Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Заветът на Ридли Скот се носи към нас през Космоса

Заветът на Ридли Скот се носи към нас през Космоса

Чакането ще ни измъчи, но поне вече имаме трейлър, който да поддържа интереса ни през това време

"Пришълецът: Завет" е едно от най-чаканите филмови заглавия през настоящата 2017-а година. След неуспеха (във финансов план) на "Прометей", основно дължащ се на може би на бавно развиващия се сюжет (оригинално планиран да излезе в няколко поредни филма), явно се наложи Ридли Скот да промени името от "Прометей" на класическото "Пришълецът: [еди-какво-си]". Именно защото тази схема доказано "работи". Но е жалко, защото причината, че масовата аудитория не оцени "Прометей", се дължи най-вероятно на динамиката на съвременното общество - с две натискания на бутона на таблета си поръчваш пица или такси, всичко от близкия магазин идва за максимум половин час до вкъщи - плащаш си, и си готов. На хората не им се става от стола, не им се излиза от вкъщи... Оказва се, че и не им се прекарват два или повече часа в киносалона, ако нещо не гръмне, или някой не изкрещи. Смисълът и историята не са важни, затова и във все по-малко филми напоследък можем да ги открием. Но щом е 3D, има ефекти и го дават "в мола" - това е важното.

Още

Концептуалните рисунки на Х. Р. Гигър за "Пришълецът" са по-смразяващи и от самия филм

Концептуалните рисунки на Х. Р. Гигър за "Пришълецът" са по-смразяващи и от самия филм

В един филм, в който авторът се опитва да разкаже една интригуваща история поетапно и без да претупва сюжета, е нормално събитията да се развиват с естествения си ритъм. Малко от зрителите осъзнават, че един филм се опитва да разкаже историята на няколко човешки съдби само в два часа време. Това им се струва прекалено дълго. Не е достатъчно и за да задоволи нуждите им - ако няма експлозия, пролята кръв, или всички съставки на една "агнешка чорбичка", редовият гражданин смята времето си пред екрана за загубено. Ридли Скот си е взел тази поука и е коригирал координатите на кораба си. Не защото смята подхода си за грешка, а защото знае, че по онзи, другия начин, както той вижда за правилно да разкаже историята си, никой няма да я чуе.

И ето, имаме налице трейлъра на "Пришълецът: Завет". Доста по-кървав и динамичен от "Прометей". И, съдейки по отзивите на кинокритиците, които до един се превъзнасят по сцената под душа, не е пропуснат и старият рекламен трик. Сексът продава, нищо че единият от любовниците бива разкъсан на парчета. Още по-успешна е комбинацията от секс и насилие, както се пееше в една песен.

"Пришълецът: Завет", независимо какво е заглавието, въпреки всичко ще направи връзката между "Прометей" и първия филм от поредицата "Пришълецът", излязъл през 1979 г. Ридли Скот обещава отговор на всички въпроси, поставени в "Прометей". Тези отговори се отнасят и до цялата концепция на сагата, във всичките й превъплъщения.

Коментирай 0

Още ВИДЕО

Днес ще разберем кои са победителите на 24-тия София Филм Фест - ЛЯТО

Непосредствено след церемонията на Платформата А6 (НДК) ще бъде излъчен филмът на Джесика Удуърт и Петер Бросенс "Босият император"

"Шарлатан" на Агнешка Холанд прави своята фестивална премиера днес на открито

Вижте още какви филмови изненади можете да гледате на 5 юли в програмата и онлайн срещите на София Филм Фест

Филмов разказ за уникални съдби - "Денят на жената" с премиера на открито

София Филм Фест стартира прожекциите на откритата сцена в Парк Военна академия с филма на Доля Гавански, а началото 20.30 часа

Чуйте нежните синя цветя на Цветелина Чендова

Певицата представи най-новите си песни в онлайн концерт в градината заедно с китариста Пламен Петров

"Паразит" дава началото на 24-тия София Филм Фест днес

Носителят на "Златна палма", четири награди "Оскар" и стотици отличия от цял свят ще открие специалното лятно издание на фестивала

Наклонената кула в Пиза - легендарната грешка на eдин архитект (ВИДЕО)

Първата част на символа на тосканския град Пиза е построена от Бонано Пизано през последната четвърт на ХIII век, твърди палеографът Джулия Аманати

Виж всички

Календар