Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Тя и никоя друга" от Михаил Лалов

ПОВЕЧЕ ЛЮБОВ ВЪВ ВСИЧКО

"Тя и никоя друга" от Михаил Лалов

Изложбата е в Арт галерия Le Papillon от 28 април до 18 май 2022 г.

"Рожден ден" (Източник: Арт галерия Le Papillon)

Тя е картината, цвят, щрих, емоция, дори музиката, която слушам, когато работя в ателието. Тя е животът, любовта и семейството. Тя е вечната муза и вечното изкуство. Тя е търсенето, откритието, началото на платното, дори подписът под него, с което гарантираш, че това си ти и светът, който е създаден, за да бъде открит по един различен начин."

Михаил Лалов

Още

"Извън рамката" - живопис и скулптура в Арт Галерия Le Papillon

"Извън рамката" - живопис и скулптура в Арт Галерия Le Papillon

Арт галерия Le Papillon от 28 април до 18 май 2022 г. отбелязва в пространството на галерията 70-годишния юбилей и 40 години професионален път на художника Михаил Лалов с експозиция от лирични живописни платна, обединени под мотото "Тя и никоя друга". Под това заглавие в рамките на годината се провеждат поредица значими негови изложби из цяла България, като всяка една представя различните творчески посоки, художествени изрази и жанрове, в които можем да опознаем и разпознаем типичния му почерк, мащаба на таланта и емоционалността на маестрото.

Арт галерия Le Papillon

"Одалиска с робиня" (Източник: Арт галерия Le Papillon)

"Юлска нощ" (Източник: Арт галерия Le Papillon)

Настоящата експозиция обединява, както великолепни майсторски платна от преди повече от 10 години, подготвяни от него през годините, за да бъдат показани на тази юбилейна изложба, така и нови произведения, специално създадени за представянето им в Арт Галерия Папийон.

Всички те са фигурални композиции, които разказват пъстри истории за красота, любов, за енигматичната женска природа. Акцентът е върху любимата му тема за женското начало и жената като муза в типичния нежен, романтичен Лаловски маниер с игра на светлина, великолепно живописно чувство и изящно цвето усещане.

"Гостенка" (Източник: Арт галерия Le Papillon)

В изложбата преобладават картини в големи формати, в меки, пастелни тонове, където Лалов прекрасно разгръща спонтанния си експресивен характер, свободен дух и убедително улавя вниманието ни с преплетените си композиции.

Лалов, майсторски владеещ различни тайни и техники, ни внушава лекота, финес и почти акварелно усещане на платната, макар рисувани с маслени бои, които карат зрителят да потъне в магията на големия формат.

Женските образи са изобразени по много различни начини, загатващи за многоликата женска природа в сложни композиционни плетеници от женски тела и тайни, недоразказани истории.

"Сладко похищение" (Източник: Арт галерия Le Papillon)

Сюжетите на творбите на Лалов са многопластови, често формите са просто очертания, но винаги живописния начин на полагане на цветовете разкрива страстта на художника и вплита съзнанието на зрителя в приказка.

Още

Търсещият хармонии Валентин Узунов в Арт Галерия Le Papillon

Търсещият хармонии Валентин Узунов в Арт Галерия Le Papillon

Михаил Лалов е художник на духа, виртуозно вдъхващ живот на всяка форма и тяло в своите творби. Неговите драматургично изпълнени "преразкази" са картини, които предизвикват емоции и резонират с чувствата на зрителя - различни във всеки момент. Така творбите му са обичани дълго време, създавайки усещането за динамика и промяна, която се разкрива всеки път различно в зависимост от настроението на съзерцаващия.

"Играта" (Източник: Арт галерия Le Papillon)

Картините му не са лични истории, а по-скоро сюжети от драматургията, дори митологията, с която той дълго се е занимавал. Лалов е творец, обичащ предизвикателствата и често организира в своите огромни ателиета творчески диспут с изразните средствата на четката и молива с различни видни художници на нашето съвремие. Така стимулира не само собственото си развитие, но създава реално изследване на съвременната художествена сцена, каквато е една от функциите на изкуството.

Според художника времето, в което живеем ни напомни, че всичко е преходно, но красотата и изкуството са ценностите, които са неизкореними. "Това, че имам зад гърба си стотици картини, не значи нищо. Винаги откривам нещо ново. Удоволствието от изкуството е да преоткриваш себе си и света около теб и винаги да правиш нещата, които обичаш. Когато ги правя, ги правя за мен, не ги правя за други.

Още

Вселената на Иван Димов в Галерия "Арте"

Вселената на Иван Димов в Галерия "Арте"

А иначе е съвсем естествено, че искам да ги видят повече хора", разкрива още Михаил Лалов. "Всичко е мечта, дори всяка една картина, която тръгваш да реализираш, ти е мечта, защото не знаеш какъв ще е резултатът накрая. Трябва да я направиш с любов, за да стане картина. Повечето картини, които ги правя, ги правя с любов и настроение. Затова аз работя с много цвят, не обичам да е черно, да е много агресивно, аз обичам повече любов да има във всичко".

"Сладкият плод" (Източник: Арт галерия Le Papillon)

"Предизвикателството" (Източник: Арт галерия Le Papillon)

Заповядайте на вернисаж на изложбата на 28.04.2022 /четвъртък/ в изложбения салон на арт галерия Le Papillon от 14.00 до 19.00 ч, за да усетите силата на неговата енергия и присъствие в майсторските платна, селектирани за тази експозиция!

Експозицията може да бъде видяна от 28-ти април до 18-ти май 2022 г. в изложбената зала на галерията във Варна, ул. Драгоман 12, а също и да бъде разгледана на сайта artpapillon.com или fb: Le Papillon Art Gallery.

Изложбата е част от "Годишна програма на Арт Галерия Папийон за 2022 г", подкрепена от Национален фонд "Култура" към Министерство на Културата.

Още

"Съществува" от Нани Мерино  в Галерия "Аросита"

"Съществува" от Нани Мерино в Галерия "Аросита"

Още

Вълнуващо живописване с хартия - "Пренасяме живота" от Йордан Парушев в Галерия "Арте"

Вълнуващо живописване с хартия - "Пренасяме живота" от Йордан Парушев в Галерия "Арте"

Още

"Отвъд канона" на Любен Домозетски в Галерия "Little Bird Place"

"Отвъд канона" на Любен Домозетски в Галерия "Little Bird Place"

Още

RED/ЧЕРВЕНО/ - гореща експозиция на 12 художници в Галерия АРОСИТА & галерия Depoo

RED/ЧЕРВЕНО/ - гореща експозиция на 12 художници в Галерия АРОСИТА & галерия Depoo

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Вижте "Светлината на брега" от Огнян Георгиев

Изложбата е от 16 май до 30 май 2022 г. в Галерия "Арт Маркони"

Поетесата Маргарита Петкова бе звездният гост в Европейската нощ на музеите и галериите в Плевен

Двамата с поета Добромир Банев представиха пред многобройна аудитория в залата на галерия "Арт център Плевен" своята съвместна поетична творба "Абсурдни времена" - нецензурирана версия

"(Не)Нормалност" в новата изложба на Венцислав Диков

В 15 нови живописни платна в галерия ArtVibes художникът за пореден път преосмисля творческата реалност: стабилизатор на хаоса, скривалище или просто бягство от реалността

"Пряко допълнение" в Галерия "Ракурси"

Изложбата е от 13 май до 7 юни 2022

"Мерилин" от Анди Уорхол беше продадена за рекордните 195 милиона долара

Картината "Shot Sage Blue Marilyn" от 1964 г., която е с размери 101,6 на 101,6 см, се основава на рекламна снимка на актрисата за филма "Ниагара". Създадена е със ситопечат и акрил върху ленено платно

"Поведението на материята" от Вито Валентинов в КО-ОП

Изложбата се открива на 11 май и ще продължи до 6 юни