ХРАНАТА НА ИЗВЕСТНИТЕ
Закуска за ... таланти: Какво са обичали да похапват големите
Своята фото сесия за любимите блюда на известни режисьори, писатели и художници, Мишел Жерар нарекла "Храната на художника".
Автор : / 3143 Прочита 3 Коментара

Фотографката Мишел Жерар от Детройт не просто снима храна, но изпълва творбите си с особен смисъл.
Разглеждайки една или друга фотография, ценителят се пренася в мислите си на други места и се потапя в атмосферата на отминали дни.
Своята фото сесия за любимите блюда на известни режисьори, писатели и художници Мишел нарекла "Храната на художника".
Жерар разказва, че в процеса на създаването на фото сесията, за да предаде атмосферата, тя се опитвала да пресъздаде не само самите блюда, но и характерните предмети на бита, кулинарния етикет и подредбата на масата в конкретната епоха.
И така, пригответе се за вълнуващо кулинарно пътешествие в миналото.
Пред вас са стриди и пържола, любимите блюда на поета Уолт Уитмън. Писателят е имал изтънчен вкус и предпочитал деликатесите.
Франсис Скот Фицджералд прекарвал вечерите си в евтини мотели в Северна Каролина, вечеряйки консервирано месо направо от кутията, с гарнитура от плодове.
Художникът Анди Уорхол бил рядък любител на сладките неща. Желирани бонбони, шоколад, мармалад, кексове... Всичко това "поливал" с мляко с лед.
Писателят Джак Керуак работел без прекъсване с денонощия, похапвайки предимно китайска храна, ябълков пай и сладолед.
Дейвид Линч, режисьор на сериала "Туин Пийкс", предпочитал любимите ястия на главния си герой - силно черно кафе и млечен кейк.
Чарлз Монро Шулц, както подобава на създател на анимации за деца, закусвал с два сандвича с шунка и чаша мляко.
Джорджия О`Киф предпочитала на закуска "чили верде" с яйца и чесново масло.
Джон Стайнбек обичал тостовете вече изстинали, а кафето - хладно.
Яйца, бекон, понички, чаша кафе, плюс няколко цигари - това е било идеалното съчетание на закуска за писателката Патриция Хайсмит.
Режисьорът Ингмар Бергман предпочитал разбито соево мляко с конфитюр, ягоди и царевични зърна.
Немският художник Герхард Рихтер обича да обядва сам точно в един часа. В менюто му най-често са домати, хляб, кисело мляко и лъжичка зехтин.
Марсел Пруст не се отличавал с оригиналност в кулинарните си предпочитания. Неговата закуска е чаша силно кафе и кроасан.
Валерия КАЛЧЕВА