен павилион ще представи обекти, скулптура, живопис, видео и инсталации.

През септември artnewscafe - домакин на FLUCA, ще отпразнува 11 години от своето създаване като пресечна точка за културния живот в града. По този повод улицата пред емблематичното кафе ще оживее с музика и добро настроение. Месецът ще продължи с партита и присъствието на популярни диджей от българската и австрийска сцена, сред които Жулиета Интергалактика, Ebessen и Моник Фесл.

За информация за всички събития от програмата на FLUCA, следвайте FLUCA - Austrian Cultural Pavilion във фейсбук

Още

Нова вълна в изкуството представя млади автори

Нова вълна в изкуството представя млади автори

Още

"Г-н Мондриан, бихте ли ми заели една права линия?"

"Г-н Мондриан, бихте ли ми заели една права линия?"

Още

Мартина Вачева - авторът, който срещна сатира и поп култура

Мартина Вачева - авторът, който срещна сатира и поп култура

Още

"Open Art Files: Записки и бележки под линия" - прочит на съвременното изкуство в България

"Open Art Files: Записки и бележки под линия" - прочит на съвременното изкуство в България

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Каменна скулптура на над 2000 години бе върната на Мексико от САЩ

Творбата е изнесена от Мексико вероятно през 60-те години на миналия век, била е притежание на частни колекционери и е показвана публично, преди да бъде конфискувана по разпореждане на прокуратурата в Ню Йорк

Игли в купа сено в Националната галерия

Откриването е на 30 май, вторник от 18.00 часа

YALTA CLUB с лятна програма на световно ниво

Десет SOLAR събития в Пловдив, Бургас и София водят имена като Afrojack, Diplo, Solomun, Richie Hawtin и много други

Medi-Terra: Достена Лаверн избра родния Пловдив за първата си самостоятелна изложба в България

Тя ще бъде открита на 6 юни в галерия "Димитър Георгиев" в Стария Пловдив

Художници от три държави представят за първи път свои произведения в арт център „Илинденци“

На 25 май художниците Веско Велев, Димитър Чолаков, Кольо Мишев и Мариян Дзингаров от Република Северна Македония, Мадар Река от Румъния, Милко Божков и Нина Русева ще представят своите новосъздадени произведения