Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Фотографът Zuke преборва рака и създава уникална приказка за човека

НОВА ФИЛОСОФИЯ

Фотографът Zuke преборва рака и създава уникална приказка за човека

За фон му служат призрачните пейзажи на ИсландияФотографът художник Кори Зукарели, по-известен в мрежата с ника си Zuke, се разболява от рак. За щастие, успява да пребори коварното заболяване, но ужасът, през който преминава, завинаги променя неговото отношение към нещата от живота. Осъзнава, че земният живот не е безкраен, и това го променя тотално. Той вече не си позволява лукса да отлага осъществяването на идеите си за бъдеще неопределено време.

И Zuke се захваща усилено да работи върху своите творчески проекти.

Един от проектите му носи името "Същността на човека". Това са сюрреалистични снимки, които приличат повече на илюстрации към мрачни приказки. За да създаде проекта си, американският фотограф отива в далечна Исландия. Сред величествената природа на тази страна, Кори създава своята уникална история за човека и неговото единение с природата."Всички казват, че без значение какво ще правиш, първата стъпка е най-трудна. И това е така, защото повечето от хората малко или много обикновено се страхуват от неизвестността", казва фотографът в интервю по повод тази фотосесия."Страхът е нещо ужасно. Аз съм виждал примери, какво може да направи той с човека, притискайки го в мъртвата си хватка. Много тъжно е да гледаш как страхът задушава хората.

"Всеки от нас може да попадне в различна ситуция, и не можем да получим универсален съвет за това, как преминем през трудностите, как да се държим. Ето защо е изключително важно, изпълнени със страст и решителност да правим това, което сме замислили, да вървим към своята цел, без нищо да може да ни спре", изповяда новата си философия Zuke.

Валерия КАЛЧЕВА

zukephotography.com

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

18 процента сиво - фотография от Стоян Йоргов

Галерия "Ракурси" представя изложбата "18% Gravity" (Гравитация) до 11 юли 2020 г.

"Къс земя" на Йохана Траянова - нежни мигове между човека и природата

Изложбата е пътуваща, първата спирка е Пловдив, където може да бъде видяна от 18 юни до 21 юни, като част от фестивала "Капана Базар"

Явлението "Вулкан" с майстора на фотографския натюрморт Александър Николов

Фотоизложбата с 152 черно-бели кадъра на емблематични творци от Варна, започва от днес в Градската художествена галерия "Борис Георгиев"

10 от най-красивите водопади в света

Предлагаме ви да попътешестваме из света с една фоторазходка

Вълнуващата красота на магическите пейзажи на Канада

Националният парк Банф съществува още през XIX век