Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

"Извън рамката" - живопис и скулптура в Арт Галерия Le Papillon

ГОДИШНИ ТЪРСЕНИЯ

"Извън рамката" - живопис и скулптура в Арт Галерия Le Papillon

Може да се разгледа от 10 декември 2021 до 16 януари 2022 г.

Чавдар Гюзелев, Извън рамката (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Арт Галерия Le Papillon представя "Извън рамката", Годишна Сборна Изложба
живопис и скулптура

Може да се разгледа от 10 декември 2021 до 16 януари 2022 г.

вернисаж на 10 декември 2021 г. /петък/ от 14.14 до 19.19 часа, гр.Варна, ул.Драгоман 12

Чавдар Вълов (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Адриан Бекяров, Натюрморт (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

"Великите и необикновени идеи, излизащи извън границите на обичайното, често създават в хората по-малко впечатление, от малките, но ясни на всекиго факти." Хърбърт Уелс

Още

Търсещият хармонии Валентин Узунов в Арт Галерия Le Papillon

Търсещият хармонии Валентин Узунов в Арт Галерия Le Papillon

С голямо удоволствие и нетърпение Арт Галерия Le Papillon за 15-та поредна година организира превърналата се вече в любима традиция Сборна Годишна Изложба. В навечерието на Коледните и Новогодишните празници и по-конкретно - от 10 декември 2021 г. до 16 януари 2022 г., ще бъдат представени най-новите произведения на едни от най-вълнуващите съвременни български художници и скулптори.

Геракси Гераксиев, Извън рамката (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Темите, които галерията поставя за този традиционен годишен културен обзор, са насочени двупосочно, провокиращи едновременно творческия импулс на поканените автори и асоциативната мисъл на всички зрители.

Изразът "Извън рамката" е често използван за нарицателно на нещо нестандартно, нетипично и дори извън нормата - каквито са и често средствата, с които борави изкуството. Тези думи устремяват съзнанието да търси друг ракурс на гледна точка, от където може да види истината отвъд обичайното възприятие.

Гергана Лалова (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

"Извън рамката" предизвиква разчупване на граници и предразсъдъци, надстрояване на разбиранията, включително обогатяване с нови знания и опитности. Във време на неочаквани ограничения не е ли изкуството едно от малкото неща, осигуряващо ни безусловна свобода? А когато то е стойностно, винаги предизвиква емоции и съждения, доставя естетическа наслада за сетивата, но и безбрежен полет на въображението.

Още

Арт Галерия Le Papillon  представя Христо Христов с изложбата "Преминаващи фигури"

Арт Галерия Le Papillon представя Христо Христов с изложбата "Преминаващи фигури"

Използвайки "рамката" като алегория на собствено наложените ни ограничавания, поставяме възможността да приемем предизвикателството да погледнем от друг ъгъл, нетипичен за нашите възприятия и да разширим хоризонтите си.

Ако общуването с картина или скулптура помогне на зрителя дори малко да надскочи собствените си разбирания за хармонии, чувствителност за цветови нюанси, установени вкусове и виждания за форми и структури, то една от функциите на галерията е осъществена.

Григор Мицев, Крадец на огледала (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Мисията на изкуството е възпитавайки естетически и нравствени норми, да стимулира, развива и държи будна интелектуалната и духовната страна на нашата природа, за да сме пълноценни, по-съвършени индивиди с ползотворно влияние за всички и всичко, което ни заобикаля.

Традиционно в тази годишна тематична изложба представяме селекция от творби както на автори, чиито експозиции са гостували в пространството на галерията през годините и чието развитие следим, но и на нови имена, чиито изложби предстоят през следващата година. Богатството от многообразие на стилове, жанрове, изразни средства, техники, идеи, мирогледи и наслоени емоции, дава възможност на всеки зрител, докоснал се до тях да преоткрива общуването с изкуството, света и себе си по нов начин.

Христо Христов, Нике (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

А изкуството е стойностно, когато освен да достави естетическа наслада за сетивата успява и да развълнува, да предизвика различни по вид емоции и съждения. Понякога неочаквано за нас самите, интересът ни към стил или жанр, който е бил далечен и е излизал "извън рамката" на нашите разбирания изведнъж ни провокира и вълнува и показва нашето развитие и пробуждане на нова сетивност. Целта на изложбата не е да открие сложни отговори, а да провокира именно тази надградена сетивност и спонтанни емоции, да повдигне различни въпроси и догадки. Така общуването с изкуството става пълноценно и двупосочно.

Още

Рисунки на Иван Милев в галерия "Лоранъ"

Рисунки на Иван Милев в галерия "Лоранъ"

През годините галерия Папийон се стреми да представя пред публика качествени творци с избрани произведения, защото мисията на галерията е не просто да показва разновидни по стил и много на брой творби, а те да бъдат на високо ниво, за да се формира естетика, да се възбуди интереса на нова публика към красивото, ценното, стойностното, дори това да е трудна задача за една експозиция.

Желанието ни е да задоволяваме жаждата за нови естетически преживявания на вече запалени почитатели на българското изкуство, които оценяват по достойнство добрите творби и е все по-трудно да бъдат впечатлени.

Михаил Лалов, Приказка без край (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Затова и тази година подбраните 74 участници са личности със забележимо присъствие в българската култура, създаващи ценности и очертаващи параметрите на българското изкуство, намерили признание у нас, същевременно добре поставени и на художествените сцени по света.

Те ще ни покажат най-новите си творби, изпълнени в маслени бои, акварел, акрил, бронз, керамика, стъкло и смесена техника - сюрреалистични, реалистични, абстрактни композиции, наситени както с богата символика, в различни направления, но всички до една откровени, вълнуващи и въздействащи. Изложбата е динамична, а голяма част от авторите представяме с повече от една творба, като експозицията ще се допълва с новопристигнали произведения до самия й край. Това я прави вълнуваща и интригуваща.

Мариана Маринова, Пролет (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Ето участниците в настоящата изложба:

Живопис - Ада Бреедвелт, Ален Дей, Андриан Бекяров, Анета Яламова, Атанас Парушев, Атанас Хранов, Валентин Ангелов, Валентин Узунов, Васил Василев, Васил Василев - Зуека, Веселин Начев, Володя Кенарев, Георги Йорданов, Георги Лечев, Георги Щърбев, Геракси Гераксиев, Гергана Лалова, Проф. Десислава Минчева, Деян Веков, Димитър Буюклийски, Димитър Тумбалов, Димитър Чолаков, Долорес Дилова, Елена Стоева, Живко Мутафчиев, Проф. Ивайло Мирчев, Иван Обретенов, Иван Стратиев, Илиян Иванов, Илия Милков,

Още

"Стая с безброй истории" на Таня Харизанова - в Арт Галерия Le Papillon

"Стая с безброй истории" на Таня Харизанова - в Арт Галерия Le Papillon

Йоан Левиев, Йордан Маринов, Кирил Митовски, Мара - Мариела Димитрова, Марина Богданова, Марияна Маринова, Месрур Сабит, Милко Божков, Михаил Лалов, Надя Станчева, Нели Ценова, Петър Димов, Петя Танева, Пламен Монев, Ралица Савова, Росен Кръстев, Светла Косева, Снежана Славова, Станимир Видев, Станислав Вардев, Стефан Асенов, Стефан Марков, проф. Стоимен Стоилов, Таня Доскова, Татяна Харизанова, Христо Йотов, Цанко Цанков, Цветелина Максимова, Чавдар Вълов, Чавдар Гюзелев.

Павел Койчев, Почивка 2 (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Пенка Никова, Съседката (Източник: Арт Галерия Le Papillon)

Скулптура - Валентин Старчев, Величко Минеков, Венцислав Марков, Григор Мицев, Емануил Нинов, Иван Янев, Йордан Нарлиев, Маргарита Пуева, Нели Христова, Павел Койчев, Пенка Никова, Спартак Дерменджиев, Убавка Тончев, Христо Христов.

Заповядайте на вернисаж на изложбата на 10.12.2021 - петък, от 14:14 ч до 19:19 часа, когато с много добро настроение и традиционната чаша греяно вино, ще се опитаме да срещнем всеки със своята живописна или пластична реалност чрез произведения "Извън рамката" на едни от най-колоритните и обичани български творци!

Всички творби, налични в Арт Галерия Le Papillon можете да разглеждате, както на място, така и онлайн в нашия сайт  или fb: Le Papillon Art Gallery.

Произведенията на изкуството могат да бъдат закупени на място в галерията, но и след заявка по телефон или по мейл, ако сте далече или нямате възможност за посещение, като всички желания и изисквания се обсъждат индивидуално с всеки клиент.

Виктория Митева

Още

"Разходка с Бимбо" на Милко Божков  - в Галерия "Арте"

"Разходка с Бимбо" на Милко Божков - в Галерия "Арте"

Още

Галерия "Арт Маркони" представя празничната сборна изложба "Извисяване"

Галерия "Арт Маркони" представя празничната сборна изложба "Извисяване"

Още

Галерия "Арте" представя Емил Попов и Станислав Памукчиев

Галерия "Арте" представя Емил Попов и Станислав Памукчиев

Още

"Дългото сбогуване" от Симеон Стоилов в Галерия "Ракурси"

"Дългото сбогуване" от Симеон Стоилов в Галерия "Ракурси"

 

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

24 май – български ден на Биеналето на изкуствата във Венеция

От 11.30 зала "Тициан" на центъра за култура "Дон Орионе", където е разположена инсталацията "Съседите", ще бъде домакин на дискусията "Помнене и свидетелстване - локални и глобални контексти"

Тоалетна с тапети "Луи Вюитон" в сръбския павилион на Венецианското биенале

"Колониална изложба" на Александър Денич говори чрез реклама на туристическа агенция или чрез полска тоалетна, облепена с тапети на "Луи Вюитон"

Британският музей е открил още 268 изчезнали експоната след кражби

След като кражби от хранилищата на Британския музей бяха разкрити през август 2023 г., директорът Хартвиг Фишер подаде оставка

bTV откри фотографска изложба "Другата страна"

Проектът е част от поредицата "bTV разказва" на Радиана Божикова и е посветен на условията на живот и правото на достъп до образование на децата в Уганда

Италианска геоложка дешифрира мистериозния фон на картината "Мона Лиза"

Според изследователката изобразеният на картината сводест мост съответства на Ponte Azzone Visconti или Стария мост от XIV в.