Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

В Дубай отвори врати панаирът на изкуствата

КУЛТУРА И ПАНДЕМИЯ

В Дубай отвори врати панаирът на изкуствата

Временните галерии с 50 модерни експозиции от 31 страни, са разположени около забележителната конструкция Гейт хауз в центъра

Снимка: Timeoutdubai

Панаирът на изкуствата "Арт Дубай" отвори врати тези дни и върна спомена от времето преди пандемията, писа Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

Любители на изкуството, облечени в дизайнерски тоалети или алтерантивна мода, блогъри, известни личности и инфлуенсъри, които снимат с мобилните си телефони. Хората разговарят помежду си и се смеят. Единствената разлика отпреди е, че всички носят маски на лицата.

През март миналата година изложението беше отложено заради пандемията от новия коронавирус. Завръщането му тази година е част от усилията на града-държава да възстанови международната търговия и туризма, които движат икономиката.

"Арт Дубай" беше първият панаир на изкуствата, отложен точно в началото на пандемията и сега е първият, който се съживява", каза Пабло дел Вал, творчески директор на изложението.

"Мисля, че това е емоционален, фантастичен момент. Всички очакваха с нетърпение да спрат да се взират в мониторите и да получат физически контакт с произведение на изкуството", добави той.

Още

Франкфуртският панаир на книгата започна с изцяло виртуална церемония

Франкфуртският панаир на книгата започна с изцяло виртуална церемония

Тази година обаче има и различия. Изложението обикновено се провеждаше в огромното конферентно пространство на хотелския комплекс "Мадинат Джумейра" до "Бурж ал Араб".

Тази година то е организирано в Международен финансов център Дубай. Временните галерии с 50 модерни експозиции от 31 страни, са разположени около забележителната конструкция Гейт хауз в центъра.

Организаторите дадоха възможност на галериите, които не са успели да пътуват до Дубай, да представят експозиции чрез телеконферентна връзка.

Навсякъде има табели с призиви за спазване на социална дистанция, както и диспенсъри с дезинфектанти. Посетителите могат да запазят предварително час за посещение. Желаещите могат да разгледат изложението и виртуално от домовете си.

Още

Превръщаме остров "Св. св. Кирик и Юлита" в световен център на изкуствата

Остров "Св. св. Кирик и Юлита" става световен център на изкуствата

Още

Пускат парфюми с аромати на седемте вида творчество за "Нощта на изкуствата" в Русия

Пускат парфюми с аромати на седемте вида творчество за "Нощта на изкуствата" в Русия

Още

Започва Седмицата на изкуствата на театралния фестивал в Авиньон

Започва Седмицата на изкуствата на театралния фестивал в Авиньон

Още

БАН ни предлага в Интернет да разлистим "Българският XX век в изкуствата и културата"

БАН ни предлага в Интернет да разлистим "Българският XX век в изкуствата и културата"

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

А или без извинение: Албанско съвременно изкуство

В изложбата участват единадесет автори, които представят младата, развиваща се сцена на изкуство в Албания. Тяхното представяне е част от платформата “NEXT Balkan”, проследяваща тенденции в съвременното изкуство на Балканите

"Стая с безброй истории" на Таня Харизанова - в Арт Галерия Le Papillon

Изложбата може да се види от 15 април до 06 май 2021 г.

Балът в музея "Метрополитън" ще е през септември и май догодина

Тази година първата изложба ще бъде открита през септември, а втората й част - през май 2022 г. Първата се нарича "В Америка: Лексикон на модата", а втората "В Америка: Антология на модата"

Андрей Даниел. Между две епохи

Между две епохи е творческото усещане за принадлежност преди и след, на граница, на кръстопът. Вернисажът е на 13 април 17.00-20.00 часа в СГХГ