Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

От Ню Йорк в София: Съвременната Кармен Клементин Марген пее у нас на 31 май по покана на Соня Йончева

МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ

От Ню Йорк в София: Съвременната Кармен Клементин Марген пее у нас на 31 май по покана на Соня Йончева

С рецитала "Париж и нощта" в зала "България" ще бъде закрит първият сезон "Съкровени гласове", организиран от SY11 Events

Клементин Марген (Снимка: Dario Аcosta)

Френското мецосопрано с впечатляваща световна кариера Клементин Марген ще изнесе за първи път у нас свой концерт на 31 май от 19:30 часа в зала "България".

Купи билет

Смятаната за една от най-успешните съвременни изпълнителки на Кармен от едноименната страстна опера на Бизе ще закрие първия сезон "Съкровени гласове" с рецитала "Париж и нощта". През месеците април и май тя пее в Метрополитън опера в Ню Йорк именно в новата продукция на "Кармен", а малко след това идва директно в България.

Публиката у нас ще се наслади на обичани композиции и арии от Жул Масне, Морис Равел, Камий Сен-Санс, Жак Офенбах, Анри Дюпар, Джордж Гершуин и др. Инструменталният акомпанимент е поверен на сестрата на Клементин - Сара Марген, с която редовно гастролира по световните сцени на различни фестивали и концертни формати.

Клементин Марген (Снимка: Dario Аcosta)

"Много съм удовлетворена от успеха и реализацията на проекта "Съкровени гласове" и възможността толкова хора в България да се докоснат до изкуството и невероятните гласови възможности и послания на поканените от нас водещи млади международни артисти.

Клементин Марген е точният избор за красив финал на нашия първи сезон, за да пренесе зрителя в очарованието, космополитността и пъстрите нюанси на Париж с неговата велика музика и култура", споделя Соня Йончева.

Израсналата в Южна Франция Клементин Марген е смятана за едно от водещите мецосопрани на своето поколение, като през последните няколко години тя печели международно признание в театри като Националната опера в Париж, Дойче опер Берлин, Баварската държавна опера, Театър "Лисеу" в Барселона, Театро Колон в Буенос Айрес, Театър "Сан Карло" в Неапол, Арена ди Верона и много други.

Клементин Марген (Снимка: Dario Аcosta)

Още

Пуснаха в продажба билетите за втория сезон "Съкровени гласове" с плеяда от най-големите световни оперни звезди

Пуснаха в продажба билетите за втория сезон "Съкровени гласове" с плеяда от най-големите световни оперни звезди

Малко след като завършва Парижката консерватория, Клементин е отличена с наградата "Révélation classique de l'Adami" (2009), а през 2011-а получава приза "Révélation Lyrique" на престижния френски конкурс "Victoires de la Musique", както и специалната награда на журито на международния конкурс в Марманд.

Впоследствие се присъединява към състава на Дойче опер Берлин, където прави първите си изпълнения на Кармен - роля, която ѝ носи успех и популярност и от оперните сцени във Верона, Мюнхен, Рим, Неапол, Вашингтон, Далас, Торонто.

Купи билет

До този момент Клементин в участвала в над 15 различни постановки на най-известната опера на Бизе. Марген се отличава гласово и актьорски и в ролите на Маргарита в "Проклятието на Фауст" на Берлиоз, "Самсон и Далила" от Сен-Санс, както и Шарлот във "Вертер" от Масне. Световната критика определя гласа на Клементин като изключително богат и плътен, звучащ убедително както в ниските, така и във високите регистри.

Още

Сопраното Фатма Саид изправи публиката на крака по време на  първия си концерт у нас

Сопраното Фатма Саид изправи публиката на крака по време на първия си концерт у нас

В последно време Марген разширява репертоара си, включвайки образите на Амнерис в "Аида", Фидес в "Пророкът на Майербер", Дулсинея в "Дон Кихот", Леонор във "Фаворитката". Освен успехите си в операта, Клементин е утвърдена концертна солистка и завладява публиката с изпълненията си на ораторията "Свети Илия" на Менделсон в Берлин, Моцартовия Реквием в Лисабон и Вердиевия Реквием в Будапеща.

Още през 2018 г. тя дебютира на сцената на "Карнеги Хол" заедно с Чикагския симфоничен оркестър под палката на маестро Рикардо Мути. През 2020 г. Клементин стартира успешно концертно турне с Йонас Кауфман в Париж, Бордо и Брюксел.

Клементин Марген като Кармен в едноименната опера на Жорж Бизе във Вашингтонската национална опера (Снимка: Scott Schuman)

През настоящия сезон 23/24 тя блести в "Трубадур" в Театро Реджио Парма, "Аида" в Щатсопер Берлин, "Адриана Лекуврьор" в Лион, в Националната опера и в Театъра на Шанз-Елизе Париж, "Дон Карлос" в Баварската опера в Мюнхен. През лятото на миналата година се открои с участия в "Кармен" и "Аида" по време на 100-я юбилеен фестивал на Арена ди Верона.

Купи билет

На 31 май на сцената на зала "България" очакваме и сестрата на Клементин - Сара Марген, която ще ѝ акомпанира на рояла. След като изучава пиано в Париж и Берлин, Сара реализира множество проекти, популяризиращи пианото в различни жанрове и на неочаквани места, сред които дори и камион-сцена, пътуващ между Париж и Москва.

Още

Дивата на Скандинавия Елза Драйзиг пристига в София за своя първи концерт по покана на Соня Йончева

Дивата на Скандинавия Елза Драйзиг пристига в София за своя първи концерт по покана на Соня Йончева

Страстта ѝ към камерната музика се проявява отрано в многобройни съвместни изпълнения с нейната сестра Кментин, в дуо с френския флейтист Самюел Брико и в интереса ѝ към аржентинската музикална традиция.

Сара е лауреат на фондацията "Banque Populaire" (2016) и на "Fondation l'Or du Rhin" (2017). От 2022-а преподава в консерваторията в Сен Клу, Париж.

Източник: SY11 Events

Купи билет

Билети за концерта на Клементин Марген "Париж и нощта" на 31 май: ТУК

Купи билет

Билети за "Тоска" с участието на Соня Йончева в Античен театър Пловдив на 4 юни: ТУК

Вече са в продажба и билетите за звездния втори сезон на "Съкровени гласове":

Купи билет

Билети за концерта на Виторио Григоло "Италианска серенада": ТУК

Купи билет

Билети за концерта на Соня Йончева "На една звезда": ТУК

Купи билет

Билети за концерта на Пьотр Бечала "Романси": ТУК

Купи билет

Билети за концерта на Роландо Вийязон "Белканто": ТУК

Купи билет

Билети за концерта на Джойс ДиДонато "Кралицата": ТУК

Купи билет

Абонаментни билети за целия сезон "Съкровени гласове" 2: ТУК

Проект "Съкровени гласове"

"Музиката е универсален език, пулсиращ в ритъма на самия живот, а човешкият глас е нейният най-съкровен и непосредствен изказ. Освен артист, работещ с гласа като с музикален инструмент, аз съм и искрен почитател на човешкия глас, защото вярвам, че той е огледало на нашата душа", споделя Соня Йончева.

Още

Едно от най-нашумелите световни сопрани Фатма Саид ще изнесе концерт за първи път у нас

Едно от най-нашумелите световни сопрани Фатма Саид ще изнесе концерт за първи път у нас

Оперната прима и нейният екип създават цикъла "Съкровени гласове" като възможност за българската публика да се докосне до специфичната магия на рецитала - една сравнително рядко поставяна форма, създаваща особена близост между артиста и неговата публика.

"Съкровени гласове" обединява утвърдени и млади таланти, които са оставили дълбоко впечатление у Соня Йончева при взаимните им срещи или сътрудничество. Програмите, които те представят, интригуват с разнообразието от композитори и форми - както оперни арии, така и песни от различни епохи и стилове.

"Съкровени гласове" е много важен и наистина трогателен проект на SY11. Реших да поканя разнообразни и ярки артисти от глобалната сцена. Исках българската публика да има привилегията да се срещне с тях в по-интимен и камерен вариант, за да могат зрителите в залата да усетят още по-силно енергията и музикалните послания и да си тръгнат наистина обогатени", разкрива още българското сопрано.

За SY11

Соня Йончева създава своята продуцентска компания SY11 през 2020 година.

Още

Контратенорът Якуб Юзеф Орлински и пианистът Михал Биел показаха световна класа с първия си съвместен концерт у нас

Контратенорът Якуб Юзеф Орлински и пианистът Михал Биел показаха световна класа с първия си съвместен концерт у нас

Мисията на певицата и нейния екип е да реализират разнообразни проекти и събития в областта на изкуството и да ги поднасят по нов начин, привличайки разнородни аудитории като пристрастия и възраст. Първите концерти, осъществени със SY11, са "Завръщане" в Античен театър Пловдив през лятото на 2020 г., а година по-късно - мащабната оперна гала, събрала близо 6500 души пред храм-паметника "Свети Александър Невски" - с участието на Соня Йончева, Пласидо Доминго под диригентската палка на маестро Найден Тодоров и акомпанимента на Софийска филхармония.

Още

 Соня Йончева стана офицер на френски орден за изкуство и литература

Соня Йончева стана офицер на френски орден за изкуство и литература

Следващите концерти, продуцирани от SY11, бяха свързани с албума на Соня Йончева "Прераждане" ("Rebirth"), издаден през 2021 г. и представянето на барокова програма в различни държави, както и у нас с композициите от този албум.

През април 2023 г. следва концертът на Соня Йончева "Хендел" под акомпанимента на концертмайстор Зефира Вълова и Фестивален оркестър "Изкуството на барока". През същата година се появява и албумът "Тhe Courtesan" на Соня Йончева, продуциран отново от лейбъла SY11, включващ едни от най-известните сопранови партии.

Още

Пласидо Доминго за Соня Йончева: Гласовете ни звучат хубаво заедно. Тя е изключителен колега

Пласидо Доминго за Соня Йончева: Гласовете ни звучат хубаво заедно. Тя е изключителен колега

Първата книга на Соня Йончева, озаглавена "Петнадесет огледала", представя 15 оперни героини, съпътстващи я в първите 15 години на нейната бляскава световна кариера. Книгата бе издадена от SY11 през 2023 г. и вече е преведена на няколко езика поради нестихващия интерес на почитателите ѝ от цял свят.

Другият много важен проект на SY11 е сезонът "Съкровени гласове" (2023/2024), събрал в своето първо издание различни млади водещи международни класически артисти. Вторият сезон на "Съкровени гласове" включва концерти на едни от най-утвърдените имена в световното оперно изкуство. Очакваме техните изяви в България през сезон 2024/2025 г.

Още

Соня Йончева: Мотото, което движи мен и моя екип, е: "Културата е бъдещето"

Соня Йончева: Мотото, което движи мен и моя екип, е: "Културата е бъдещето"

Още

Соня Йончева представи за първи път концерта Коледа във Версай в кралския параклис на прочутия френски дворец

Соня Йончева представи за първи път концерта Коледа във Версай в кралския параклис на прочутия френски дворец

Още

Соня Йончева представи втория сезон "Съкровени гласове 2"

Соня Йончева представи втория сезон "Съкровени гласове 2"

Още

Соня Йончева представя албума "Прераждане" тази вечер в зала "България"

Соня Йончева представя албума "Прераждане" тази вечер в зала "България"

Още

Тенорът Фреди Де Томазо изнесе своя първи концерт у нас

Тенорът Фреди Де Томазо изнесе своя първи концерт у нас

Още

Световната сензация сред контратенорите Якуб Юзеф Орлински ще изнесе концерт в София

Световната сензация сред контратенорите Якуб Юзеф Орлински ще изнесе концерт в София

Още

Соня Йончева: Концертът преди Великден в София за мен беше една мечта

Соня Йончева: Концертът преди Великден в София за мен беше една мечта

Още

Звездно класическо изживяване със Соня Йончева, Пласидо Доминго и Софийска филхармония (снимки)

Звездно класическо изживяване със Соня Йончева, Пласидо Доминго и Софийска филхармония (снимки)

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Малийският блус-рок титан Вийо Фарка Туре за първи път в София

Със специален подгряващ сет ще се включи психеделик-джаз квинтетът Piero Epifania Electric Band (Перу-България)

Иво Димчев и Алекси Карлие се присъединяват към Франкофоли 2024

"Димчев вдъхва рядка форма на доверие, като култивира интимна общност с публиката" казва The New York Times за българския артист

След фурора в Метрополитън опера с "Кармен" - световното мецосопрано Клементин Марген пристига у нас

На 31 май в зала "България" тя ще изнесе рецитала "Париж и нощта" с едни от най-популярните композиции на Равел, Масне, Сен-Санс, Офенбах, Гершуин

Световни солисти очароват публиката на Pravets Art Nights 2024

За втора година Софийската филахрмония ще бъде музикален домакин на престижния музикален фестивал в Правец –Pravets Art Nights 2024

Австрийската хореографка Флорентина Холцингер представя първата си оперна постановка премиерно в Германия

Холцингер, която е на 38 години, от доста време предизвиква вълнение в театралния свят със своите творби, в които представя женски тела по радикален, визуално зашеметяващ начин

Френски диригент се оттегли от Кьолнската опера след скандал с неприлични телефонни съобщения

Френският сатиричен седмичник "Канар еншен" съобщава за свидетелствата на музиканти - само един от които е посочил самоличността си - които са получили спешни съобщения от маестрото, в които той уж показвал неприлични снимки