Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

10. Антистатик: Романтичното издание започва!

ФЕСТИВАЛИ

10. Антистатик: Романтичното издание започва!

Днес стартира 10-тото издание на Международния фестивал за танц и пърформанс

Антистатик 2017

В продължение на 10 дни на 7 места в София ни очакват 16 наелектризиращи събития в различен формат и мащаб.  Артистичната програма представя 7 пърформанса на реномирани артисти от България, Сърбия, Австрия, Франция, Полша, Германия, Израел и Япония.

Още

Зад кулисите на Антистатик 2017

Зад кулисите на Антистатик 2017

За ежедневните къси съединения се грижи богата съпътстваща програма, съставена от уъркшопи за професионалисти и любители, интригуващи лекции и предизвикващи сърцебиене партита. И всичко това е с траещ романтичен привкус, какъвто го разбира съвременното сценично изкуство: позволяващ дълбока интимна близост, но без да задължава.

И през 2017 г. артисти и зрители продължават да имат възможност да "загреят" заедно преди повечето представления. Warm Up подходът е уникално решение на "Антистатик", което доказано работи и помага за неусетното, съвместно навлизане в сценичния свят. Формулата му предвижда артистите да посрещнат публиката предварително и да я въведат чрез избрани фрагменти от работата си.

Още

Емоционално-наелектризиращ "Антистатик" 2017! Вижте тийзър-а!

Емоционално-наелектризиращ "Антистатик" 2017! Вижте тийзър-а!

Програмата на Warm Up сесиите вече е публикувана, а входът за тях е свободен. И понеже истински добрите срещи не приключват отведнъж, след пърформансите "Антистатик" отваря пространство за приятелски разговор с гостите, в което неудобни въпроси няма.

Споменавайки гости трябва да добавим, че за десетото издание на Антистатик като стипендианти на фестивала пристигат участници от Сърбия, Македония,Румъния, Унгаря, Египет и САЩ.

Емилиян Гацов – Елби, композитор, Антистатик 2017

Романтичният нощен ритъм на фестивала пък ще бъде поддържан от тематични партита. Композиторът-експериментатор Емилиян Гацов-Елби, чиято авторска музика познаваме от множество представления през последните години, е подготвил специален романтичен плейлист за откриващото парти на фестивала на 13 май от 21:30 часа в Red Cafe Beati, Център за култура и дебат "Червената къща". Той обещава да бъде "сапунена опера за ушите, танцувални химни на една вече изгубена от експерименти емоция, от която тялото ще се движи по-романтично".

DJ Виолета Качакова, Антистатик 2017

За да се погрижи за романтичния тонус на "Антистатик", специално от Скопие пристига и едно от най-свежите открития на клубната сцена в Македония и на Балканите - DJ Виолета Качакова. На 19 май от 22:00 часа в Supa Star (бул. "Дондуков" 17) тя ще ни пренесе в антистатично състояние на тялото и ума със силна селекция от танцувална музика. Входът и за двете партита е свободен и включва романтичен комплимент.

И ако досега "Антистатик" е представил на софийската публика повече от 90 представления на едни от най-иновативните и значими танцови артисти на българската и международна сцена, то с 10. Антистатик: Романтично издание броят им надхвърля 100. Така че ще бъде не просто романтично, но и емблематично. Затова не го пропускайте.

Повече за Фестивала може да научите ТУК.

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Режисьорът Димитър Стефанов: Публиката заслужава да види представления, които са създадени с откровение и с любов

Магичният свят на Шекспир и "Бурята" оживяват в най-новата постановка на театър "Любомир Кабакчиев" - Казанлък, представена в културен център "Алиуловата къща"

"Орфей и Евридика" препълни Античния театър в две поредни вечери

Международният оперен туризъм в Пловдив вече е факт

"Сънят на Пилат" открива с Сцена на вековете 2022

"Балетната трупа на годината" представя "Танцовата продукция на годината" "Сънят на Пилат" на сцената на крепостта "Царевец"

Концерти на тъмно ще има в "Топлоцентрала"

На 4 и 5 юли са първите две събития от платформата Unseen Scene с музика на живо и на тъмно от Dead Man's Hat и Leena

"Ромео и Жулиета" от Шарл Гуно - първа постановка в историята на Варненската опера

Във Варна на 7 юли 2022, 21.00, Премиера в Летния театър, в Балчик на 8 юли, 21.00, в Двореца Балчик