Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Вагнер, Веберн и Шнитке ще звучат на 17 февруари под диригентството на Симеон Пиронков

МУЗИКА БЕЗ КРАЙ

Вагнер, Веберн и Шнитке ще звучат на 17 февруари под диригентството на Симеон Пиронков

В програмата са включени още творби на Рихард Вагнер - "Зигфрид идилия", симфонична поема за камерен оркестър, Антон Веберн - Шест пиеси опус 6 за голям оркестър

Вагнер, Веберн и Шнитке ще звучат на 17 февруари под диригентството на Симеон Пиронков. Събитието е в зала "България" (Плакат: Софийска филхармония)

Вагнер, Веберн и Шнитке ще звучат на 17 февруари под диригентството на Симеон Пиронков. Събитието е в зала "България", съобщават организаторите, цитирани от БТА. 

Изтъкнатата българска пианистка проф. Борислава Танева ще представи Концерт за пиано и струнен оркестър (1979) от Алфред Шнитке.

Купи билетВ програмата са включени още творби на Рихард Вагнер - "Зигфрид идилия", симфонична поема за камерен оркестър, Антон Веберн - Шест пиеси опус 6 за голям оркестър.

Борислава Танева е пианист, камерен изпълнител, педагог, композитор и организатор на музикални събития. Професор по пиано и заместник-ректор по художествено-творческата и международната дейност в музикалната академия "Проф. Панчо Владигеров".

Изнасяла е майсторски класове в Гърция, Швейцария, Люксембург, Сингапур, Бразилия, Испания, Франция, Италия, Норвегия и др. Редовно е канена като член на жури на музикални конкурси в Франция, Австрия, Люксембург, Гърция, Сърбия, Малта, България. Концертира активно в цяла Европа, Бразилия, Израел. Лауреат на международни конкурси по пиано, камерна музика и композиция в България, Италия, Япония, Гърция и Люксембург. Основател и член е на швейцарско-българската асоциация за култура SBAC.

Купи билетСимеон Пиронков е композитор и диригент, син е на композитора Симеон Пиронков. Роден е през 1965 г. в София. От 1985 до 1989 продължава обучението си в Университета за музикално и сценично изкуство във Виена, учи композиция при Ерих Урбанер и дирижиране при Карл Остерайхер. През периода 1989 - 1992 г. дирижира множество оперни постановки и оркестри и сътрудничи на няколко европейски опери, ансамбли за съвременна музика и концертни сцени в Европа. Има изпълнения в Германия, Швейцария, Италия, Франция, Австрия и др.

През 1992 г. основава състава за нова музика Оn_line Vienna, който през 2010 г. е възобновен под името Phace. От 1992 е назначен за професор в Университета за музика и сценични изкуства във Виена. От 2002 г. е професор по дирижиране. Като композитор и като диригент Симеон Пиронков участва в редица големи фестивали и центрове в Австрия, Италия, Франция, България, Германия, Хонконг, Китай и Япония.

Още

Опера на Вивалди беше представена в Италия с почти 300-годишно закъснение

Опера на Вивалди беше представена в Италия с почти 300-годишно закъснение

Още

Юлиан Рахлин дирижира първия концерт на Софийската филхармония за 2022 година

Юлиан Рахлин дирижира първия концерт на Софийската филхармония за 2022 година

Още

Пловдив кани всички, които искат да посрещнат Новата 2022 година на открито с голям концерт

Пловдив кани всички, които искат да посрещнат Новата 2022 година на открито с голям концерт

Още

Маестро Даниел Баренбойм припомни смисъла на музиката преди новогодишния концерт на Виенската филхармония

Маестро Даниел Баренбойм припомни смисъла на музиката преди новогодишния концерт на Виенската филхармония

 

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

hug or handshake представят най-новия си видео клип към песента SLOWBOY

Една силно зареждаща песен, носеща мелодично и танцувално поп звучене

Величието на Depeche Mode в Memento Mori

Dave Gahan и Martin Gore отпразнуват живота в петнадесетия си студиен албум "Memento Mori"

Световноизвестното клавирно дуо Катя и Мариел Лабек и маестро Найден Тодоров с концерт в деня на изборите

Те ще представят изключителния Концерт за две пиана на Франсис Пуленк. Елегантната френска вечер включва още "Следобедът на един фавн" от Клод Дебюси и забележителното "Болеро" от Морис Равел

Михаил Йосифов и "Новините в джаза" с турне и дебютен албум

Групата ще представи дебютния си албум "Първа емисия" с поредица от концерти в 7 града в страната

Нетфликс пуска филм за група "KISS" през 2024 г.

Групата е основана през 1973 г. в Ню Йорк. За 46-годишното си съществуване тя е продала над 100 милиона копия от албумите си

МУЗИКАУТОР писа до над 80 театъра, културни домове и ателиета за задължението да лицензират музиката в постановките си

"България, въпреки устойчивия си през последните години растеж, е на последно място по приходи от авторски възнаграждения на Балканите", заяви изпълнителният директор Иван Димитров