Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Съвременно фламенко с новата звезда на испанския танц

СВЕТОВЕН ТЕАТЪР В СОФИЯ

Съвременно фламенко с новата звезда на испанския танц

Звездата на фламенкото Едуардо Гереро комбинира разновидности на испанския танц в спектакъла "Desplante"

Едуардо Гереро

Едуардо Гереро комбинира разновидности на характерния испански танц в "Desplante" - интимен, драматичен и въздействащ спектакъл, който зрителите могат да видят на 10 юни в Сатиричния театър.

С гастрола завършва програмата "Световен театър в София" - за представяне на чуждестранните заглавия от Международния театрален фестивал "Варненско лято", съобщават организаторите.

"Desplante"

"Desplante" е отличен на Международния фестивал за фламенко "Минас де ла Унион" в Мурсия, Испания. Заглавието означава знак, който изпълнителят на фламенко дава на певеца и китариста за предстояща смяна на ритъма.

Според специалистите, със своя ярък индивидуален почерк и интензивно присъствие Гереро извлича същността на фламенкото и му придава съвременна форма. Той е придружен от безупречния глас на Емилио Флоридо и красивото звучене на китарата на Хавиер Ибанес, които създават истинска наслада за сетивата. С "Desplante" Едуардо Гереро показва същността на фламенкото с нова сила и усъвършенстван стил, който допринася за развитието на този танц, обявен от ЮНЕСКО за световно нематериално културно наследство.

Едуардо Гереро

Още

"Макбет" като "пекинска опера" е в афиша на "Световен театър в София"

"Макбет" като "пекинска опера" е в афиша на "Световен театър в София"

Едуардо Гереро започва да танцува още на шестгодишна възраст в школата по фламенко на Кармен Гереро в Кадис. Продължава обучението си при легенди на испанския танц като Антонио Каналес, Манoло Марин и други. Учи в Консерваторията по танц в Кадис, след това разширява познанията си по съвременен танц при Дейвид Грийнал и по класически танц при Монсерат Марин. От 2002 г. се изявява в спектакли на едни от най-значимите фламенко хореографи и изпълнители в Испания, между които Антонио Каналес, Ева Уербабуена, Аида Гомес.

Артистът има престижни награди, сред които и наградата на публиката на фламенко фестивала Festival de Jerez - 2017. Танцува на водещи сцени в Испания и по света, включително в Болшой театър в Москва, в музея "Гугенхайм" в Ню Йорк и други. Представлява го испанската продуцентска компания Ashara Cultura, посветена на популяризирането на фламенкото. Клара Кастро - мениджър на компаниятга, е организирала концерти на звезди като Принс, Брус Спрингстийн, Ролинг Стоунс, U2.

Едуардо Гереро

"Desplante" гостува в България с подкрепата на Институт "Сервантес" - София, и на посолството на Испания.

Можета да гледате новата звезда на испанския танц още на 8 юни от 20:30 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център Варна като част от Международния театрален фестивал "Варненско лято".

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Анелия Димитрова блести като Китри в "Дон Кихот" в Летния театър в Бургас

На 15-и август от 20.30 часа в главната мъжка роля ще бъде премиер-балетистът на Бургаската опера Даниел Тичков

Фестивалът „Опера на върховете -Белоградчишки скали“ представя премиерния балетен спектакъл „Хиляда и една нощ“

На фона на величествените Белоградчишки скали, тази вечер публиката под звуците на пулсиращи барабани ще се наслади на великолепния балетен спектакъл "Хиляда и една нощ" от големия азербайджански композитор Фикрет Амиров

Жана д'Арк е небинарен персонаж в постановка на Шекспировия театър "Глоуб"

Пиесата "Аз, Джоан" (Аз, Жана) ще "предложи възможност за друга гледна точка", казват от управата на театъра

Марсело Молина - най-младият хореограф, избран от Борис Ейфман в емблематичния Александрински театър

В момента мексиканският танцьор и хореограф поставя, заедно с многонационалната балетна трупа на Старозагорската опера, грандиозния балетен спектакъл "Одон"

"Набуко" от Верди открива тази вечер "Опера на върховете – Белоградчишки скали“

Фестивалът "Опера на върховете - Белоградчишки скали" ще бъде открит тази вечер със спектакъл по шедьовъра "Набуко" от Верди

Творческата лаборатория "Поетите на Стара Загора" ще бъде представена на сцена

На 3 август можете да видите резултатите от работата на петимата режисьори Цвети Пеняшки, Ивана Бобойчева, Ивайло Ненов, Йордан Тинков и Милена Миланова заедно с техните екипи