Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Плевенският театър започва 105-я си сезон с три премиери

НОВ ТЕАТРАЛЕН СЕЗОН

Плевенският театър започва 105-я си сезон с три премиери

Още на 5 септември ще се състои премиерното представление на "Нацията на влюбените" от Михаил Дурненков по романа на нобеловата лауреатка Светлана Алексиевич - "Време second hand"

Спектакълът "Нацията на влюбените" от Михаил Дурненков по романа на Светлана Алексиевич - "Време second hand", режисьор е Мартинш Ейхе (Снимка: Стефан Н. Щерев/Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен)

Драматично-куклен театър (ДКТ) "Иван Радоев" в Плевен започва 105-я си юбилеен сезон с три премиери. Това съобщиха за БТА от културния институт.

Още

Плевенският театър предлага 13 заглавия през месец май

Плевенският театър предлага 13 заглавия през месец май

Още на 5 септември ще се състои премиерното представление на "Нацията на влюбените" от Михаил Дурненков по романа на нобеловата лауреатка Светлана Алексиевич - "Време second hand". Режисьор е Мартинш Ейхе. В продукцията са представени размисли за времето на разпадането на СССР, опит да се чуят хора с различни възгледи за историята и живота в комунистическия свят.

Вплетени са и реални видео интервюта с руснаци, напуснали родината си, които отговарят на въпроси като какво означава Русия за тях, какво е за тях думата емиграция и др. Предпремиерно спектакълът бе представен пред публика в Плевен през месец май.

На 14 септември ще е премиерата на "Когато гръм удари" от Пейо К. Яворов.

"Нашето представление поставя своя фокус върху премълчаното - катализатор на "отровното гниене" на живота. Прави опит да проследи как стаената, забравена, потулена истина бавно и незабелязано пропуква своя път през времето", казва режисьорът на спектакъла Ростислав Георгиев. В ролите са ангажирани актьорите Ива Николова, Адриан Филипов, Генадий Николов, Антъни Пенев, Теона Димова и Васил Витанов.

Третата премиера през септември е посветена на децата. Най-малките зрители ще могат да се забавляват с "Лакомият змей" по Тери Джоунс. Постановката е дело на Милена Мавродинова. Обявени са две премиерни представления на 30 септември, събота, от 11:00 и от 13:00 часа.

В афиша на ДКТ "Иван Радоев" през септември са включени и представления на "Търси се нов съпруг", "Минало не/свършено", "Елате ни вижте", "Кратка пиеса за любов". За децата са подбрани спектаклите "Франклин", "Мечешка приказка" и "Тигърчето Спас и малкото голямо слонче".

На 29 септември на сцената на ДКТ "Иван Радоев" ще бъде представен спектакълът "Перфектната сватба" на Театрално-музикален център - Кърджали.

Билети за всички представления може да се закупят вече онлайн. Билетната каса в театъра ще започне работа от 28 август.

Още

Жан-Пол Сартр под открито небе

Жан-Пол Сартр под открито небе

Още

"Силно и ясно" - израелската хореографка Ор Марин със световна предпремиера в София

"Силно и ясно" - израелската хореографка Ор Марин със световна предпремиера в София

Още

Бина Харалампиева открива театралния сезон във Варна с "Под игото"

Бина Харалампиева открива театралния сезон във Варна с "Под игото"

Още

"Магията на вятъра" превръща Сливен в център на изкуството за четири дни

"Магията на вятъра" превръща Сливен в център на изкуството за четири дни

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Диана Добрева и Александър Секулов с нов мащабен проект - спектакъл по романа "Моби Дик"

Премиерата ще бъде на 3 и 4 февруари 2024 г. в Народния театър

С оперетата "Цигански барон" се открива новият сезон на Бургаската опера в петък

Постановката на Марио Николов е атрактивна трактовка на интригуващия сюжет, в съчетание с възхитителната музика на Йохан Щраус-син

Софийската опера представя "Валкюра" от Рихард Вагнер на фестивал в германския град Фюсен

На сцената на фестивалния театър "Нойшванщайн" публиката ще види постановката, чиято премиера се състоя в София през юли 2023 г., под режисурата на Пламен Карталов - един от най-търсените Вагнерови режисьори

Оперната прима Диана Дамрау пристига в София с цялото си семейство

Звездата на Метрополитън опера с концерт в зала „България“ на 8 октомври

"Лакомият змей" е премиерният спектакъл за деца на плевенския театър

Първите премиерни представления на "Лакомият змей" са днес от 11:00 и от 13:00 часа в камерна зала. През октомври спектакълът ще има нови срещи с детската публика

Националният музикален театър вдига завесата за нов творчески сезон

Откриването е с премиерата на концерт-спектакъла "Приказка за виенския валс"