Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Хорът на Турецкий ще пее на 1 ноември в Пловдив

ЛЮБИМИ ПЕСНИ

Хорът на Турецкий ще пее на 1 ноември в Пловдив

Легендарният ансамбъл е обиколил Европа с турнето "Песни на победата"

Хорът на Турецкий (Източник: Община Пловдив)

Известният руски ансамбъл "Хорът на Турецкий" в тази трудна пандемична година направи невъзможното - по време на затворените граници между държавите обиколи за 10 дена половин Европа с музикалния проект "Песни за победата".

Източник: Община Пловдив

"Хорът на Турецкий" заедно с дамската му формация SOPRANO ще пее и у нас на 1 ноември 2020г., от 14 часа в Пловдив.

"Това е истинско чудо! Почти никой от обкръжението до последно не вярваше, че това е възможно. Трудната работа на екипа, бих казал инат в добрия смисъл на думата, силата на мисълта, вярата и, разбира се, подкрепата на Бог ни помогна да се озовем в този труден момент на централните площади в Европа с турнето "Песни на победата".

Пътувахме през 6 държави и 8 града - Виена, Братислава, Будапеща, Любляна, Торино, Рим, Дрезден и Берлин. Специални благодарности на правителството на Москва, Министерството на външните работи на Руската федерация за тяхното доверие и подкрепа, както и на нашите чуждестранни колеги", казва Михаил Турецкий, основател и продуцент на групите.

Източник: Община Пловдив

Проектът "Песни на победата" съществува от 5 години. Тази година артистите го осъществяват под мотото "Музика за мир и здраве". Музикантите отбелязват, че актуалността на подобни събития тази година е специална. Такива концерти облекчават социалното напрежение у хората, зареждат ги с положителни емоции. Градовете бяха домакини и на онлайн излъчване, което привлече около 1 милион зрители по време на турнето.

"Музиката лекува! Въпреки факта, че сега на концертите повечето зрители са с маски, ние все още виждаме тяхната реакция - през техните очи, жестове, аплодисменти. Чувстваме взаимност. Те се нуждаят от този еликсир! Хората са щастливи. Заедно изпълняваме молитвата за мир и здраве на седем езика "- споделят солистите на хора.

"Преди 75 години нашите предци ни дадоха мирно небе над главата. Сега сме изправени пред ново историческо предизвикателство - пандемия. Но съм сигурен, че заедно ще преодолеем всичко. Тази обиколка е като минно поле в смисъл, че правилата, наредбите, зоните на COVID-19 в страните се сменят всеки ден. И всички ние се опитваме да се адаптираме към това.

Няколко дни преди старта на турнето концертът в Прага беше отменен, поради рязкото влошаване на епидемиологичната обстановка в града, а вече по време на обиколката, площадът в Братислава се промени за един ден заради новите словашки разпоредби.

На всеки 72 часа целият ни екип правеше COVID тест точно на сцената след концерта. Условията са спартански. Но изкуството изисква жертви. Правилата за зрителите също са се променили. Сега има място за сядане, социална дистанция, безплатна предварителна регистрация за събития и ограничен брой места на площада", подчертава Турецки.

Източник: Община Пловдив

Нестандартната ситуация през 2020 г. изпрати изпитания и изисква от артистите понякога нестандартни спонтанни решения ... И така, на концерт в Рим, няколко минути преди началото на сцената неочаквано падна порой, водна бомба, която унищожи абсолютно цялото оборудване - екрани, звук, светлина, повреди и седалките. В такава атмосфера концертът не можеше да се проведе и артистите приютиха публиката в огромен хангар, където организираха импровизиран концерт - само с живи гласове, акапела.

"Невероятно, никой не си отиде. До последната песен хората пееха с нас. Имахме невероятна синергия и концертът се оказа много емоционален " - казват солистките от арт група SOPRANO.

Източник: Община Пловдив

За първи път проектът "Песни на победата" се състоя преди 5 години в Москва на хълма Поклонная, където събра рекордните 150 000 души. След това, през 2017 г., изпълнихме "Песни за победата" в Берлин на централния площад, събирайки 20 000 зрители и 8 милиона гледания в интернет. Даде ни огромен тласък! Проектът ни се превърна в международен маратон. През 2018-2019 г. есни за победата" бяха изпълнени на 2 континента в 14 страни по света - Австрия, Франция, Италия, Германия, САЩ, Канада, Китай и др.

Концертът на хор "Турецкий" при паметника на Альоша в Пловдив ще бъде с максимален капацитет от 1 000 зрители. Организаторите ще осигурят спазването на всички предписани противоепидемични мерки, социална дистанция и носене на маски.

Концертът е безплатен.  

Още

Хор "Турецкий" са пели и с Путин, и с Хулио Иглесиас

Хор "Турецкий" са пели и с Путин, и с Хулио Иглесиас

Още

Легендарни песни и страхотно чувство за хумор със "Спомен НЛО" на 20-и

Легендарни песни и страхотно чувство за хумор със "Спомен НЛО" на 20-и

Още

Пловдив осъмна с 32 стиха от песни на тротоара

Пловдив осъмна с 32 стиха от песни на тротоара

Още

17 песни на 16 езика от фолклора на Европа, в концерта на хор "Аве Музика"

17 песни на 16 езика от фолклора на Европа, в концерта на хор "Аве Музика"

 

Коментирай 6

Календар

Препоръчваме ви

"Бал с маски" открива оперната 2022 на Старозагорската опера

На 28 януари зрителите ще се насладят на изкуството на блестящи солисти в главните роли - тенорът Ивайло Михайлов и сопраното Емилия Джурова, дирижира ни от маестро Майкъл Енгелбрехт от Нидерландия

"Музика без граници" - непознати произведения от световната музикална съкровищница

От 5 февруари до 13 май бутиковата поредица от 7 концерта ще бъде представена в Камерна зала "България", съвместно от Софийската филхармония и Държавна опера-Стара Загора

Интимно с музиката

Специален концерт на Кварто със сопраното Мария Радоева и обоистът Вълчан Вълчанов на 28 януари в зала "България"

Чешкото мецосопрано Естер Павлу идва като Пепеляшка в Софийската опера

Диригент е Жорж Димитров, а режисьор - Вера Петрова

2 седмици до премиерата на "Южен вятър 2: Ускорение"

Хитовият сръбски екшън тръгва на голям екран в България на 4 февруари