Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Вижте номинираните млади таланти за Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2023

ОЧАКВАНИ ПРИЗОВЕ

Вижте номинираните млади таланти за Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2023

Петима изумителни творци победители в отделните области са в пряка конкуренция за най-елитния арт приз за млади артисти в България

Любимецът на Дисни, който може да озвучи сам 50 филмови героя Петър Байков, изящната поетеса-добротворец Лилия Йовнова, забележителният художник Думисани Карамански, изгряващата звезда на българското кино Елеонора Иванова и първият български бандонеонист Стоян Караиванов са победителите в своите области и съответно номинирани за култовата Награда за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" тази година.

На 24-и април за четиринадесети пореден път предстои Официалната Церемония за връчване на най-престижния и чакан приз за млади творци в България - този на Фондация "Стоян Камбарев".

Ето и петте победители в различните области на изкуството през 2023 година, номинирани за Наградата за Полет в Изкуството. Тези изумителни артисти са нашето бъдеще!

ДУМИСАНИ КАРАМАНСКИ
Художник 27 г.

Победител в категория "Визуално изкуство"

Думисани Карамански (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Умело пресъздава емоциите и вълненията на младото поколение, пречупвайки ги през собствените си преживявания. Kартините му вълнуват по необикновен начин. Носител е на множество отличия сред които 1-ва награда за "Млад български художник 2021 " в Национална изложба - конкурс за живопис и скулптура, 2021 , СБХ, галерия "Райко Алексиев".

Участвал е в арт-проекти като Резиденция "Малка птичка Художник" в с. Лещен, "MADE IN LESHTEN Vol. 2", галерия "Little Bird Place", София през 2020 и ART START 2022 в галерия Credo Bonum. Многопластовият му талант го отвежда и до киното, където вече има няколко роли.

Думисани Карамански (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

EЛЕОНОРА ИВАНОВА - Нори
Актриса, 25 г.
Победител в категория "Актьорско майсторство"

Елеонора Иванова - Нори (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Завършва НАТФИЗ при професор д-р. Ивайло Христов. Актриса в театър София.

Телевизионен пробив прави със сериала "Братя". Участвала е още в "Пакет по път", "Страх", "Отдел "Издирване" както и във филма на Крис Захариев "Един асансьор разстояние". Впечатлява с играта си в "Шекспир като улично куче" на Валери Йорданов. Годината на Елеонора е рамкирана с главни роли в още два пълнометражни филма- "Чалга" на Мариан Вълев и очаквания трилър "The Wheels Of Heaven" на британеца Бен Чарлз Едурадс, където тя си партнира с холивудските звезди Мики Рурк и Гари Стреч, Деси Тенекеджиева и с младия си колега Димитър Николов.

Театралните й превъплъщения също са забележителни - "Лулу", "Ние врабчетата", "Тирамису"и много др.

Елеонора Иванова - Нори (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

СТОЯН КАРАИВАНОВ
Музикант, 25 г.
Победител в категория "Музика"

Стоян Караиванов (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Първият български бандонеонист, който свири на класическата аржентинска система. Отличен е с почетна грамота за високо изпълнителско майсторство от Българската академия на науките и изкуствата. Призовете му са неизброими , а сред тях е престижната награда "Олга Камбурова" в рамките на церемонията "Музикант на годината - 2021" на "Алегро виваче" и Българското национално радио.

Стоян завършва майсторски клас и работи със световно известния Хуан Хосе Мосалини, а после с маестро Даниел Бинели от секстета "Танго Нуево" на Астор Пиацола, както и с Хуанхо Мосалини от консерваторията "Едгар Варез", Париж. Стоян е основател и артистичен директор на първия танго оркестър в България - "Libertango".

Стоян Караиванов (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

ЛИЛИЯ ЙОВНОВА
Поетеса , 24 г.
Победител в категория "Поезия"

Лилия Йовнова (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Автор на две уникални за възрастта й стихосбирки "Кураж, сърце"(2020) и "Моментът преди порастване"(2018). Има съпътстваща награда от конкурса "Южна пролет". Завършва философия, политика и икономика в King"s College London, а след това специализира в University College London - магистърска степен по икономика и политика на енергията и околната среда. Лили е Носител и на Първа награда "Малки поетики"(2014).

Младата поетеса е организатор на благотворително литературно четене в клуб "Перото" с участието на Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Алек Попов. Тя е доброволец и участник в литературния фестивал "Пловдив чете"както и редица други благотворителни инициативи.

Лилия Йовнова (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

 ПЕТЪР БАЙКОВ
Актьор, инфлуенсър, 25 г.
Победител в категория "Дублаж"

Петър Байков (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Висшето си образование по филмова и телевизионна продукция получава в Лондон. През 2018 г. се връща в България, за да следва актьорско майсторство в "Нов български университет" в класа на Цветана Манева и Снежина Петрова. Стига до финала на ТВ формат "България търси талант".

През 2019 е избран от "Дисни" да озвучава Принц Филип в "Господарка на злото 2". През 2020 г. създава онлайн поредицата "С гласа на Петър Байков", където озвучава откъси от различни филми. Следва нещо феноменално - Петър озвучава всички 45 роли в мюзикъла "Мери Попинз се завръща", като за първи път изпява с гласа си и всички песни на български език. Следва озвучаването отново на всички 50 роли в "Пътешественикът" и "Снежанка".

Петър Байков (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Още

Гари Стреч е новият член в журито на награда за кино 355 на Фондация „Стоян Камбарев“

Гари Стреч е новият член в журито на награда за кино 355 на Фондация „Стоян Камбарев“

Пет номинации, един носител на мечтаната награда! Големият победител ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3 000 лв! Най-важното обаче е, че не само той, но и останалите четирима ще получат сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни арт проекти и ще станат част от семейството на Фондация "Стоян Камбарев", която дава криле и сбъдва мечтите на младите и талантливите.

Кой ще спечели Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия театрален режисьор Стоян Камбарев, определя жури, в което влизат членовете на Фондацията начело с Председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация "Стоян Камбарев" ще се състои на 24-и април в JOY Station. Именно тогава на живо публиката за пети път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет).

Още

Наградата за кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев" предизвиква младите филм мейкъри

Наградата за кино 355 на Фондация "Стоян Камбарев" предизвиква младите филм мейкъри

3-ма млади кинорежисьори, селектирани от престижно международно жури от Холивуд, Великобритания, Италия и България ще заснемат и монтират 5 минутен игрален филм само за 5 дни. Техните имена ще бъдат оповестени в средата на февруари. Един от тях ще спечели авторска статуетка и 10 000 лв. за следващия си филм, след гласуване на живо от всички гости на Церемонията.

Водещ на Галата отново ще бъде Ники Кънчев, а публиката ще се наслади на класно шоу - кино, музика и незабравими емоции!

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация "Стоян Камбарев се осъществява с подкрепата на Министерството на Културата и Столична Община, официалното партньорство на УниКредит Булбанк, Бон Марин, РИСК Инженеринг и Разсадник НАНОВСКИ и приятелството на IDEAcomm, Косанин Парк, Технополис, MERCI, Катaржина Естейт и SSG.

Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева. 

Вижте номинираните в кратко филмче:

Абонирайте се и последвайте Фондация "Стоян Камбарев":
Website | YouTube | Instagram | Facebook

Още

Двама Президенти, Кмет, Принц, Миро, Гласът на България Петя Панева и Ники Кънчев ще са част от Церемонията на Фондация "Стоян Камбарев"

Знаменитости от културния и бизнес елит сред гостите на Церемонията на Фондация "Стоян Камбарев"

Още

Президентът Петър Стоянов връчи на Емона Георгиева Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Президентът Петър Стоянов връчи на Емона Георгиева Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Още

Впечатляващ актьорски дует с номинация за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев"

Впечатляващ актьорски дует с номинация за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев"

Още

Мики Рурк в новия филм на Деси Тенекеджиева, режисиран от Бен Чарлз Едуардс - "The wheels of heaven"

Мики Рурк в новия филм на Деси Тенекеджиева, режисиран от Бен Чарлз Едуардс - "The wheels of heaven"

Още

Деца подкрепят деца в Коледната кампания "Елхи на таланта" на фондация "Стоян Камбарев"

Деца подкрепят деца в Коледната кампания "Елхи на таланта" на фондация "Стоян Камбарев"

Още

Виртуозната 17-годишна Лора Маркова е носител на Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021

17-годишната Лора Маркова с Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021

 

Коментирай 5

1/1

Още ВИДЕО

Ето го новото ято таланти, номинирани за Полет в изкуството "Стоян Камбарев"

Петнадесетата Официална Церемония ще бъде епична и бляскава

Б.Т.Р. с нов сингъл "Думи без лъжи" и турне в Европа през юни

Паралелно с турнетата, бандата работи и по първия си концертен албум, който се очаква да излезе тази година заедно с юбилейна плоча и диск "30 години Б.Т.Р."

Плакатите в Международното биенале във Варшава: Визуална диагноза на времето

Лех Майевски и Юстина Черняковска за силата на плаката

Грегъри Портър се завръща в Античния театър

Концертът на джаз и соул легендата е на 24 юли в Пловдив

Сопраното Вилхелмения Уигинс Фернандес Смит почина на 75 години

Тя придобива слава най-вече участието си във филма "Дива" през 1981 г.

Френският шедьовър "Анатомия на едно падане" тръгна по кината

Филмът е с пет номинации за наградите "Оскар"

Виж всички

Календар