Въведете дума или фраза за търсене и натиснете Enter

Двама Президенти, Кмет, Принц, Миро, Гласът на България Петя Панева и Ники Кънчев ще са част от Церемонията на Фондация "Стоян Камбарев"

ЗВЕЗДНИ НАГРАДИ

Двама Президенти, Кмет, Принц, Миро, Гласът на България Петя Панева и Ники Кънчев ще са част от Церемонията на Фондация "Стоян Камбарев"

Деси Тенекеджиева отново събира елита на България за най-престижния приз за родни, млади творци

Кметът на София Йорданка Фандъкова с Деси Тенекеджиева и Пламен Бонев (в средата) заедно с номинирани и финалисти за наградите на Фондацията през 2020 г. (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Ден след Великденските празници на 26-и април десетки звезди, холивудски знаменитости и голяма част от културния и бизнес елит се очакват в JOY Station за 13-тата Официална Церемония за връчването на култовите вече Награди на Фондация "Стоян Камбарев" - Наградата за Полет в Изкуството и Наградата за Кино 355!

Президентите Росен Плевнелиев и Петър Стоянов (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Почетният Председател на Фондацията Президентът Петър Стоянов (1997-2002) и Почетният член Президентът Росен Плевнелиев (2011-2017) по традиция участват в Официалната Церемония и награждават част от заслужилите млади артисти. Двамата президенти ще бъдат придружени от очарователните си съпруги Антонина Стоянова и Деси Банова.

Президентите Росен Плевнелиев и Петър Стоянов със съпругите си (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Още

Вижте номинираните млади таланти за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Вижте номинираните таланти за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Кметът на София Йорданка Фандъкова също е един от верните приятели на младите и талантливите и на Фондация "Стоян Камбарев", която се радва на приятелството и подкрепата на видни личности от политическия, обществения и културния ни живот - винаги част от тази специална вечер, изпълнена с много талант, кино, музика и красота!

"Щастлива съм, че Годишната Церемония, която е кулминация на целогодишната ни работа, ще бъде уважена от огромна част от скъпите ни партньори, приятели и колеги, както и впечатляващи чуждестранни гости от филмовия бизнес.

Гордея се с уникалността на това, което правим, защото ние не даваме само с статуетки и финансови стимули, а осъществяваме конкретни проекти и по този начин даваме път и сбъдваме мечтите на тези изумително талантливи млади хора!" - сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, която се завърна от Лондон преди дни, за да се включи в арт събитието на сезона.

Председателят на фондацията - актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Още

Вижте бъдещите Фелини, Спилбърг и София Копола - финалисти на НАГРАДА ЗА КИНО 355 тази година

Вижте бъдещите Фелини, Спилбърг и София Копола - финалисти на НАГРАДА ЗА КИНО 355 тази година

Водещ, по добра традиция, ще бъде топ-журналистът Ники Кънчев, а един от най-обичаните поп-звезди МИРО - актуален носител на две статуетки от наградите на БГ Радио, част от семейството на Фондацията и посланик на Коледната кампанията "ЕЛХИ НА ТАЛАНТА", ще завладее сцената заедно с Момчил Косев.

Част от визуалната креативност на песента на Миро ще бъде Борис Пъндев, който получи златен бутон в "Блгария търси талант".

МИРО (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Той ще "преведе" посланието чрез жестомимичен превод. Пазителката на родните традиции и победителка от последния сезон на "Гласът на България", Петя Панева, ще покори сцената с омайния си глас заедно със съпруга си Митко Денев, ден след сключването на гражданския им брак.

"Гласът на България" - Петя Панева (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Традиционно на сцената ще изгреят с таланта си и номинираните за Наградата за Полет в Изкуството: изящната балерина ЕМОНА ГЕОРГИЕВА, спечелила сребърен и бронзов медал на световните финали в Португалия и стипендия за Joffrey Academy of Dance - Chicago, а след това става първата българка одобрена за солист на руска балетна трупа след тежък кастинг.

Виртуозният музикант КАЛИНА АНДРЕЕВА, спечелила множество световни конкурси и част от World Youth Orchestra, ще изненада публиката с етно фюжън пиеса - контрабас, гъдулка и глас.

Президентът Росен Плевнелиев и съпругата му Деси Банова връчиха Наградата за полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2021 на 17-годишната цигуларка Лора Маркова (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

Другите номинирани млади творци са визуалният артист АЛЕКСАНДЪР ЛАЗАРКОВ, забелязан заради забележителният му интелект и усет към актуалния живот на съвременното изкуство, театралният режисьор и писател БЮРХАН КЕРИМ, който дебютира като режисьор в ТР Сфумато с "Край на играта" и първата от години насам двойна актьорска номинация за ЙОАН ПОПОВ и АЛЕКСАНДЪР ГРИГОРОВ, забелязани от журито, заради изключителната си екранна симбиоза, партньорство и органично актьорско присъствие в дипломния филм на режисьора Крис Захариев - "Един асансьор разстояние".

ВИЖТЕ ВСИЧКИ НОМИНИРАНИ`2022: 

На живо, по време на Официалната Церемония, публиката за четвърти път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355. От Фондация "Стоян Камбарев" издават, че филмите вече са напълно готови и всеки от тях има качествата да бъде носител на наградата.

Тримата герои-финалисти, заснели 5 минутен филм само за 5 дни са АНТОНИЙ ХРИСТОВ ("БЪЛХА"), който завършва в Англия, курс "Основи на киното и фотографията", а след това завършва в Arts University Bournemouth, ЛОРА МАРКОВА ("РАЗГОВОРИ С НЕПОЗНАТ"), която завършва Филмова Продукция в Met Film School, а сега е Магистър "Сценаристика" в London Film School.

ОРЛИН МЕНКАДЖИЕВ ("СТАРЕЦЪТ НА ТЕЛЕФОНА") е студент в НАТФИЗ, като само преди месец спечели голямата награда за български късометражен филм на 26-тия "София филм фест" с втория си филм "Игра".

2019 г. Кметът на София Йорданка Фандъкова връчва специална награда на режисьора Петър Денчев (Снимка: Фондация "Стоян Камбарев")

За първи път и тримата финалисти получиха освен пълна подкрепа за продуциране на филмите си и финансов стимул в размер на 1 500лв, а изненадите за тях на Церемонията ще са много. Тогава убликата ще гласува на живо, след като изгледа и трите филма и ще избере Носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355, който ще грабне красивата статуетка и 10 000 лв за подкрепа на следващия си филм.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАГРАДА ЗА КИНО 355:

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация "Стоян Камбарев" се осъществява с подкрепата на Министерството на Културата и Столична Община, с официалното партньорство на УниКредит Булбанк, РИСК Инженеринг, БОН МАРИН, Разсадник НАНОВСКИ, благодарение на IDEAcomm, КАРИ Резидънс и Технополис и с партньорството на SSG, Sofia Residence Boutique Hotel , VIP Security, Bridal Fashion, Andrews, Перно Рикар България, Винарска изба Катaржина Естейт, MERCI и Rois. Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.

Абонирайте се и последвайте Фондация "Стоян Камбарев":
Website | YouTube | Instagram | Facebook

Още

Впечатляващ актьорски дует с номинация за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев"

Впечатляващ актьорски дует с номинация за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев"

Още

Виртуозната Калина Андреева е номинирана за Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Виртуозната Калина Андреева е номинирана за Наградата за Полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Още

Момчето - театър Бюрхан Керим е номиниран за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Момчето - театър Бюрхан Керим е номиниран за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Още

Детето-чудо в балета Емона Георгиева е номинирана за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Детето-чудо в балета Емона Георгиева е номинирана за Наградата за Полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Още

Явлението Александър Лазарков с номинация за Награда за полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Явлението Александър Лазарков с номинация за Награда за полет в Изкуството "Стоян Камбарев" 2022

Още

Прекрасна година за режисьора и писател Петър Денчев -  един от лауреатите на Фондация "Стоян Камбарев"

Въпреки пандемията режисьорът и писател Петър Денчев превзема Мелпомена с размах

 

Коментирай 1

Календар

Препоръчваме ви

В Левски започват Празниците на изкуствата "Парцалев 2024"

Началото ще бъде поставено с награждаване на отличените автори от Националния литературен конкурс за хумор и сатира "Георги Парцалев – Българският рицар на смеха"

Български солисти и композитори в концерта на Симфониета - Враца на 17 юни в Зала "България"

Специално за изпълнението на Симеон Гошев пристига нов роял "Бьозендрофер" 280vc Concert Grand

Народният театър отново е домакин на събитие от платформата ПроТекст

На 21 юни от 19:30 ч. на Сцена "Апостол Карамитев" ще се състои пърформанс-четенето на пиесата на Радослав Чичев - "Голямото чудовище"

Музикално дихание от Корея - музикални идеи и вибрации, съчетание на наследство и съвременност

Гост музиканти от Южна Корея ще чуем на 14 юни от 19:00 часа в Камерна зала "България"

Българската интерактивна изложба "Белене - смели истории от първо лице" гостува в САЩ

Събитието е до 14 юни в Музея на жертвите на комунизма във Вашингтон. Тя е част от проекта "Истории от Белене" на фондация "Софийска платформа", който съхранява историите за съпротива и човешко достойнство на оцелелите от най-големия комунистически лагер в страната