Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Пуснаха в продажба билетите за втория сезон "Съкровени гласове" с плеяда от най-големите световни оперни звезди

В МАГИЯТА НА РЕЦИТАЛА

Пуснаха в продажба билетите за втория сезон "Съкровени гласове" с плеяда от най-големите световни оперни звезди

По покана на Соня Йончева и SY11 Events в България пристигат Виторио Григоло, Пьотр Бечала, Роландо Вийязон, Джойс ДиДонато. С рецитал ще се включи и самата Соня Йончева

Вече са в продажба билетите за дългоочакваните концерти от втория сезон "Съкровени гласове", чийто афиш включва едни от най-утвърдените и обичани международни имена в оперното изкуство като Виторио Григоло, Соня Йончева, Пьотр Бечала, Роландо Вийязон и Джойс ДиДонато.

Още

Тенорът Фреди Де Томазо изнесе своя първи концерт у нас

Тенорът Фреди Де Томазо изнесе своя първи концерт у нас

След много успешния първи сезон на цикъла "Съкровени гласове", чийто закриващ концерт с участието на популярното френско мецосопрано Клементин Марген предстои на 31 май в зала "България", бе логично да последва и втори, който стартира на 25 октомври с рецитал на любимеца на италианската публика Виторио Григоло и ще завърши на 31 май догодина с изява на американската суперзвезда сред оперните диви Джойс ДиДонато.

"С първия сезон "Съкровени гласове" представихме по-млади и много характерни оперни артисти със собствен почерк в класическото изкуство. Във второто издание на цикъла насочваме прожекторите към едни от най-запомнящите се и талантливи световни оперни певци от първите редици на това изкуство, натрупали доста богата кариера и биография зад гърба си.

Искаме да ги покажем пред българската публика в тяхната интимна музикална същност и необятните им гласови възможности", споделя Соня Йончева, която организира двата сезона "Съкровени гласове" заедно с продуцентската си компания SY11 Еvents.

Купи билет

Всички пет концерта от втория сезон "Съкровени гласове" ще се проведат в зала "България" с начален час 19:30, а билетите за тях вече са налични в сайта на Ивентим.

Началото на новия сезон ще бъде дадено на 25 октомври с рецитала "Италианска серенада" на водещия тенор от Апенините Виторио Григоло. От дете той пее като солист в хора на Сикстинската капела, а по-късно дебютира в ролята на Овчарчето в "Тоска" заедно с Лучано Павароти.

Още

Сопраното Фатма Саид изправи публиката на крака по време на  първия си концерт у нас

Сопраното Фатма Саид изправи публиката на крака по време на първия си концерт у нас

Григоло е сред най-младите мъже-изпълнители, дебютирал само на 23-годишна възраст в Миланската скала с концерт под диригентството на маестро Рикардо Мути. Покорявал е сцените на най-престижните театри във Верона, Мюнхен, Берлин, Барселона, Ню Йорк, Париж, Лондон, Виена.

Изпълнявал е главни роли в италианския и френски оперен репертоар с постановки като "Кармен", "Дон Карлос", "Фауст", "Трубадур", "Бохеми", "Травиата", "Хофманови разкази", "Лучия ди Ламермур", "Манон", "Риголето", "Ромео и Жулиета", "Тоска". Сред най-актуалните му превъплъщения през настоящия сезон са Канио в "Палячи" в Държавната опера в Хамбург и Манрико в "Трубадур" в Баварската държавна опера в Мюнхен.

"Гласът му те привлича, защото притежава страст и гъвкавост", пише "Ню Йорк Таймс" за таланта на Григоло.

През лятото на 2023 г. Виторио изпълнява ролята на Каварадоси в "Тоска" на 100-я оперен фестивал в Арена ди Верона, където си партнира със Соня Йончева. Виторио е успешен звукозаписен изпълнител с платинен дебютен албум, а по-късно той получава и номинация за "Грами" със запис на "Уестсайдска история" на Ленард Бърнстейн.

Още

Дивата на Скандинавия Елза Драйзиг пристига в София за своя първи концерт по покана на Соня Йончева

Дивата на Скандинавия Елза Драйзиг пристига в София за своя първи концерт по покана на Соня Йончева

По време на първия си концерт у нас Григоло ще изпълни арии на Белини, Росини, Пучини, Доницети, Верди, Маскани под акомпанимента на грузинската пианистка Мзия Бахтуридзе, концертирала многократно в "Ла Скала" и "Карнеги Хол".

Малко преди коледните празници, на 3 декември, ще се насладим на рецитала на българската дива Соня Йончева, озаглавен "На една звезда", който ще бъде представен за първи път в България след десетките гастроли на примата ни именно с тази концертна програма из най-престижните световни сцени.

Сопраното ще изпълни композиции на Верди, Леонкавало, Пучини, Мартучи и други заедно с шотландския пианист Малкълм Мартино, удостоен с Ордена на Британската империя през 2016 г. за своята отдаденост и заслуги към музиката в световен мащаб.

Третият поред концерт от Сезон 2 на "Съкровени гласове" е отреден на световноизвестния полски тенор Пьотр Бечала.

Още

Едно от най-нашумелите световни сопрани Фатма Саид ще изнесе концерт за първи път у нас

Едно от най-нашумелите световни сопрани Фатма Саид ще изнесе концерт за първи път у нас

Toй е сред най-търсените оперни изпълнители на нашето време и е постоянен гост във водещите оперни театри по света. Роденият в град Чеховице-Джеджице артист е признат не само заради красотата на гласа си, а и благодарение на пламенната си отдаденост към всеки образ, който пресъздава.

Сред най-отличителните му роли са тези в оперите "Кармен", "Риголето", "Евгений Онегин", "Травиата", "Тоска", "Фауст", "Лоенгрин", "Аида", "Кавалерът на розата", "Русалка", "Турандот", "Трубадур", "Бал с маски", "Бохеми". Гастролира най-редовно в "Метропопитън", "Ла Скала", "Ковънт Гардън", Виенската държавна опера, Театър "Лисеу" в Барселона. Бечала бе сценичен партньор на Соня Йончева в продукцията на Метрополитън опера "Федора", която предизвика фурор сред критиката и публиката миналия сезон.

Още

Контратенорът Якуб Юзеф Орлински и пианистът Михал Биел показаха световна класа с първия си съвместен концерт у нас

Контратенорът Якуб Юзеф Орлински и пианистът Михал Биел показаха световна класа с първия си съвместен концерт у нас

В допълнение към оперната си работа, Бечала изпълнява голяма част от класическия вокален канон с най-изтъкнатите оркестри и маестри по света, като изнася разнообразни рецитали в цяла Европа: във Виена, Стокхолм, Прага, Будапеща, Цюрих, Дрезден. Носител е на редица престижни награди, сред които "ECHO Klassik Award" (2014), "International Opera Award" (2018), "Opus Klassik" (2021) - и трите отличия са му присъдени в категорията за "Най-добър изпълнител". През 2019 година е удостоен с почетното звание "Kammersänger" на Виенската държавна опера.

Пьотр Бечала ще представи концерта "Романси" на 19 март 2025 г. по време на първия си гастрол у нас заедно с френската пианистка Сара Тизман, която от 2016 г. е професор в Берлинския университет по изкуствата и е заемала ключови позиции в престижни оперни фестивали и театри като Залцбургската и Виенската държавна опера. Двамата ще представят творби на Дворжак, Чайковски, Бизе, Масне, Рахманинов, Монюшко и други.

Емблематичният мексикански тенор Роландо Вийязон е добре познат на родната публика, а гостуването му в София е второ поред. Очакваме го в зала "България" на 2 април 2025 г. с рецитала "Белканто", където отново ще чуем пианистката Сара Тизман като акомпанятор на прочутия артист, който ще изпълни арии на Верди, Пучини, Белини, както и познати мелодии на известни съвременни мексикански композитори.

Още

Световната сензация сред контратенорите Якуб Юзеф Орлински ще изнесе концерт в София

Световната сензация сред контратенорите Якуб Юзеф Орлински ще изнесе концерт в София

Признат за една от най-обичаните звезди в света на музиката, Роландо Вийязон има многостранна кариера, която обхваща опера, режисура, писателска дейност, водене на радио и телевизионни предавания, участия във филми. Роден в Мексико Сити, Вийязон придобива международна известност, след като през 1999 г. печели втора награда в конкурса "Опералия", организиран от Пласидо Доминго.

Оттогава Вийязон е желан гост на най-авторитетните световни сцени и си сътрудничи с прочути диригенти като Даниел Баренбойм и Антонио Папано. Сред най-честите му изяви се открояват ролите му в оперите "Манон", "Макбет", "Кармен", "Бохеми", "Хофманови разкази", "Травиата", "Дон Жуан", "Любовен еликсир", "Сомнамбула", "Севилският бръснар".

Още

Пласидо Доминго за Соня Йончева: Гласовете ни звучат хубаво заедно. Тя е изключителен колега

Пласидо Доминго за Соня Йончева: Гласовете ни звучат хубаво заедно. Тя е изключителен колега

Като ексклузивен изпълнител за Deutsche Grammophon той е издал над 20 албума (с продадени над 2 млн. копия) и е получил множество международни награди. Удостоен със званието Chévalier de l'Ordre des Arts et des Lettres, Вийязон също така е посланик на благотворителната организация RED NOSES Clowndoctors International (работеща с болни деца) и е член на Collège de Pataphysique de Paris. Той е признат автор с няколко бестселъра. Понастоящем артистичен директор на фондация "Моцартеум" в Залцбург, Вийязон продължава да пленява публиката по целия свят. Акцентите през сезон 2023-24 г. включват изпълнения на Бароковия оперен фестивал в Байройт в Германия, Метрополитън опера в Ню Йорк и Берлинската Щатсопера. Той ще закрие сезона във Виенската държавна опера това лято с барокова гала, където ще си партнра с Чечилия Бартоли.

Закриващият концерт на "Съкровени гласове" 2, озаглавен "Кралицата", ще се състои на 31 май догодина в компанията на феноменалната Джойс ДиДонато и американския пианист и притежател на "Грами" Крейг Тери.

"Бях много млада, още студентка, когато Джойс дойде да пее "Милосърдието на Тит" на Моцарт в Женевската опера. Аз се криех отзад, зад кулисите, с едни ноти, за да следя всички колоратури, дали ще ги изпее добре, за да мога после, когато се прибера вкъщи, да се опитам да ги изпълня като нея", разказва Соня Йончева.

Американското мецосопрано Джойс ДиДонато е носителка на няколко награди "Грами", а влиятелното списание "Тhe New Yorker" я определя като "един от най-продуктивните артисти на своето поколение".

Още

 Соня Йончева стана офицер на френски орден за изкуство и литература

Соня Йончева стана офицер на френски орден за изкуство и литература

Безупречната ѝ певческа техника и професионална етика ѝ създават имидж на брилянтен артист, уважаван продуцент и абсолютен защитник на изкуството в различните му форми. Критиката я провъзгласява като "олицетворение на музикалното съвършенство". Тя е и активист за човешките права.

Кариерата на Джойс се разпростира в четири десетилетия, в които тя записва редица албуми и участва в постановки и проекти на водещи оперни театри и музикални зали навсякъде по света. Сред едни от най-запомнящите се нейни превъплъщения се открояват тези в "Сватбата на Фигаро", "Дон Жуан", "Мария Стюарт", "Ромео и Жулиета", "Агрипина", "Севилският бръснар", "Идоменей", "Норма", "Семирамида", "Теодора" и много други. През годините често работи с диригенти от ранга на Зубин Мета и Рикардо Мути.

Родената в Канзас певица започва своя амбициозен творчески цикъл 2023-24 г., като открива сезона на Метрополитън опера, изпълнявайки знаковата си роля на сестра Хелън в новата постановка "Dead Man Walking" на американския композитор Джейк Хеги, а след това се превъплъщава в образа на Вирджиния Улф в "Часовете" на щатския композитор Кевин Путс. Джойс продължава успешните си турнета "EDEN" и "SONGPLAY" в Азия, Южна Америка и Европа. ДиДонато е ексклузивен артист на лейбъла "Warner Classics/Erato".

Купи билет

Билети за концерта на Виторио Григоло "Италианска серенада": ТУК

Купи билет

Билети за концерта на Соня Йончева "На една звезда": ТУК

Купи билет

Билети за концерта на Пьотр Бечала "Романси": ТУК

Купи билет

Билети за концерта на Роландо Вийязон "Белканто": ТУК

Купи билет

Билети за концерта на Джойс ДиДонато "Кралицата": ТУК

Купи билет

Абонаментни билети за целия сезон "Съкровени гласове" 2: ТУК

Купи билет

Билети за концерта "Париж и нощта" на Клементин Марген: ТУК

Купи билет

Билети за "Тоска" с участието на Соня Йончева в Античен театър Пловдив: ТУК

Проект "Съкровени гласове"

"Музиката е универсален език, пулсиращ в ритъма на самия живот, а човешкият глас е нейният най-съкровен и непосредствен изказ. Освен артист, работещ с гласа като с музикален инструмент, аз съм и искрен почитател на човешкия глас, защото вярвам, че той е огледало на нашата душа", споделя Соня Йончева.

Още

Соня Йончева представи за първи път концерта Коледа във Версай в кралския параклис на прочутия френски дворец

Соня Йончева представи за първи път концерта Коледа във Версай в кралския параклис на прочутия френски дворец

Оперната ни прима и нейният екип създават цикъла "Съкровени гласове" като възможност за българската публика да се докосне до специфичната магия на рецитала - една сравнително рядко поставяна форма, създаваща особена близост между артиста и неговата публика.

"Съкровени гласове" обединява утвърдени и млади таланти, които са оставили дълбоко впечатление у Соня Йончева при взаимните им срещи или сътрудничество. Програмите, които те представят, интригуват с разнообразието от композитори и форми - както оперни арии, така и песни от различни епохи и стилове.

"Съкровени гласове" е много важен и наистина трогателен проект на SY11. Реших да поканя разнообразни и ярки артисти от глобалната сцена. Исках българската публика да има привилегията да се срещне с тях в по-интимен и камерен вариант, за да могат зрителите в залата да усетят още по-силно енергията и музикалните послания и да си тръгнат наистина обогатени", разкрива още българското сопрано.

За SY11

Соня Йончева създава своята продуцентска компания SY11 през 2020 година. Мисията на певицата и нейния екип е да реализират разнообразни проекти и събития в областта на изкуството и да ги поднасят по нов начин, привличайки разнородни аудитории като пристрастия и възраст.

Още

Соня Йончева: Мотото, което движи мен и моя екип, е: "Културата е бъдещето"

Соня Йончева: Мотото, което движи мен и моя екип, е: "Културата е бъдещето"

Първите концерти, осъществени със SY11, са "Завръщане" в Античен театър Пловдив през лятото на 2020 г., а година по-късно - мащабната оперна гала, събрала близо 6500 души пред храм-паметника "Александър Невски" - с участието на Соня Йончева, Пласидо Доминго и под диригентската палка на маестро Найден Тодоров и акомпанимента на Софийска филхармония.

Следващите концерти, продуцирани от SY11, бяха свързани с албума на Соня Йончева "Прераждане" ("Rebirth"), издаден през 2021 г. и представянето на барокова програма в различни държави, както и у нас - именно с композициите от този албум.

Още

Соня Йончева представи втория сезон "Съкровени гласове 2"

Соня Йончева представи втория сезон "Съкровени гласове 2"

През април 2023 г. следва концертът на Соня Йончева "Хендел" под акомпанимента на концертмайстор Зефира Вълова и Фестивален оркестър "Изкуството на барока". През същата година се появява и албумът "Тhe Courtesan" на Соня Йончева, продуциран отново от лейбъла SY11, включващ едни от най-известните сопранови партии. Първата книга на Соня Йончева, озаглавена "Петнадесет огледала", представя 15 оперни героини, съпътстващи я в първите 15 години на нейната бляскава световна кариера. Книгата бе издадена от SY11 през 2023 г. и вече е преведена на няколко езика поради нестихващия интерес на почитателите ѝ от цял свят.

Другият много важен проект на SY11 е сезонът "Съкровени гласове" (2023/2024), събрал в своето първо издание различни млади водещи международни оперни артисти. Вторият сезон на "Съкровени гласове" включва концерти на едни от най-утвърдените имена в световното оперно изкуство. Очакваме техните изяви в България през сезон 2024/2025 г.

Още

Соня Йончева с два гала спектакъла за първи път в Софийската опера

Соня Йончева с два гала спектакъла за първи път в Софийската опера

Още

Соня Йончева представя албума "Прераждане" тази вечер в зала "България"

Соня Йончева представя албума "Прераждане" тази вечер в зала "България"

Още

Испанската оперна звезда Исмаел Жорди партнира на Соня Йончева в София

Испанската оперна звезда Исмаел Жорди партнира на Соня Йончева в София

Още

С три биса започна музикалният сезон "Съкровени гласове" на Соня Йончева

С три биса започна музикалният сезон "Съкровени гласове" на Соня Йончева

Още

Соня Йончева ще събере елита на музикалната сцена в София

Соня Йончева ще събере елита на музикалната сцена в София

Още

Соня Йончева открива "Съкровени гласове"  в зала „България на 27 октомври

Соня Йончева открива "Съкровени гласове" в зала „България на 27 октомври

Още

Соня Йончева изнесе гала концерт под непрекъсващ дъжд в Летния театър на Варна

Соня Йончева изнесе гала концерт под непрекъсващ дъжд в Летния театър на Варна

Още

Световноизвестната българска прима Соня Йончева създава музикален форум в България

Световноизвестната българска прима Соня Йончева създава музикален форум в България

Още

Соня Йончева: Концертът преди Великден в София за мен беше една мечта

Соня Йончева: Концертът преди Великден в София за мен беше една мечта

Още

Соня Йончева, между определенията "любимата Виолета на Пласидо Доминго", "италианската Калас"  и фаворитката на "Vogue"

Соня Йончева, между определенията "любимата Виолета на Пласидо Доминго", "италианската Калас" и фаворитката на "Vogue"

Коментирай 0

Календар

Препоръчваме ви

Френски диригент се оттегли от Кьолнската опера след скандал с неприлични телефонни съобщения

Френският сатиричен седмичник "Канар еншен" съобщава за свидетелствата на музиканти - само един от които е посочил самоличността си - които са получили спешни съобщения от маестрото, в които той уж показвал неприлични снимки

Виртуозният маестро Милен Начев се завръща на българска сцена след десетилетие

На 30 май в зала "България" публиката ще чуе блестяща програма, която включва Морис Равел, Пол Дюка, Мануел де Файа, Римски-Корсаков

Оригиналното "Дафа Трио" с концерт в София Лайв Клуб

Триото ще свири в София на 6 юни от 20:00 часа. То изследва и съчетава музикални стилове от различни култури и ни кани на разходка от Близкия изток, през Балканите до импровизараната европейска джаз музика и дори латино жанра

Концертът Chaplin Pianissimo се мести от Античен в Драматичен театър – Пловдив

Нестабилно време и технически проблеми е причината да гледаме синът на Чарли Чаплин на закрито

A to JazZ разкрива звездния състав за своето 13-то издание

От 4 до 7 юли София отново се превръща в музикална, професионална и образователна сцена със значим принос за културата и международния имидж на страната